TEST: PEUGEOT 308 SW 1,2 PURETECH AUT. 130 HK, 2015

130.000 billigere, men likevel bedre

TOPPSCORE: Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse. Det var konklusjonen da vi for et halvt år siden testet den med manuelt gir, og det kan vi gjenta for versjonen med automatgir. FOTO: Terje Bjørnsen.
TOPPSCORE: Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse. Det var konklusjonen da vi for et halvt år siden testet den med manuelt gir, og det kan vi gjenta for versjonen med automatgir. FOTO: Terje Bjørnsen.

Peugeot 308 SW er bedre enn større og dyrere 508 SW!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta:

TEKNISKE DATA Peugeot 308 SW 1,2 PureTech aut. 130 hk

 • Motor, cm3: 1199
 • Effekt, hk ved o/min: 130/5500
 • Dreiemoment, Nm ved o/min: 230/1750
 • Egenvekt, kg: 1275
 • Tilhengervekt, kg: 1100/635
 • Lengde/bredde/høyde, cm: 459/180/146
 • Bagasjerom, liter: 610-1660
 • Standard dekkdimensjon: 225/40-18 H
 • Forbruk, EU-mix l/mil: 0,52
 • CO2-utslipp, g/km: 119
 • 0-100 km/t, fabrikk, sek.: 9,1
 • Toppfart, km/t: 204
 • Pris fra, kr: 302 000
 • Pris testbil, kr: 354 400

TESTDATA Peugeot 308 SW 1,2 PureTech aut. 130 hk

 • 60-100 km/t, 4. gir: 7,4
 • 60-100 km/t, 5. gir: 10,8
 • 60-100 km/t, kickdown: 5,8
 • 80-120 km/t, kickdown: 7,5
 • Støy tomgang, dBA: 42,0
 • Støy 50 km/t, dBA: 63,5
 • Støy 80 km/t, dBA: 67,8
 • Støy 100 km/t, dBA: 69,7
 • Testforbruk, l/mil: 0,59

Kort sagt:

+ Veiegenskaper

+ Smidig understell

+ Førermiljø

+ Plassforhold

+ Ytelser

+ God automatkasse

- Hjulstøy

Den som er ute etter en rommelig stasjonsvogn til en overkommelig pris, har bedre muligheter nå enn noensinne.

Stasjonsvognene med opphav i kompaktklassen er nemlig blitt så store, så rommelige og så gode at man av og til kan spørre seg hva man skal med de typiske mellomklassestasjonsvognene.

I Peugeot-sammenheng heter disse modellene henholdsvis 308 SW og 508 SW. Også sistnevnte har vi nylig hatt inne til test, og det føles helt naturlig å sammenligne de to i denne testen.

Konkurrenter til 308 SW er stasjonsvognutgavene av eksempelvis VW Golf , Skoda Octavia , Ford Focus (test av den nylig oppgraderte Focus kommer snart) og Toyota Auris.

Testbilen har Peugeots nye tresylindrede bensinturbomotor på 1,2 liter – en flott kraftkilde med 130 hk. Mens vi tidligere har testet denne motoren med manuelt gir, har testbilen Peugeots nye automatkasse med seks trinn.

Kjøreegenskaper: 5

Vi ga 308 SW toppkarakter for kjøreegenskaper da vi testet den sist sommer. Da var asfalten selvfølgelig bar, og bilen overbeviste med presis og kjapp håndterbarhet.

Nå har vi kjørt den på vinterveier, og også på snø og is gir 308 SW en flott kjøreopplevelse. Bilen er ganske lett (1275 kg med fører), og det bidrar til at den reagerer kvikt.

Understellet er tilstrekkelig smidig til at hjulene er godt plantet i bakken også der underlaget er ujevnt. Det er med på å gi godt veigrep.

Når vi denne gangen holder igjen toppkarakteren, skyldes det at det er noe litt mer «gummiaktig» over styringen på vinterføre. Tilbakemeldingene gjennom rattet er litt vagere enn ønskelig.

ANNERLEDES: Rattet er lite og lavt plassert. Over rattet finner man instrumentene. Det er annerledes, men det fungerer fint. Det er få knapper på dashbordet - det meste er samlet på pekeskjermen. FOTO: Terje BjørnsenANNERLEDES: Rattet er lite og lavt plassert. Over rattet finner man instrumentene. Det er annerledes, men det fungerer fint. Det er få knapper på dashbordet - det meste er samlet på pekeskjermen. FOTO: Terje Bjørnsen

Motor: 6

Ikke vær redd for at trenden med motorer med veldig lite sylindervolum skal bety slappe og kjedelige biler. Peugeots 1,2-liter er enda en «downsizingmotor» som gjør frykten ubegrunnet.

Motoren har 130 hk og 230 Nm dreiemoment. 95 prosent av momentet er tilgjengelig allerede fra 1500 o/min. Derfor føles motoren sterk fra lavt turtall.

Ved hard akselerasjon hører man snerret som er så typisk for tresylindrede motorer. Vi synes lyden er tøff. Ellers går motoren stille – på tomgang er den svært stille.

Automatkassen er dyktig til å utnytte motorens evner til å trekke bra på lavt turtall. Ved middels gasspådrag velger den smart: Den girer bare ned akkurat nok til at den kan utnytte dreiemomentet i stedet for å rase av gårde på høyt turtall.

En sportsknapp er tilgjengelig for dem som vil benytte seg av motorens fine iver på høyt turtall, mens en vinterknapp "døyver" kraften for at hjulspinn i større grad skal unngås.

HOLDER: Beinplassen er god for bilklassen og bør holde for de fleste familier. Baksetet er imidlertid ikke særlig bredt, så best passer Peugeot 308 SW for en familie på fire. FOTO: Terje BjørnsenHOLDER: Beinplassen er god for bilklassen og bør holde for de fleste familier. Baksetet er imidlertid ikke særlig bredt, så best passer Peugeot 308 SW for en familie på fire. FOTO: Terje Bjørnsen


Ytelser: 5

Det friske følelsesmessige inntrykket følges godt opp når vi hekter på testutstyret. Den er merkbart raskere enn 308 kombikupé med 115 hk diesel, og tallene viser at Peugeot 308 SW 1,2 PureTech holder godt følge med andre spreke stasjonsvogner i kompaktklassen.

Automatgirkassen viser sin effektivitet også når maksytelsene måles. Med automat er 308 SW 1,2 PureTech noen tideler raskere enn samme bil med manuelt gir (hhv. 5,8 og 6,1 sekunder) for akselerasjonen fra 60 til 100 km/t.

Målingene bekrefter dessuten at den lille motoren har overraskende god trekkraft når girkassen låses i høye gir.

Selv når vi sammenligner med storebror 508 SW med en sterk og god 180-hesters dieselmotor gjør den vesle bensinturboen en god figur. Den er kun 8 tideler bak for 60-100-akselerasjonen.

Eksteriør: 5

Med den nye Peugeot 308 SW er alle minner fra forgjengeren strøket: Her er ingen klumsete hekk, ingen nesten-MPV-profil og ingen malplassert haikjeft i grillen.

I stedet får du en elegant, langstrakt fasong. Flere profiler i karosseriet skaper liv i den lange siden. Med kort panser på lang bil er det alltid en viss fare for at proporsjonene ikke stemmer. Men det gjør de her.

Legg til en kledelig front med moderne lysutstyr og en snerten hekk. Da har du en bil som klarer en sjelden kombinasjon: Se bra ut og være praktisk i tillegg.

Interiør: 6

Vi var en smule skeptiske til Peugeots nye dashbord- og betjeningskonsept: Lite ratt, hovedinstrumenter rett i siktlinjen og nesten all sekundærbetjening i berøringsskjerm høyt i midtkonsollen.

Nå kan vi fastslå at det fungerer godt. Det er intuitivt, oversiktlig og enkelt i bruk. Øynene er mer på veien og mindre opptatt med å finne fram i knappejungelen inne bilen.

Når det gjelder plass, ligger 308 SW forbløffende nær storebror 508 SW. 308 SW er litt smalere i kupeen, mens beinplassen i baksetet er på samme nivå.

I bagasjerommet er det faktisk 308 SW som ifølge Peugeots egne tall er størst, med 610 mot 560 liter. Når vi måler opp bagasjerommet etter vår faste metode, ser vi at bagasjerommene i de to har nesten identiske mål (også her er 308 litt smalere).

GODT UTSTYRT: Peugeot tilbr mye utstyr til relativt rimelige priser i 308. Testbilen har blant annet elektrisk justerbare seter med massasjefunksjon. FOTO: Terje BjørnsenGODT UTSTYRT: Peugeot tilbr mye utstyr til relativt rimelige priser i 308. Testbilen har blant annet elektrisk justerbare seter med massasjefunksjon. FOTO: Terje Bjørnsen

Komfort: 5

Lyd er et av bensinmotorens sterkeste komfortkort. Her er det lite eller ingen motorlyd ved by- og nærkjøring opp til 50–60 km/t.

Med myke piggfrie vinterdekk oppleves ikke hjulstøyen som plagsom, men fra sommerens test av 308 SW med manuelt gir vet vi at det blir en del støy oppe i fart. Dette er for øvrig blitt normalt for kompakte stasjonsvogner – i jakten på lav vekt spares det tydeligvis på støyisolasjon.

Hjulstøy er for et av få områder der 308 SW er påviselig dårligere enn 508 SW. Sistnevnte har merkbart og målbart lavere støynivå oppe i fart.

Ellers holder vi 308 SW som bedre enn 508 SW når det gjelder komfort. Sittestillingen passer oss bedre, og fjæringen er smidigere. For fjæringens del tar 308 et lite steg tilbake mot det litt mykere som tidligere var et typisk fransk kjennetegn – og går fjerner seg dermed noe fra det «tyskstive» som var i ferd med å bli malen i bilverdenen.

Det liker vi, for fjæringen virker et par knepp dyktigere til å parere ujevnheter enn flere av de viktigste konkurrentene.

Sikkerhet: 5

Peugeot 308 ble testet av EuroNCAP i 2013 med gode resultater i de ulike kategoriene. Bilen fikk 92 prosent score for beskyttelse av voksne, 79 prosent for beskyttelse av barn og 64 prosent for fotgjengerbeskyttelse.

I kommentarene til testen sier EuroNCAP at Peugeot 308 gir god beskyttelse i frontkollisjon og i sidekollisjon med barriere.

Unntaket er beskyttelse av brystregionen ved sidekollisjon med stolpe. Der får bilen karakteren “marginal”, som er midt på treet i karaktersystemet.

Ifølge EuroNCAP gir seter og nakkestøtter god beskyttelse mot whiplash ved påkjørsel bakfra.

Vil du ha aktivt sikkerhetsutstyr, må du velge øverste utstyrsnivå “Allure”. Da er intelligent cruisekontroll med automatisk nødbrems og kollisjonsvarsling inkludert i prisen. Det er også LED-frontlys.

Pris/utstyr: 5

De nye kompaktklassemodellene sørger for at du aldri har kunnet få en så rommelig og bra utstyrt bil for pengene i et prisområde som i generelt for biltypen i praksis starter ved ca. 270.000 kroner.

Fraprisen for testbilen med automatgir og en innholdsrik utstyrspakke kalt Allure, er 302.000 kroner. (Bilen blir 15.000 kroner billigere uten automatgir, og 20.000 kroner rimeligere i den enklere utstyrsgraden Active.)

Det er nettopp når det gjelder pris 308 SW gjør livet småsurt for storebror 508 SW. 1,2-litersturboen tilbys ikke i 508 SW, men siden den yter så godt i 308 SW, synes vi ikke det blir feil å sammenligne med 508-versjoner med på papiret betydelig større motor.

Vi har som nevnt nylig kjørt 508 SW med tolitersdiesel med 180 hk og automatgir. Som vi har sett over, henger 308 SW godt med i ytelser. I plass er forskjellene i praksis veldig små. Når det gjelder komfort og kjøreegenskaper, holder vi 308 SW som bedre. Utstyrspakkene er i praksis likeverdige.

Når vi så ser på prisen for en 308 SW 1,2 PureTech aut. og sammenligner med den nevnte utgaven av 508 SW, finner vi en prisforskjell på 130.000 til 140.000 kroner, avhengig av om vi ser på priser med eller uten ekstrautstyr.

Bildet er i hovedtrekk det samme om du velger 308 SW med dieselmotor og automat. Da får du en toliter med 150 hk som ifølge tidligere målinger er praktisk talt like rask som 180-hesteren i den testede 508 SW. Prisdifferansen reduseres da med 20.000 kroner.

Uansett om man velger bensin eller diesel, er det i våre øyne ingen tvil. 308 SW er et langt bedre kjøp en 508 SW.

Også sammenlignet med konkurrenter fra andre merker står 308 SW seg godt når det gjelder pris/utstyr. Du kan få en komplett bil rimeligere enn en sammenlignbar VW Golf stasjonsvogn, for eksempel.

At Peugeot 308 SW er godt utstyrt og kan leveres med en tidsriktig motor i stasjonsvognsutgave, tror vi vil gjøre positivt utslag på annenhåndsverdien. Kvalitetsfølelsen er også blant de bedre vi har opplevd i klassen, så vil bare tiden vise om Peugeot 308 SW kvalitetsmessig står løpet ut.

SLÅR STOREBROR: Peugeot oppgir at bagasjerommet i 308 SW er større enn i 508 SW. Rommet er relativt langt, rektangulært og lettlastet. FOTO: Terje BjørnsenSLÅR STOREBROR: Peugeot oppgir at bagasjerommet i 308 SW er større enn i 508 SW. Rommet er relativt langt, rektangulært og lettlastet. FOTO: Terje Bjørnsen

Forbruk: 4

Før var automatgir ensbetydende med økt forbruk. Med moderne automatgirkasser er det imidlertid knapt forskjeller å snakke om mer.

Oppgitt forbruk for testbilen er 0,49 l/mil. Som vanlig greier vi ikke å få forbrukstall nær det den temmeliglivsfjerne forbruksnormen oppgir. I den faste testrunden blir resultatet 0,59 l/mil.

Det er bare noen dråper mer enn med manuelt gir (0,56 l/mil) og nær identisk med en konkurrent som VW Golf 1,4 TSI DSG med 122 hk (0,58 l/mil).

Om vi sammenligner med dieselmotoriserte kompaktbiler, er bilene med bensinmotor fortsatt litt tørstere. I snitt er forskjellen i underkant av 0,1 l/mil, og ulike 308-modeller passer godt inn i dette bildet.

Av bensindrevne konkurrenter er kun Toyota Auris Hybrid vesentlig gjerrigere, med 0,46 l/mil. Med diesel er Honda Civic 1,6 i-DTEC aller best. Den brukte bare 0,38 l/mil som kombikupé og 0,40 l/mil som stasjonsvogn.

Konklusjon: 6

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer.

Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse. Det var konklusjonen da vi for et halvt år siden testet den med manuelt gir, og det kan vi gjenta for versjonen med automatgir. Automatkassens funksjon er meget god.

Det er verdt å merke seg at 308 SW er like god og sågar bedre enn den større og langt dyrere 508 SW på en rekke områder. Dårligere er den egentlig bare på ett felt, nemlig hjulstøy i fart. Der har 308 SW et forbedringspotensial.

Les også:

Blant de beste i klassen, men med én svakhet

Hørt om BH for bilen?

Tesla vil lade bilene med en automatisk ladearm

Denne saken ble først publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Medier: Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler passord07:00 Frode Berg skal snakke med pressen06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Gjenopptakelseskommisjonen oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger20:28 Danmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46 Over 100.000 barn internert i USA18:39 Ropstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31 Forslag om forbud mot machete sendes på høring17:58 Avduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57 Tre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51 Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42 Kraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38 WADA varsler Russland-dom i desember17:16 Mann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02 Staten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01 NHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57 Coop sponser ski-VM fram til 202516:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26 Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25 Spansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16 PST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46 Airbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44 Død kvinne i Oslo var siktedes mor15:37 Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34 Flere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08 Heggem gir seg i Rosenborgs styre15:00 Kvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00 Tre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48 Politiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30 Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16 Trio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38 Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36 Vestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35 Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14 Platini dømmer VAR nord og ned13:13 Drapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45 Emirates med milliardbestilling fra Airbus12:44 Norske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44 Ungdomsskoleelever rammet av tåregass12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Catalonias regionale president forklarte seg i retten11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best
Siste nytt
09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportMedier: Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler passord07:00NorgeFrode Berg skal snakke med pressen06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeGjenopptakelseskommisjonen oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger20:28VerdenDanmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46VerdenOver 100.000 barn internert i USA18:39Helse og livsstilRopstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31NorgeForslag om forbud mot machete sendes på høring17:58MotorAvduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57VerdenTre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51NorgeFrode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42VerdenKraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38SportWADA varsler Russland-dom i desember17:16NorgeMann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02NorgeStaten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01PengerNHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57SportCoop sponser ski-VM fram til 202516:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26VerdenTrump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25PengerSpansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16NorgePST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46SportAirbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44NorgeDød kvinne i Oslo var siktedes mor15:37NorgeJehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34VerdenFlere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08SportHeggem gir seg i Rosenborgs styre15:00NorgeKvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00NorgeTre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48NorgePolitiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30SportTolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16SportTrio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38PengerTyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36VerdenVestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35VerdenBolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned13:13NorgeDrapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45PengerEmirates med milliardbestilling fra Airbus12:44SportNorske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44NorgeUngdomsskoleelever rammet av tåregass12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkCatalonias regionale president forklarte seg i retten11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus