TEST: PEUGEOT 308 SW 1,2 PURETECH AUT. 130 HK, 2015

130.000 billigere, men likevel bedre

TOPPSCORE: Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse. Det var konklusjonen da vi for et halvt år siden testet den med manuelt gir, og det kan vi gjenta for versjonen med automatgir. FOTO: Terje Bjørnsen.
TOPPSCORE: Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse. Det var konklusjonen da vi for et halvt år siden testet den med manuelt gir, og det kan vi gjenta for versjonen med automatgir. FOTO: Terje Bjørnsen.

Peugeot 308 SW er bedre enn større og dyrere 508 SW!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta:

TEKNISKE DATA Peugeot 308 SW 1,2 PureTech aut. 130 hk

 • Motor, cm3: 1199
 • Effekt, hk ved o/min: 130/5500
 • Dreiemoment, Nm ved o/min: 230/1750
 • Egenvekt, kg: 1275
 • Tilhengervekt, kg: 1100/635
 • Lengde/bredde/høyde, cm: 459/180/146
 • Bagasjerom, liter: 610-1660
 • Standard dekkdimensjon: 225/40-18 H
 • Forbruk, EU-mix l/mil: 0,52
 • CO2-utslipp, g/km: 119
 • 0-100 km/t, fabrikk, sek.: 9,1
 • Toppfart, km/t: 204
 • Pris fra, kr: 302 000
 • Pris testbil, kr: 354 400

TESTDATA Peugeot 308 SW 1,2 PureTech aut. 130 hk

 • 60-100 km/t, 4. gir: 7,4
 • 60-100 km/t, 5. gir: 10,8
 • 60-100 km/t, kickdown: 5,8
 • 80-120 km/t, kickdown: 7,5
 • Støy tomgang, dBA: 42,0
 • Støy 50 km/t, dBA: 63,5
 • Støy 80 km/t, dBA: 67,8
 • Støy 100 km/t, dBA: 69,7
 • Testforbruk, l/mil: 0,59

Kort sagt:

+ Veiegenskaper

+ Smidig understell

+ Førermiljø

+ Plassforhold

+ Ytelser

+ God automatkasse

- Hjulstøy

Den som er ute etter en rommelig stasjonsvogn til en overkommelig pris, har bedre muligheter nå enn noensinne.

Stasjonsvognene med opphav i kompaktklassen er nemlig blitt så store, så rommelige og så gode at man av og til kan spørre seg hva man skal med de typiske mellomklassestasjonsvognene.

I Peugeot-sammenheng heter disse modellene henholdsvis 308 SW og 508 SW. Også sistnevnte har vi nylig hatt inne til test, og det føles helt naturlig å sammenligne de to i denne testen.

Konkurrenter til 308 SW er stasjonsvognutgavene av eksempelvis VW Golf , Skoda Octavia , Ford Focus (test av den nylig oppgraderte Focus kommer snart) og Toyota Auris.

Testbilen har Peugeots nye tresylindrede bensinturbomotor på 1,2 liter – en flott kraftkilde med 130 hk. Mens vi tidligere har testet denne motoren med manuelt gir, har testbilen Peugeots nye automatkasse med seks trinn.

Kjøreegenskaper: 5

Vi ga 308 SW toppkarakter for kjøreegenskaper da vi testet den sist sommer. Da var asfalten selvfølgelig bar, og bilen overbeviste med presis og kjapp håndterbarhet.

Nå har vi kjørt den på vinterveier, og også på snø og is gir 308 SW en flott kjøreopplevelse. Bilen er ganske lett (1275 kg med fører), og det bidrar til at den reagerer kvikt.

Understellet er tilstrekkelig smidig til at hjulene er godt plantet i bakken også der underlaget er ujevnt. Det er med på å gi godt veigrep.

Når vi denne gangen holder igjen toppkarakteren, skyldes det at det er noe litt mer «gummiaktig» over styringen på vinterføre. Tilbakemeldingene gjennom rattet er litt vagere enn ønskelig.

ANNERLEDES: Rattet er lite og lavt plassert. Over rattet finner man instrumentene. Det er annerledes, men det fungerer fint. Det er få knapper på dashbordet - det meste er samlet på pekeskjermen. FOTO: Terje BjørnsenANNERLEDES: Rattet er lite og lavt plassert. Over rattet finner man instrumentene. Det er annerledes, men det fungerer fint. Det er få knapper på dashbordet - det meste er samlet på pekeskjermen. FOTO: Terje Bjørnsen

Motor: 6

Ikke vær redd for at trenden med motorer med veldig lite sylindervolum skal bety slappe og kjedelige biler. Peugeots 1,2-liter er enda en «downsizingmotor» som gjør frykten ubegrunnet.

Motoren har 130 hk og 230 Nm dreiemoment. 95 prosent av momentet er tilgjengelig allerede fra 1500 o/min. Derfor føles motoren sterk fra lavt turtall.

Ved hard akselerasjon hører man snerret som er så typisk for tresylindrede motorer. Vi synes lyden er tøff. Ellers går motoren stille – på tomgang er den svært stille.

Automatkassen er dyktig til å utnytte motorens evner til å trekke bra på lavt turtall. Ved middels gasspådrag velger den smart: Den girer bare ned akkurat nok til at den kan utnytte dreiemomentet i stedet for å rase av gårde på høyt turtall.

En sportsknapp er tilgjengelig for dem som vil benytte seg av motorens fine iver på høyt turtall, mens en vinterknapp "døyver" kraften for at hjulspinn i større grad skal unngås.

HOLDER: Beinplassen er god for bilklassen og bør holde for de fleste familier. Baksetet er imidlertid ikke særlig bredt, så best passer Peugeot 308 SW for en familie på fire. FOTO: Terje BjørnsenHOLDER: Beinplassen er god for bilklassen og bør holde for de fleste familier. Baksetet er imidlertid ikke særlig bredt, så best passer Peugeot 308 SW for en familie på fire. FOTO: Terje Bjørnsen


Ytelser: 5

Det friske følelsesmessige inntrykket følges godt opp når vi hekter på testutstyret. Den er merkbart raskere enn 308 kombikupé med 115 hk diesel, og tallene viser at Peugeot 308 SW 1,2 PureTech holder godt følge med andre spreke stasjonsvogner i kompaktklassen.

Automatgirkassen viser sin effektivitet også når maksytelsene måles. Med automat er 308 SW 1,2 PureTech noen tideler raskere enn samme bil med manuelt gir (hhv. 5,8 og 6,1 sekunder) for akselerasjonen fra 60 til 100 km/t.

Målingene bekrefter dessuten at den lille motoren har overraskende god trekkraft når girkassen låses i høye gir.

Selv når vi sammenligner med storebror 508 SW med en sterk og god 180-hesters dieselmotor gjør den vesle bensinturboen en god figur. Den er kun 8 tideler bak for 60-100-akselerasjonen.

Eksteriør: 5

Med den nye Peugeot 308 SW er alle minner fra forgjengeren strøket: Her er ingen klumsete hekk, ingen nesten-MPV-profil og ingen malplassert haikjeft i grillen.

I stedet får du en elegant, langstrakt fasong. Flere profiler i karosseriet skaper liv i den lange siden. Med kort panser på lang bil er det alltid en viss fare for at proporsjonene ikke stemmer. Men det gjør de her.

Legg til en kledelig front med moderne lysutstyr og en snerten hekk. Da har du en bil som klarer en sjelden kombinasjon: Se bra ut og være praktisk i tillegg.

Interiør: 6

Vi var en smule skeptiske til Peugeots nye dashbord- og betjeningskonsept: Lite ratt, hovedinstrumenter rett i siktlinjen og nesten all sekundærbetjening i berøringsskjerm høyt i midtkonsollen.

Nå kan vi fastslå at det fungerer godt. Det er intuitivt, oversiktlig og enkelt i bruk. Øynene er mer på veien og mindre opptatt med å finne fram i knappejungelen inne bilen.

Når det gjelder plass, ligger 308 SW forbløffende nær storebror 508 SW. 308 SW er litt smalere i kupeen, mens beinplassen i baksetet er på samme nivå.

I bagasjerommet er det faktisk 308 SW som ifølge Peugeots egne tall er størst, med 610 mot 560 liter. Når vi måler opp bagasjerommet etter vår faste metode, ser vi at bagasjerommene i de to har nesten identiske mål (også her er 308 litt smalere).

GODT UTSTYRT: Peugeot tilbr mye utstyr til relativt rimelige priser i 308. Testbilen har blant annet elektrisk justerbare seter med massasjefunksjon. FOTO: Terje BjørnsenGODT UTSTYRT: Peugeot tilbr mye utstyr til relativt rimelige priser i 308. Testbilen har blant annet elektrisk justerbare seter med massasjefunksjon. FOTO: Terje Bjørnsen

Komfort: 5

Lyd er et av bensinmotorens sterkeste komfortkort. Her er det lite eller ingen motorlyd ved by- og nærkjøring opp til 50–60 km/t.

Med myke piggfrie vinterdekk oppleves ikke hjulstøyen som plagsom, men fra sommerens test av 308 SW med manuelt gir vet vi at det blir en del støy oppe i fart. Dette er for øvrig blitt normalt for kompakte stasjonsvogner – i jakten på lav vekt spares det tydeligvis på støyisolasjon.

Hjulstøy er for et av få områder der 308 SW er påviselig dårligere enn 508 SW. Sistnevnte har merkbart og målbart lavere støynivå oppe i fart.

Ellers holder vi 308 SW som bedre enn 508 SW når det gjelder komfort. Sittestillingen passer oss bedre, og fjæringen er smidigere. For fjæringens del tar 308 et lite steg tilbake mot det litt mykere som tidligere var et typisk fransk kjennetegn – og går fjerner seg dermed noe fra det «tyskstive» som var i ferd med å bli malen i bilverdenen.

Det liker vi, for fjæringen virker et par knepp dyktigere til å parere ujevnheter enn flere av de viktigste konkurrentene.

Sikkerhet: 5

Peugeot 308 ble testet av EuroNCAP i 2013 med gode resultater i de ulike kategoriene. Bilen fikk 92 prosent score for beskyttelse av voksne, 79 prosent for beskyttelse av barn og 64 prosent for fotgjengerbeskyttelse.

I kommentarene til testen sier EuroNCAP at Peugeot 308 gir god beskyttelse i frontkollisjon og i sidekollisjon med barriere.

Unntaket er beskyttelse av brystregionen ved sidekollisjon med stolpe. Der får bilen karakteren “marginal”, som er midt på treet i karaktersystemet.

Ifølge EuroNCAP gir seter og nakkestøtter god beskyttelse mot whiplash ved påkjørsel bakfra.

Vil du ha aktivt sikkerhetsutstyr, må du velge øverste utstyrsnivå “Allure”. Da er intelligent cruisekontroll med automatisk nødbrems og kollisjonsvarsling inkludert i prisen. Det er også LED-frontlys.

Pris/utstyr: 5

De nye kompaktklassemodellene sørger for at du aldri har kunnet få en så rommelig og bra utstyrt bil for pengene i et prisområde som i generelt for biltypen i praksis starter ved ca. 270.000 kroner.

Fraprisen for testbilen med automatgir og en innholdsrik utstyrspakke kalt Allure, er 302.000 kroner. (Bilen blir 15.000 kroner billigere uten automatgir, og 20.000 kroner rimeligere i den enklere utstyrsgraden Active.)

Det er nettopp når det gjelder pris 308 SW gjør livet småsurt for storebror 508 SW. 1,2-litersturboen tilbys ikke i 508 SW, men siden den yter så godt i 308 SW, synes vi ikke det blir feil å sammenligne med 508-versjoner med på papiret betydelig større motor.

Vi har som nevnt nylig kjørt 508 SW med tolitersdiesel med 180 hk og automatgir. Som vi har sett over, henger 308 SW godt med i ytelser. I plass er forskjellene i praksis veldig små. Når det gjelder komfort og kjøreegenskaper, holder vi 308 SW som bedre. Utstyrspakkene er i praksis likeverdige.

Når vi så ser på prisen for en 308 SW 1,2 PureTech aut. og sammenligner med den nevnte utgaven av 508 SW, finner vi en prisforskjell på 130.000 til 140.000 kroner, avhengig av om vi ser på priser med eller uten ekstrautstyr.

Bildet er i hovedtrekk det samme om du velger 308 SW med dieselmotor og automat. Da får du en toliter med 150 hk som ifølge tidligere målinger er praktisk talt like rask som 180-hesteren i den testede 508 SW. Prisdifferansen reduseres da med 20.000 kroner.

Uansett om man velger bensin eller diesel, er det i våre øyne ingen tvil. 308 SW er et langt bedre kjøp en 508 SW.

Også sammenlignet med konkurrenter fra andre merker står 308 SW seg godt når det gjelder pris/utstyr. Du kan få en komplett bil rimeligere enn en sammenlignbar VW Golf stasjonsvogn, for eksempel.

At Peugeot 308 SW er godt utstyrt og kan leveres med en tidsriktig motor i stasjonsvognsutgave, tror vi vil gjøre positivt utslag på annenhåndsverdien. Kvalitetsfølelsen er også blant de bedre vi har opplevd i klassen, så vil bare tiden vise om Peugeot 308 SW kvalitetsmessig står løpet ut.

SLÅR STOREBROR: Peugeot oppgir at bagasjerommet i 308 SW er større enn i 508 SW. Rommet er relativt langt, rektangulært og lettlastet. FOTO: Terje BjørnsenSLÅR STOREBROR: Peugeot oppgir at bagasjerommet i 308 SW er større enn i 508 SW. Rommet er relativt langt, rektangulært og lettlastet. FOTO: Terje Bjørnsen

Forbruk: 4

Før var automatgir ensbetydende med økt forbruk. Med moderne automatgirkasser er det imidlertid knapt forskjeller å snakke om mer.

Oppgitt forbruk for testbilen er 0,49 l/mil. Som vanlig greier vi ikke å få forbrukstall nær det den temmeliglivsfjerne forbruksnormen oppgir. I den faste testrunden blir resultatet 0,59 l/mil.

Det er bare noen dråper mer enn med manuelt gir (0,56 l/mil) og nær identisk med en konkurrent som VW Golf 1,4 TSI DSG med 122 hk (0,58 l/mil).

Om vi sammenligner med dieselmotoriserte kompaktbiler, er bilene med bensinmotor fortsatt litt tørstere. I snitt er forskjellen i underkant av 0,1 l/mil, og ulike 308-modeller passer godt inn i dette bildet.

Av bensindrevne konkurrenter er kun Toyota Auris Hybrid vesentlig gjerrigere, med 0,46 l/mil. Med diesel er Honda Civic 1,6 i-DTEC aller best. Den brukte bare 0,38 l/mil som kombikupé og 0,40 l/mil som stasjonsvogn.

Konklusjon: 6

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer.

Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse. Det var konklusjonen da vi for et halvt år siden testet den med manuelt gir, og det kan vi gjenta for versjonen med automatgir. Automatkassens funksjon er meget god.

Det er verdt å merke seg at 308 SW er like god og sågar bedre enn den større og langt dyrere 508 SW på en rekke områder. Dårligere er den egentlig bare på ett felt, nemlig hjulstøy i fart. Der har 308 SW et forbedringspotensial.

Les også:

Blant de beste i klassen, men med én svakhet

Hørt om BH for bilen?

Tesla vil lade bilene med en automatisk ladearm

Denne saken ble først publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:01 Underhuset får ikke stemme over brexitavtalen på nytt mandag16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – annen tenåring pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Startet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00 Oslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54 Brexit – dette kan skje nå17:41 Dette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16 Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04 Breivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14 TV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48 Jordras ved tursti i Bærum13:20 Ordfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02 De Gea og Martial i United-troppen12:47 Flyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps
Siste nytt
17:01VerdenUnderhuset får ikke stemme over brexitavtalen på nytt mandag16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – annen tenåring pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkStartet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00NorgeOslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54PengerBrexit – dette kan skje nå17:41NorgeDette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16Helse og livsstilChristine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04PolitikkBreivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkAftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14PengerTV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgePerson fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48NorgeJordras ved tursti i Bærum13:20NorgeOrdfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02SportDe Gea og Martial i United-troppen12:47Helse og livsstilFlyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus