Meny

Vanskelige momsregler gir mangel på leiebiler

Regjeringen forsøkte i statsbudsjettet for 2015 å rydde opp i momsreglene for leiebiler, men har mislyktes fullstendig, mener næringen selv. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kompliserte momsregler har ført til mangel på leiebiler i distriktene, og særlig i Nord-Norge.

De kompliserte momsreglene fører til at bilutleiere ender opp med å betale ekstra moms, skriver Nationen.

Regjeringen forsøkte i statsbudsjettet for 2015 å rydde opp i momsreglene for leiebiler, men har mislyktes fullstendig, mener næringen selv.

– Det tar 48 måneder før vi får skrevet av all momsen på en bil, men vi er nødt til å selge bilene etter 18 måneder. Da er det akkurat likt før og etter regjeringens endring, sier Ole Grønvold, administrerende direktør i RAC-Norge.

Årsakene til at de ønsker en grense på 18 måneder, er at de da kan leie ut bilene i to høysesonger for deretter å selge dem.

Les også: Billig leiebil kan for bli dyrt

Problemet er størst i Nord-Norge, på grunn av store svingninger i turismen i de forskjellige årstidene.

Bilutleiere pålegges å eie bilene en viss tid før de får momsen tilbake, for å unngå at bilene selges videre med en gang. Grønvold forstår godt at det er slike krav, men mener 18 måneder burde vært nok.

– Da er bilen ubestridelig en bruktbil, sier han.

Les også: Mange får trøbbel etter billeie i ferien

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus