Meny

Kan bli starten på et skikkelig comeback

GTS er navnet på den kommende SUV-en fra MG: Det er en bil som kommer til å bli svært viktig for merket i årene framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et bilmerke med stolte tradisjoner.

Navnet har ikon-status, men det har ikke vært nok til at tilværelsen har vært noen dans på roser for britiske MG.

De ble med i dragsuget da Rover gikk over ende i konkurs for noen år siden – og etter mye fram og tilbake endte merkevaren MG til slutt i Kina.

Nå eies de av Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) – men har også etablert seg i England igjen. MG Motor UK har hovedkvarter i Birmingham og setter nå sammen biler i den gamle Rover-fabrikken i Longbridge.

Les også: Morsom MG - men er det et smart kjøp?

Spydspiss 

Men det skal ikke stoppe der. SAIC har store ambisjoner for merket og har en rekke ganger signalisert at de ønsker å ta vare på både tradisjoner og merkevare – og bygge MG opp til en suksess også i Europa.

Slik sett kan de bli en spydspiss for Kina-biler i vår del av verden – hvis de lykkes.

Nå har MG akkurat sendt ut de første offisielle bildene av en bilmodell som blir svært viktig for satsingen.

 GTS er designet både i Kina og England, under ledelse av MGs engelske designsjef. GTS er designet både i Kina og England, under ledelse av MGs engelske designsjef.

 

Les også: En Mercedes - bare for Kina:

Kompakt-SUV

Første gang vi så den var som konseptbil, 

 CS Crossover Concept debuterte på bilutstillingen i Beijing i fjor. 

Nå er den produksjonsklar, og har fått navnet GTS. Med lengde på 4,50 meter, er dette en relativt kompakt SUV, i familieklassen. 

Designet er gjort av MGs engelske designsjef Anthony Williams-Kenny, med utgangspunkt i å ta med seg klassiske MG-elementer inn i denne bilklassen.

Les også: Turen hit ble siste reis ...

Egen plattform 

Det ser absolutt moderne ut, med rene og skarpe linjer. Under skallet skal det være mye teknikk fra kompaktbilen MG5, bilen er bygget på en plattform som er SAICs egen.

Motoriseringen i starten handler om en 2-liters bensinmotor på over 200 hestekrefter. Men det kommer mindre alternativer, både på bensin og diesel. 

GTS skal komme med både to- og firehjulstrekk.

Les også: Har du sett denne SUV-en før?

Kina først ute

Lanseringen skal først skje på det kinesiske hjemmemarkedet, der er planen at GTS skal komme i salg i mai neste år.

Deretter er det klart for det britiske markedet, sannsynligvis tidlig i 2016. Sannsynligvis blir det også enkelte endringer på utgaven som skal selges her, i forhold til den kinesiske.

Les også: Dette er de tre beste brukt-SUVene 

 Lengde på 4,50 meter gjør at GTS plasserer seg midt blant de kompakte familie-SUVene på markedet. Her er konkurransen mildt sagt tøff. Lengde på 4,50 meter gjør at GTS plasserer seg midt blant de kompakte familie-SUVene på markedet. Her er konkurransen mildt sagt tøff.

Les også: Saab kan havne i India - les mer her:

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus