Klassikeren er finere enn den var som nybil

Jaguar XJS er ingen vanlig bil i Norge. Og den første kabriolet-versjonen er ingen vanlig bil noe sted – i hvertfall ikke i denne tilstanden, konstaterer den driftige eieren. Foto: Privat
Jaguar XJS er ingen vanlig bil i Norge. Og den første kabriolet-versjonen er ingen vanlig bil noe sted – i hvertfall ikke i denne tilstanden, konstaterer den driftige eieren. Foto: Privat

Uvanlig, takløs XJS med kjøreegenskaper som matcher utseendet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I spalten «Bilen Min» har Broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Jaguar i Norge var lenge kun forknippet med like status- som tradisjonstunge sedaner. Vanligvis XJ-serien. Så var det da også lenge at XJ var den eneste Jaguar-sedanen på markedet.

Les også: Brukt Jaguar XJ som hobbybil? Sjekk Brooms bruktbilguide!

I de senere årene har Jaguar gått gjennom mange forvandlinger som selskap, som har påvirket modellutvalget ganske sterkt. Dermed har vi i dag også et antall mindre og litt mindre aristokratiske Jaguarer på veiene også i Norge – til og med stasjonsvogner har det blitt.

På feil sted til feil tid

Men fremdeles er det langt mellom sportsversjonene, selv om det en gang så britiske selskapet også har lange tradisjoner for det. Så var nok også en råflott E-type litt sterk kost for det nylig avregulerte bilmarkedet i Norge på 1960-tallet, og det er jo nettopp den som på en måte la grunnlaget for de sportslige modellene som finnes i dag.

Det er også langt mellom eksemplarene av bilen som på 1970-tallet overtok arven etter E-typen, nemlig XJS. Den hadde mange ting mot seg da den kom, og det er nesten utrolig at bilen likevel holdt ut til langt ut på 1990-tallet, da den langt mer moderne XK8 tok over.

Les også: Nå har den klassiske E-typen rundet 50 år

XJS hadde strengt tatt vært mer tradisjonell enn moderne allerede da den kom, men kritikken var likevel på mange måter urettferdig. E-typen hadde blitt et ikon, og var – og er fremdeles – i manges øyne blant de vakreste biler som er skapt. Å ta over etter noe slikt er ingen drømmeoppgave.

Jaguar ville bygge en sikker og tett cabriolet. Kundene ville imidlertid heller ha «full åpenhet», og det fikk de også bare noen år senere. Foto: PrivatJaguar ville bygge en sikker og tett cabriolet. Kundene ville imidlertid heller ha «full åpenhet», og det fikk de også bare noen år senere. Foto: Privat

Mer GT enn sportsbil

Designet fulgte opp tradisjonen, med et enormt panser som skjulte Jaguars jålete V12-motor. Interiøret var typisk jaguarsk, med mer smak av GT-bil enn ren sportsbil. Og dermed kunne man automatisk forvente at både en litt tung linjeføring – sammenlignet med forgjengeren – og et litt «satt» interiør skuffet fansen.

Midten av 1970-tallet var uansett ikke en periode da det var lett å selge digre biler med V12-motor, og det var ingen god tid for britisk bilindustri generelt sett. Men nettopp som en viktig toppmodell for Jaguar solgte XJS tross alt greit, i hvertfall greit nok til at man beholdt modellen og videreutviklet den blant annet med en litt mer rasjonell 6-sylindret utgave.

Les også: Aston Martin V12 Zagato – her er det bare å stille seg i kø

En av videreutviklingene ser vi på disse bildene. Da verden igjen ville ha kabrioleter litt ut på 1980-tallet satset Jaguar i første omgang på en bil som skulle gi kabrioletens fortrinn kombinert med coupeens kollisjonssikkerhet og komfort, med en solid veltebøyle og stabile sidevinduer og tette dørkarmer.

Foto: PrivatFoto: Privat

Godt «innrammet» åpenhet

Resultatet ble denne bilen, som konstruksjonsmessig tilsvarer de litt mer kjente Baur-kabrioletene på BMWs 3-seriebiler.

Man bommet nok likevel litt på markedet – bilen var tross alt bare en fast bakrute unna å kunne kalles en gammeldags cabriocoach, og publikum i dette segmentet ville nok ha «full åpenhet» når de først skulle kjøre åpent. Andre kabrioleter på markedet hadde allerede i flere tiår gitt akseptabel komfort med hensyn til sideruter uten lekkasjer og vindsus, så man forventet at Jaguar også burde kunne klare å levere en helt åpen bil. Ingen ønsket uansett å tenke på at man kanskje skulle velte rundt på taket når man var ute og kjørte.

Les også: BMW 3-serie Baur Topcabriolet er en sjelden bil i Norge

Flere hadde allerede i noen år vist at det var mulig da Jaguar lanserte denne modellen selv. Spesielt i USA saget karosseribyggerne taket av XJS-coupeer og laget tradisjonelle convertible-utgaver med himmelen – og intet annet – som tak som det mest naturlige i verden, og dermed gikk det også bare noen få år før Jaguar selv lanserte en mer «normal», åpen versjon av XJS.

En parentes i Jaguar-historien

Dermed har XJS-utgaven på disse bildene blitt en parentes i modellens historie, og det gjør den selvsagt enda mer interessant for samlerne. Lave produksjonstall og kort produksjonstid er i seg selv positivt sett med samler-øyne, og i tillegg kan man altså nyte de komfortmessige fordelene som Jaguar i sin tid trodde at publikum ville sette pris på.

Slike biler har det i hvertfall aldri vært mange av i Norge, selv om en og annen har dukket opp med årene. Denne har som vi skal se kommet i hende på en virkelig Jaguar-entusiast, som har brukt mange år og mye innsats på å foredle bilen mest mulig innenfor rammene av den utviklingen som Jaguar selv ga modellen før det var slutt på 1990-tallet.

De første årene kom Jaguar XJS kun med V12, men en sekssylindret versjon dukket opp etter hvert. Ove har byttet til nyere motor i bilen sin, og leker med tanken på en kompressor. Foto: PrivatDe første årene kom Jaguar XJS kun med V12, men en sekssylindret versjon dukket opp etter hvert. Ove har byttet til nyere motor i bilen sin, og leker med tanken på en kompressor. Foto: Privat

Les også: Cecilie arvet sin fars Jaguar – men ingen visste hvor den var

Eier: Ove Bakken, (48).

Bosted: Vestfold

Litt om meg selv: Jobber som senioringeniør innen olje, er over middels glad i bil og motorsykler. Får et veldig sterkt forhold til mine kjøretøy. Spesielt glad i kjøreegenskaper når det gjelder bil. Klarer aldri å la være å modifisere eller fikse opp det jeg har. Gjør det meste selv, foruten karosserisveising.

Har startet Jaguar-klubb

Har bygd en Harley chopper, stivramma langgaffel, lakkert selv med JPS-temaet fra F1. Kjører litt bane med Caterhamen. Har en Suzuki GSX 1400 som jeg nylig har kjøpt, nå står den for tur.

Har vært med å starte Jaguarklubb Vestfold, og vært formann i en toårsperiode. Er også med i styret i Caterham Club Norway (CCN). Liker å koble av med Technic LEGO, spesielt i romjulen.

Utstyrsnivået er høyt og materialvalget eksklusivt. Men bilen gjør ikke noe forsøk på å skjule at den er mer «GT-vogn» enn en sportsbil. Foto: PrivatUtstyrsnivået er høyt og materialvalget eksklusivt. Men bilen gjør ikke noe forsøk på å skjule at den er mer «GT-vogn» enn en sportsbil. Foto: Privat

Bilen: Jaguar XJS Cabriolet, 1984-modell.

Les også: Ny Caterham-utgave kan bli en liten prisbombe i Norge

Hvor lenge har du eid den? Siden 26. mai 2005.

Hva har du gjort med den? Restaurert den 100 prosent, det vil si satt i nyere og bedre motor fra Jaguar, hjerne, innsug med trakter, high flow eksos og high flow luftfilter. Har også skiftet girkasse (Getrag 5-trins manuell), Koni justerbare dempere (6 stk), sportsfjærer, 1" tykt krengningstag foran (19 mm orig.), polyuretan foringer til tannstangen og krengningstag-kit bak.

Til og med nye viserkerarmer

Bilen er bygget om til fire-seter med nyere interiør, Nardi signert treratt, doble runde frontlykter, sandblåst og lakkert understell, skiftet alt av lagre og foringer, overhalt og skiftet bremsedeler, mye nytt på karosseriet, nytt treinteriør og nye 17" felger. Til og med vindusviskerarmene er nye.

Lakkeringen er utført av en som har jobbet hos Rolls-Royce, null shimmer i platene og så videre…

Liker best med bilen: Utseendet, kjøreegenskapene og dreiemomentet i motoren.

Liker minst med bilen: Det elektriske (Lucas-anlegg).

Les også: «Tidsmaskinen» De Lorean DMC-12 kan gjenoppstå som elbil

Beste opplevelse med bilen: Det var vel å ha den på EU-kontroll da mekanikeren heiset den, gikk under, kikket og sa «fytti…, bedre og finere enn ny jo!».

Fremtidsplaner for bilen: Sier til meg selv hver vår at jeg skal selge den, da den blir brukt altfor lite... Men hver gang jeg åpner garasjedøra om våren og tar den ut for en vask, får jeg meg liksom ikke til det. Men banker det en på døren som jeg ser virkelig liker den, og vi blir enige om pris, går den tror jeg.

Hvis ikke, blir det å ta den til England for å få finjustert motor og understell.

XJS ble kritisert for et litt tungt design med mye buer, kanter og hjørner – i hvertfall i forhold til forgjengeren E-type. Med årene ble den litt rundere. Foto: PrivatXJS ble kritisert for et litt tungt design med mye buer, kanter og hjørner – i hvertfall i forhold til forgjengeren E-type. Med årene ble den litt rundere. Foto: Privat

Hadde vært gøy med kompressor

Drømmebil: Har en Caterham Super Light R500, men måtte kanskje bli å bytte den ut i Super Light 620 R.

Ellers så er jeg veldig glad i Mercedes som bruksbil, har vel hatt det de siste 15 årene, tenker jeg. Så jeg kunne tenkt meg den nye C-klasse-coupeen med litt røslig motor og selvfølgelig full AMG-styling. Er veldig glad i 190E, så en 3,2 AMG eller en EVO hadde også gått an.

Annet: Hadde vært moro med en kompressor til rekkesekseren i Jaguaren.

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: VW Golf 928 – dette må være det mest spesielle Golf-bygget i verden!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:29 Ovetsjkin inn på tidenes topp-ti-liste med hattrick00:01 Ventura greide ikke å følge opp pangstart, misser cuten23:38 Celtic videre i cupen uten Ajer23:30 Minst 60 drept i rakettangrep i Jemen23:29 AZ Alkmaar tapte terreng i gullkampen23:16 Tøff dag for Thorsby og Sampdoria da Immobile herjet23:07 Casemiro tomålsscorer da Real Madrid slo Sevilla22:39 Kroatia til EM-semifinale etter thriller, Spania på god vei22:38 Dale: – Mitt moralske kompass feiler det ingenting22:14 Mann ranet i Trondheim, seks personer innbrakt22:13 Nord-Korea skal ha fått ny utenriksminister21:24 Kinas Sverige-ambassadør kalles inn på teppet etter mediekritikk21:22 Lionel lekte med norgeseliten21:06 Hærverk på to kirkegårder lørdag21:05 Hayden senket Chelsea på overtid20:57 Dobbelt norsk i kontinentalcuprenn i kombinert20:44 Eriksen Søreide: IS-siktet kvinne må betale egne utgifter20:42 160 såret i sammenstøt i Libanon20:32 Ullevålseter tapte til rivalen på nest siste etappe19:54 Harry og Megan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»19:24 Karl Sundby er død19:09 Pløyefritt landbruk: – Det er jo folk som ler18:32 Poengtap for Arsenal i PL-runde preget av VAR18:25 Finansministeren avviser britisk tilpasning til EU-regler18:23 Carlsen spilte remis også mot Anand: – Ingen god følelse å spille så dårlig18:07 Poengtap for Manchester City i ellevill kamp med VAR-drama18:07 PST vil avhøre terrorsiktet kvinne så snart som mulig17:55 Nytt er billigst: – Fryktelig frustrerende17:54 Ny app gjør det mulig å søke på ansikter17:28 Drømmeåpning for Haaland, hattrick sikret seieren for Borussia Dortmund17:09 Terrorsiktet kvinnes forsvarer varsler pressekonferanse17:00 Brann i leilighetskompleks – tre til legevakten16:59 Seneskade i brystmuskelen, alpinsesongen over for Sejersted16:50 Død mann i Skien obduseres mandag16:50 Iran sender svarte bokser fra nedskutt fly til Ukraina16:50 Elvenes om regjeringskrisen: Det kan ikke fortsette16:46 Overstyrmann slakter sikkerheten på Bastøferga16:34 Stor snøskredfare i ni regioner16:32 Norge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt16:31 Tatt med ekplosiver på Karl Johan, risikerer seks års fengsel15:36 Fikk en sønn som ikke var som «andre barn» – siden har han reddet hundrevis15:24 Politiet har åpnet drapsetterforskning i Hov15:24 Gazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng15:14 Haaland starter på benken – Kan få sin Bundesliga-debut15:13 FN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse14:34 Mann tiltalt for å ha voldtatt stedatter i 200914:26 Utfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier14:24 Rød slapp med skrekken, ingen alvorlig skade14:00 Macron måtte forlate teater med politieskorte13:46 Mye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39 Berømt Paris-kafé rammet av brann13:04 Tyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49 PST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39 Bolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15 Fire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38 Sju savnet etter skred i Himalaya11:37 PST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19 Lysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18 Ropstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57 Erdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35 Dominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19 Kvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10 Utbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36 Klimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07 Én siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57 Forskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15 Store klimautslipp fra Australias branner07:09 Mann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46 Terrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32 Aftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17 Alkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00 Dette skjer i dag05:53 Mann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30 Dette skjedde i natt05:13 Forsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47 Mann påkjørt av trikken i Trondheim04:46 Lærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39 Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23 Regn dynker skogbranner øst i Australia03:52 Byrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35 Stadig færre barn i Bygde-Norge02:41 Ventura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04 Jagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04 Johnson inviterer til brexit-feiring00:36 Trump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34 Boeing har funnet ny 737 Max-feil23:09 Jury utpekt i Weinstein-saken22:43 Person død etter vold22:37 Frykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15 En person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28 Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55 Frp-exit kan utløse lederstrid20:13 Motedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51 Brutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42 Medier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41 Forskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52 Mistenkelig dødsfall i Skien18:36 Togsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12 Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46 Annonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt
Siste nytt
00:29SportOvetsjkin inn på tidenes topp-ti-liste med hattrick00:01SportVentura greide ikke å følge opp pangstart, misser cuten23:38SportCeltic videre i cupen uten Ajer23:30VerdenMinst 60 drept i rakettangrep i Jemen23:29SportAZ Alkmaar tapte terreng i gullkampen23:16SportTøff dag for Thorsby og Sampdoria da Immobile herjet23:07SportCasemiro tomålsscorer da Real Madrid slo Sevilla22:39SportKroatia til EM-semifinale etter thriller, Spania på god vei22:38NorgeDale: – Mitt moralske kompass feiler det ingenting22:14NorgeMann ranet i Trondheim, seks personer innbrakt22:13VerdenNord-Korea skal ha fått ny utenriksminister21:24VerdenKinas Sverige-ambassadør kalles inn på teppet etter mediekritikk21:22SportLionel lekte med norgeseliten21:06NorgeHærverk på to kirkegårder lørdag21:05SportHayden senket Chelsea på overtid20:57SportDobbelt norsk i kontinentalcuprenn i kombinert20:44PolitikkEriksen Søreide: IS-siktet kvinne må betale egne utgifter20:42Verden160 såret i sammenstøt i Libanon20:32SportUllevålseter tapte til rivalen på nest siste etappe19:54VerdenHarry og Megan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»19:24KulturKarl Sundby er død19:09Helse og livsstilPløyefritt landbruk: – Det er jo folk som ler18:32SportPoengtap for Arsenal i PL-runde preget av VAR18:25MakroøkonomiFinansministeren avviser britisk tilpasning til EU-regler18:23SportCarlsen spilte remis også mot Anand: – Ingen god følelse å spille så dårlig18:07SportPoengtap for Manchester City i ellevill kamp med VAR-drama18:07NorgePST vil avhøre terrorsiktet kvinne så snart som mulig17:55Helse og livsstilNytt er billigst: – Fryktelig frustrerende17:54TeknologiNy app gjør det mulig å søke på ansikter17:28SportDrømmeåpning for Haaland, hattrick sikret seieren for Borussia Dortmund17:09NorgeTerrorsiktet kvinnes forsvarer varsler pressekonferanse17:00NorgeBrann i leilighetskompleks – tre til legevakten16:59SportSeneskade i brystmuskelen, alpinsesongen over for Sejersted16:50NorgeDød mann i Skien obduseres mandag16:50VerdenIran sender svarte bokser fra nedskutt fly til Ukraina16:50PolitikkElvenes om regjeringskrisen: Det kan ikke fortsette16:46NorgeOverstyrmann slakter sikkerheten på Bastøferga16:34NorgeStor snøskredfare i ni regioner16:32SportNorge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt16:31NorgeTatt med ekplosiver på Karl Johan, risikerer seks års fengsel15:36Helse og livsstilFikk en sønn som ikke var som «andre barn» – siden har han reddet hundrevis15:24NorgePolitiet har åpnet drapsetterforskning i Hov15:24SportGazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng15:14SportHaaland starter på benken – Kan få sin Bundesliga-debut15:13VerdenFN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse14:34NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt stedatter i 200914:26SportUtfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier14:24SportRød slapp med skrekken, ingen alvorlig skade14:00VerdenMacron måtte forlate teater med politieskorte13:46NorgeMye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39VerdenBerømt Paris-kafé rammet av brann13:04VerdenTyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49NorgePST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39SportBolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15NorgeFire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38VerdenSju savnet etter skred i Himalaya11:37NorgePST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19PolitikkLysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18PolitikkRopstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57VerdenErdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35SportDominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19PengerKvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10NorgeUtbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36NorgeKlimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07NorgeÉn siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57VerdenForskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15VerdenStore klimautslipp fra Australias branner07:09VerdenMann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46NorgeTerrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32NorgeAftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17ReiseAlkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00NorgeDette skjer i dag05:53NorgeMann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30NorgeDette skjedde i natt05:13NorgeForsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47NorgeMann påkjørt av trikken i Trondheim04:46VerdenLærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39NorgeBrannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23VerdenRegn dynker skogbranner øst i Australia03:52NorgeByrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35NorgeStadig færre barn i Bygde-Norge02:41SportVentura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04NorgeJagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04VerdenJohnson inviterer til brexit-feiring00:36VerdenTrump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34VerdenBoeing har funnet ny 737 Max-feil23:09VerdenJury utpekt i Weinstein-saken22:43NorgePerson død etter vold22:37NorgeFrykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15NorgeEn person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28NorgeAnne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55NorgeFrp-exit kan utløse lederstrid20:13KulturMotedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51SportBrutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42NorgeMedier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41VerdenForskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52NorgeMistenkelig dødsfall i Skien18:36NorgeTogsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12NorgeDurek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46Helse og livsstilAnnonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus