Meny

Bilen BMW aldri skulle bygge

Interiøret i BMW Active Tourer er etter vår mening klassens fineste og med den høyeste kvalitetsfølelsen. Men husk at mye av moroa er ekstrautstyr - som head up, stor navigasjon, sportsseter og sportsratt og stemningsbelysningen.
Interiøret i BMW Active Tourer er etter vår mening klassens fineste og med den høyeste kvalitetsfølelsen. Men husk at mye av moroa er ekstrautstyr - som head up, stor navigasjon, sportsseter og sportsratt og stemningsbelysningen.

Men vi er glad de gjorde det likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BMW 2-serie Active Tourer:
  • Modell: 218i
  • Motor: 1,5-liter, 3 syl.
  • Effekt: 136 hk/220 nm
  • 0-100 km/t: 9,3 sek.
  • Forbruk: 0, 49 l/mil
  • Toppfart: 200 km/t
  • Bagasjerom: 468 liter/1510
  • Pris: Fra 307.900 kroner.
  • Pris testbil: 436.300 kroner

MPV - betegnelsen for en flerbruksbil - var i mange, mange år tabu å bruke i BMW-kretser. Det er jo egentlig så fjernt fra BMWs image som du kan komme. Bilen med propell-logoen er nemlig langt mer kjent for hvasse kjøreegenskaper, bakhjulstrekk og sportslige motorer.

Men i bilbransjen er ingenting umulig - bare spør Porsche. Det var ikke mange som trodde at de skulle lage SUV eller dieselbiler for 20 år siden.

Og BMW har etterhvert fått biler i alle mulige kategorier, de også. Og den siste i rekken er altså nettopp en flerbruksbil. Den heter 2-serie Active Tourer.

Les også: Her er drømmebilen for storfamilien

Gjør noe helt annet

Det som kanskje er ENDA mer kontroversielt enn det å ha en MPV-modell med BMW-logo på, er at den leveres med forhjulstrekk. Det er en god del BMW-kjennere mildt sagt ikke helt fornøyd med. BMW skal ha bakhjulstrekk - eller 4x4.

Men BMW har altså bestemt seg for å ta steget helt ut - og gjøre noe helt annet enn de noen gang har gjort før.

Vi var spente på om BMW har lykkes på første forsøk. Bli med på test og finn ut hva vi synes:

BMW har laget en flerbruksbil - med forhjulstrekk. Snakk om å banne i kirka - to ganger!BMW har laget en flerbruksbil - med forhjulstrekk. Snakk om å banne i kirka - to ganger!

Les også: Disse bileierne er mest fornøyd med bilverkstedet sitt

Kjøreegenskaper: 5/6

Det er tydelig at BMW har lagt innsats i at også flerbruksbilen deres skal kunne leve opp til ryktet. Neida, like skarp som mange av de andre bilene i BMW-sortimentet er den ikke, men i forhold til de andre i klassen er den et langt hestehode foran. Og vel så det. I alle fall testbilen, med justerbart EDC-understell.

Styringen er direkte og gir god tilbakemelding, den manuelle girkassen presis og understellet er passe fast slik at det blir lite krenging i svingene.

Men du merker at den er smalere og høyere enn BMW-er flest.

Det er også lagt stor innsats i at du ikke skal tenke over at du kjører en bil med forhjulstrekk. Den jobben har BMW gjort til toppkarakter! De aller, aller fleste vil aldri tenke over at det ikke er bakhjulstrekk. Det vil nok være litt annerledes i modeller med større motor. Men uansett. Dette er imponerende.

Les også: Flerbruksbil som imponerer

Bakseteplassen er bra - både til knær og hode.Bakseteplassen er bra - både til knær og hode.

Interiør/plass: 4/6

Det er kanskje førermiljøet som er Active Tourer aller største ess. For her er det imponerende høy kvalitetsfølelse - slik du forventer i en BMW. Mye utstyr har du også tilgang til. Alt fra justerbart understell, head up display (riktignok på liten skjerm på dashbordet og ikke opp i selve vinduet), radarbasert cruise control og mye annet snadder.

Bare husk at mye av dette koster en del penger.

Infotainmentsystemet, med ypperlig skjerm og pen grafikk, er blant de beste på markedet. Men igjen - den store navipakken er ikke gratis.

Testbilen har utstyrspakken Sportline, som blant annet sørger for gode sportseter og treeiket sportsratt.

Bagasjerommet er på 468 liter - som ikke er størst i klassen.Bagasjerommet er på 468 liter - som ikke er størst i klassen.

Bagasjerommet er på 468 liter. Det er et rom under gulvet som kan brukes til småting og poser. Men gulvplata kan ikke fjernes - bare vippes oppover. Og i praksis er det ikke noe særlig mer plass her enn i en vanlig bil i Golf-klassen.

Baksetene kan flyttes i lengderetningen. Men det vil jo naturligvis gå utover beinplassen til de som sitter der.

Les også: Store biler til mini-pris

Motor: 5/6

Ekstrarommet under gulvet har begrenset bruksnytte. Og gulvet kan ikke fjernes helt.Ekstrarommet under gulvet har begrenset bruksnytte. Og gulvet kan ikke fjernes helt.

Vi har innstegsmodellen til vår disposisjon. Det vil si en tresylindret 1,5-liter (selv om betegnelsen altså er 218i) - som yter 136 hk. Den har turbo - og er faktisk den samme du finner i Mini Cooper.

Det er en motor som passer bilen ypperlig. En flerbruksbil trenger absolutt ikke å være noen racerbil. Men det er naturligvis viktig å ha nok krefter til å både følge trafikken og gjennomføre en forbikjøring uten å trenge en rett strekning fra Stavanger til Kristiansand.

Det går akkurat med 218i - men du har ikke noe ekstra når du skulle ønske det.

Det er helt sikkert de som kunne ønsket seg mer pulver - men samtidig vil nok disse fort velge seg en annen modell enn Active Tourer.

Forbruket er imponerende lavt - slik BMW er etterhvert er blitt kjent for. Oppgitt forbruk er 0,49 l/mil.

Les også: Brukt flerbruksbil: Her er tre du bør være skeptisk til

Dette er et typisk flerbruksbil-design - hverken mer eller mindre.Dette er et typisk flerbruksbil-design - hverken mer eller mindre.

Design

Flerbruksbiler er ikke de vakreste skapningen du finner på veiene. Men BMW har i alle fall gjort et ærlig forsøk. Den ser ganske barsk ut rett forfra, synes vi. Men du kommer ikke unna at det blir en smal og høy bil. Bakfra er den mer anonym.

Vi kunne gjerne sett at frontlyktene var litt mindre. Akkurat som i 1-serien blir de litt store og rare på den kompakte bilen.

Men det er altså ikke estetikk som er prioritet nummer en på denne bilen. Her handler det om praktiske egenskaper. Hvordan få mest mulig plass.

BMW klarer ikke å revolusjonere bilklassen. Men den er i alle fall ikke noe mindre pen enn de andre.

Les også: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Active Tourer ser etter vår mening best ut rett forfra.Active Tourer ser etter vår mening best ut rett forfra.

Miljø/økonomi: 4/6

Til å være en BMW er det svært så hyggelig å kikke på prislisten. Prisene starter på like over 300.000 kroner. Det er ikke hverdagskost fra de kanter. Men du må ta med i betraktningene at det er uten utstyr.

Dessuten er konkurrentene også gunstig priset. Golf sin MPV-versjon, Sportsvan, starter på bare 251.000 kroner (85 hk) - mens den med litt mer sammenlignbar motor på 150 hk starter på 316.00 kroner.

Hovedkonkurrenten er nok Mercedes B-klasse. Og den er jo nå også tilgjengelig som elbil - med startpris på 270.000 kroner. Den har både større bagasjerom (500 liter) og er raskere (0-100 km/t 7,9 sek.) enn konkurrentene.

Andrehåndsverdien er vanskelig å spå - siden dette er en helt fersk modell. Men BMW pleier å være ganske stabile.

Miljøet er godt ivaretatt i Active Tourer. Samtlige modeller byr på lavt utslipp og forbruk.

Les også: Denne elektriske flerbruksbilen er mye fornuft til lav pris

BMW er kjent for å lage biler der føreren er i fokus. Active Tourer legger mest vekt på bagasjen og passasjerene.BMW er kjent for å lage biler der føreren er i fokus. Active Tourer legger mest vekt på bagasjen og passasjerene.

Konklusjon: 4/6

BMW har mye bra på gang om dagen. Modellutvalget blir bare større og større - og det meste de prøver på treffer blink. Det er ikke uten grunn at de har ett av sine beste år noensinne akkurat nå.

Active Tourer har mye av det som skal til for å kunne bite bra fra seg på salgslistene, den også:

Den leverer imponerende gode kjøreegenskaper for denne klassen, kvalitetsnivået på interiøret er på premiumnivå - og de praktiske løsningene er på plass.

Utfordringen blir nok at mange i dette segmentet tenker mer på pris og plass enn egenskapene nevnt over. Og der er ikke Active Tourer best i klassen.

Ikke bilen for deg hvis: Mener at BMW kun handler om sportslige biler med bakhjulstrekk

Bilen for deg hvis: Du vil ha en litt billigere og mer praktisk premiumbil

Prøv også:

Mercedes B-klasse: Elektrisk og romslig

VW Golf Sportsvan: Lav startpris og god plass

Les også: Nå blir det priskrig på bestselgerne med 4x4

BMW 2-serie Active Tourer er et alternativ for de som ikke vil ha stasjonsvogn.BMW 2-serie Active Tourer er et alternativ for de som ikke vil ha stasjonsvogn.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:13 15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05 Britenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48 Motorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25 Norges speidere reiser Frankrike rundt22:01 Britenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36 Tenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19 To pågrepet etter brann i Agder21:09 Avis: Pogba villig til å strike seg bort20:53 Erkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44 Ukraina snudde finalen og vant U20-VM20:29 RBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55 Poengdeling mellom Haugesund og Brann19:43 Start-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40 Front Altair-mannskap på plass i Dubai18:44 Tørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35 Eksplosjon i Damaskus18:20 Tenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10 – Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54 Beskjeden Kristoff-start i Sveits17:24 Uvær utløste flere branner i Sør-Sverige17:05 Amanda Knox tilbake i Italia16:42 Kokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41 Over 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34 Hjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20 Politiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02 Simen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55 Minst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52 Haavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32 – Nynazister kartlegger oss14:26 En person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01 Forsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45 Flere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42 Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58 Hongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43 Folkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21 Politiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48 Derfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36 Hongkongs leder varsler kunngjøring08:24 FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15 Vy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13 Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00 Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07 Coutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39 Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33 Hovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59 Mann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:13 Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46 Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21 Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47 Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08 Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58 Person omkom etter fall fra bygning02:52 Cuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26 Sverige var vertskap for møter om Venezuela02:22 Norske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43 Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27 Regjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54 Dales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53 Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07 Ecuador tok bronse i U20-VM23:06 Japan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51 Franske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43 250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54 Carlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42 Ivanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55 Guterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46 Lokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14 Ap hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58 Dette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31 Politiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19 Setter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50 Mysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41 Bombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00 Ap-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39 Avdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17 Lege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56 Passasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53 Vinmonopolet kan få holde åpent senere15:43 Milan-legender får toppjobber i klubben15:42 Trollstigen får mobildekning15:36 Trump: – Iran er en terror-nasjon14:50 Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48 EU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38 Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26 Listhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03 Sudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01 Vil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18 Reagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07 Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06 Varaordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06 Fire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31 Boris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30 Fafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27 Emilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27 Frontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35 Røykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47 Nå er det lov med produktplassering på radio10:47 Maradona måtte gi seg i mexicansk klubb
Siste nytt
00:13Norge15-åring omkom etter badeulykke i Oslo23:05PolitikkBritenes forsvarsminister advarer partifeller mot populisme i ledervalg22:48NorgeMotorsyklist kritisk skadd etter å ha kjørt av veien22:25SportNorges speidere reiser Frankrike rundt22:01PolitikkBritenes ambassadør i Iran innkalt på teppet21:36NorgeTenåring kritisk skadd etter badeulykke21:19NorgeTo pågrepet etter brann i Agder21:09SportAvis: Pogba villig til å strike seg bort20:53VerdenErkebiskop bar hjelm under messe i Notre-Dame20:44SportUkraina snudde finalen og vant U20-VM20:29SportRBK-leder: – Et teater som du føler deg veldig fremmedgjort i19:55SportPoengdeling mellom Haugesund og Brann19:43SportStart-kollaps etter pause mot Kongsvinger19:40VerdenFront Altair-mannskap på plass i Dubai18:44VerdenTørke tvinger Namibia til å selge 1.000 villdyr18:35VerdenEksplosjon i Damaskus18:20NorgeTenåring tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo18:10Livet– Kaster meg utfor et stup, og vet ikke hvor eller hvordan jeg lander17:54SportBeskjeden Kristoff-start i Sveits17:24VerdenUvær utløste flere branner i Sør-Sverige17:05VerdenAmanda Knox tilbake i Italia16:42NorgeKokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41SportOver 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34SportHjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20NorgePolitiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02PolitikkSimen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55VerdenMinst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52SportHaavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32Norge– Nynazister kartlegger oss14:26NorgeEn person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01VerdenForsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45PolitikkFlere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42PolitikkBenkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58PolitikkHongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43PengerFolkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21NorgePolitiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48LivetDerfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36VerdenHongkongs leder varsler kunngjøring08:24NorgeFHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15NorgeVy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13VerdenBrasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00NorgeNå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07SportCoutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39NorgeStore variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33SportHovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59NorgeMann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:13VerdenBombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46VerdenDemokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21Helse og livsstilHøie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47NorgeRaymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08VerdenAbe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58NorgePerson omkom etter fall fra bygning02:52VerdenCuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26VerdenSverige var vertskap for møter om Venezuela02:22NorgeNorske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43VerdenFrontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27NorgeRegjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54NorgeDales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53VerdenPave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07SportEcuador tok bronse i U20-VM23:06SportJapan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51VerdenFranske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43Verden250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54SportCarlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42VerdenIvanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55VerdenGuterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46NorgeLokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14PolitikkAp hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58VerdenDette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31NorgePolitiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19NorgeSetter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50PengerMysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41VerdenBombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00PolitikkAp-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39NorgeAvdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17ReiseLege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56NorgePassasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53Helse og livsstilVinmonopolet kan få holde åpent senere15:43SportMilan-legender får toppjobber i klubben15:42ReiseTrollstigen får mobildekning15:36VerdenTrump: – Iran er en terror-nasjon14:50VerdenSoldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48PengerEU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38PengerBjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26NorgeListhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03VerdenSudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01PolitikkVil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18NorgeReagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07VerdenNytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06NorgeVaraordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06NorgeFire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31PolitikkBoris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30NorgeFafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27SportEmilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27VerdenFrontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35NorgeRøykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47KulturNå er det lov med produktplassering på radio10:47SportMaradona måtte gi seg i mexicansk klubb
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus