Meny

Helt unik filmbil-selges

Akkurat denne verstingen kan bli din - og du vil da bli eier av en bil som er brukt i filmen Fast & Furious 4 - med Paul Walker bak rattet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir ikke billig. Men så er den spesielt rå også.

I sommer fikk gatebil-kulturen et ytterligere løft her hjemme, takket være suksessfilmen «Børning».

Men feberen legges litt på is når kuldegradene setter inn. Mange fete biler parkeres i garasjen for vinteren, og i stedet blir det tid til å drømme om nye prosjekter. Og i den forbindelse har vi en godbit her.

Vi har omtalt et par andre kjente filmbiler som har funnet veien til Norge, blant annet fra kultfilmene i Fast and Furious-serien. Nå er det enda en bil fra disse filmene som skal selges, via Classic Trader. Og bak rattet i denne har selveste Paul Walker sittet.

Les også: Topp 10: Slik blir bruktbilhandelen en katastrofe

Skyline med «litt» ekstra

Walker rakk å stige i kjendisverden med de populære F&F-filmene. Men han ble umiddelbart en legende da han tidligere i år omkom i en voldsom bilulykke. Bare 40 år gammel.

Statusen til den kjente skuespilleren vil nok ikke gjøre bilen noe mindre verdifull.

Men vi skal heller ikke glemme at dette er en bil som bør være interessant for mange, bare i kraft av seg selv. Vi snakker nemlig om en Nissan Skyline GT-R. Og den har noen partytricks å by på, som en «vanlig» Skyline ikke har.

Les også: Enkelte biler gir deg enorme horn i panna

1.000 hk

Utgangspunktet er altså en Skyline R34 - med en twinturbo-matet 2,6-liter som yter 550 hk. Det går fælt, det! En sekstrinns Getrag girkasse mater kreftene til alle fire hjulene, slik at det ikke blir alt for mye spinning.

Motoren i akkurat denne bilen har dessuten fått noen justeringer her og oppgraderinger der – og dermed blir effekten plutselig på neste det dobbelte av utgangspunktet. Cirka 1.000 hk er det du har tilgjengelig. Lukter svidd gummi lang vei av slikt.

I tillegg er det bur, Nismo-senkesett, Volk racing-felger, Nismo spoiler og sideskjørt, oppgraderte bremser fra Rotora - og et helt unikt head up display.

Les også: - Denne drar damer!

Pris

I Fast and Furious 4, der denne bilen hadde en sentral rolle, ble det faktisk brukt ni Skyline-biler. Det vil si, åtte av disse var ikke ekte vare – men faktisk bare et Skyline-design på et Beetle-karosseri. Den eneste som var ekte, var altså denne bilen her.

Den er ventet å bli omsatt for alt mellom 600.000 og fire millioner pund, for 2009-modellen som har rullet rundt 6.000 kilometer. 

Les også: Bilen til Thomas får jentene til å hyle

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus