Meny

Snart skal de kappe taket av denne

Range Rover Evoque er en stor suksess, både i tre- og femdørs-utgave. Nå er det snart klart for en tredje utgave av den kompakte SUV-en.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her snakker vi nybil som vil skille seg ut.

Kompakte Evoque har vært en stor suksess for Range Rover.

Her gikk Range Rover inn i en for dem helt ny bilklasse. Målet var blant annet å hente helt nye kunder til merket, samtidig som Evoque bredder modellutvalget kraftig.

Dette har de virkelig lyktes med, samtidig som Evoque helt fra starten av har vært en viktig imagebygger.

Les også: Denne både imponerer og provoserer

Gir seg ikke med to 

Her handler det blant annet om et design som virkelig har fått mye skryt. Aggressive og sporty linjer preger Evoque, og har nok en stor del av æren for at salget har blitt så bra.

I dag kan du kjøpe den i to utgaver: Tredørs og femdørs. Men Range Rover tenker ikke å gi seg med det: De er nemlig godt i gang med å utvikle en cabrioletutgave også.

Les også: Slik får du en billig storbil

 Cabriolet-utgaven av Evoque fikk vi se første gang på bilutstillingen i Geneve, dette bildet er fra 2012. Cabriolet-utgaven av Evoque fikk vi se første gang på bilutstillingen i Geneve, dette bildet er fra 2012.

Les også: Evoque Si4: Rett og slett barnslig morsom

Første gang i 2012 

Da snakker vi virkelig nisjemodell. Kombinasjonen SUV og cabriolet er ikke akkurat dagligdags i bilverdenen, selv om det finnes noen andre som har forsøkt seg på det.

Range Rover viste denne utgaven første gang som konseptbil på bilutstillingen i Geneve i 2012. Så ble det ganske stille rundt prosjektet, men nå har det dukket opp et bilde på nettet som viser Evoque cabriolet ute på test.

Les også: 40 år med eksklusiv terrengbil

Ett år unna?

En våken leser av britiske Autocar har knipset testbilen ute på offentlig vei i Midlands.

Her kan man tydelig se at bilen har fått kalesje, i stedet for det tradisjonelle taket. 

Det at bilen er ute på veien, tyder også på at den er kommet langt i utviklingen, kanskje er den bare ett år unna lansering. Det er ventet at Range Rover i samme slengen kommer til å gi tre- og femdørs-utgavene av Evoque en omfattende oppgradering, sannsynligvis også med en visuell facelift. 

Les også: Løftet salget til nye høyder - nå er den fornyet

 Det har vært nesten merkverdig stille rundt prosjektet, men nå er det klart at Range Rover skal sette cabrioletutgaven av sin Evoque i produksjon. Det har vært nesten merkverdig stille rundt prosjektet, men nå er det klart at Range Rover skal sette cabrioletutgaven av sin Evoque i produksjon.

Les også: Lar du deg lure av denne fronten?

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus