Meny

Volkswagen Amarok blir ny ambulanse i Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambulansen som bygges i Finland, blir for første gang å se på norske veier neste år.

En ekspertgruppe bestående av 16 personer, har evaluert og testet 15 ulike ambulanser i en anbudskonkurranse der det ble lyst ut fire kategorier. 

I kategorien varebil under 3,5 tonn var det nykommeren Volkswagen Amarok, levert av Handicare, som vant konkurransen.

Denne varebilen blir dermed å se som ambulanse, for første gang på norske veier neste år.

– Volkswagen Amarok er en ny, moderne ambulanse som har fått toppscore over hele linja. Denne har aldri før vært på det norske markedet, men eksperter fra ambulanse-Norge har evaluert den etter oppsatte kriterier, og var svært fornøyde, sier prosjektleder Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS) Kjetil Sønvisen i en pressemelding.

Se den nye ambulansen på vinterføre i videoen øverst i artikkelen.

– Veldig stort

De nye ambulansene bygges for det norske selskapet Handicare i Finland, etter norske spesifikasjoner. Alle får firehjulstrekk og dieselmotor.

– Handicare har i utgangspunktet hatt som hovedmål å bygge biler til funksjonshemmede. Dette med ambulanser er nysatsning, og at vi da i første mulighet klarer å vinne hovedkategorien i Norge er veldig stort, sier Roger Pettersen i Handicare til ABC Nyheter.

Han forklarer at antallet de skal levere årlig vil variere ut ifra helseforetakenes investeringsmulighet.

– Men de siste tre årene har det vært bestilt til sammen cirka 280 ambulanser i denne kategorien, sier Pettersen. 

Han legger til at anbudsseieren er mye verdt for selskapet:

– Det er en stor økning for Handicare sin del. Vi tar dermed steget videre til å drive innenfor helse og helserelaterte produkter.

Les også: Dette er bilen VW aldri bygde

Gode tekniske løsninger

I anbudskonkurransen var det bestemt at tekniske krav skulle telle 40 prosent, brukervennlighet og sikkerhet 30 prosent, og pris 30 prosent.

Noe av det Volkswagen Amarok gjorde det godt på i evalueringen, var blant annet inn- og utlasting av båre, god innredning i sykekupé, strøm og tekniske løsninger samt støykrav i sykekupeen, gode vektreserver og i tillegg en kort leveringstid.

Når det gjelder personbil og varebil over 3,5 tonn var det den allerede kjente Mercedes Benz Sprinter i kort og lang modell, levert av Falck Emergency Norway AS, som gikk av med seieren. For personbil under 3,5 tonn utlyses konkurransen på nytt snarlig, ifølge hinas.no.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus