Meny

Sjekk den aeronynamiske superbilen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I over et år har universitetet i Warszawa samarbeidet med en bilprodusent for å lage en mest mulig aerodymanisk bil. Resultatet har blitt en sportsbil i luksusklassen.

Den polske bilprodusenten Arrinera Automotive har vist frem prototypen på sin nye superbil, Arrinera Hussarya.

Det har tatt 14 måneder med forskning ved det teknologiske universitetet i Warsawa for å komme frem til hvordan bilen skal utformes.

Og resultatet har blitt en real kraftplugg, som definitivt vil vekke oppsikt hvor enn den ferdes.

Se video av bilen øverst i artikkelen.

I produksjon neste år

– Bilen er eksepsjonell på mange måter. Et av områdene den er sterkest på er den gode, avanserte, aktive aerodynamikken, som består av et luftstrømskontrollsystem under bilen gjennom spesielle tunneler inne i bilen og en aerodynamisk brems, som også fungerer som en push-down-spoiler, sier konsernsjef Lukasz Tomkiewicz ved Arrinera Automotive.

Hussarya er designet i samarbeid med den britiske bildesigneren Lee Noble, og er ventet å gå i produksjon allerede i 2015.

Les også: Saab skal ha fått ny eier fra Asia

100 kilometer i timen på 3,2 sekunder

– Aerodynamikk var veldig viktig. Med biler som dette er det viktig for å holde bilen på veien, og derfor vier vi så mye oppmerksomhet til det, sier designer Pavlo Burkatskyy.

Superbilen er i stand til å komme opp i en toppfart på 370 kilometer i timen når den bruker 20-tommershjul. Ifølge selskapet skal den være i stand til å nå 100 kilometer i timen i løpet av imponerende 3,2 sekunder og 200 kilometer i timen på 8,9 sekunder.

Les også: Dette er en ekte sparebøsse på hjul

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus