Dette er en ekte sparebøsse på hjul

Bak et temmelig anonymt ytre skjuler det seg en svært avansert bil. Mitsubishi Outlander PHEV er verdens første ladbare SUV, den blir garantert ikke den siste!
Bak et temmelig anonymt ytre skjuler det seg en svært avansert bil. Mitsubishi Outlander PHEV er verdens første ladbare SUV, den blir garantert ikke den siste!

Men snart får Outlander PHEV det tøffere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veldig mye handler om elbil i Norge akkurat nå. Store fordeler både økonomisk og bruksmessig, gjør at stadig flere kjøper bil som går på strøm.

Etter at alle fordelene kom seg helskinnet gjennom årets statsbudsjett, er det heller ingen ting som tyder på at etterspørselen vil avta med det første. Snarere tvert imot.

Men i skyggen av elbilene, er det også en annen biltype som er på full fart opp. Vi snakker om ladbare hybrider - der særlig én bilmodell har festet et svært godt grep rundt markedet.

Velutstyrt

Mitsubishi Outlander PHEV er kanskje ikke bilen som gjør mest av seg. Men den har på egenhånd satt fart i dette markedet, og til nå i år solgt over 1000 eksemplarer i denne utgaven.

Tidligere har vi vintertestet den. Nå har vi satt den på en aldri så liten pendlertest for å se hvor billig det egentlig er å ha ladbar hybridbil.

Outlander PHEV koster fra 434.900 kroner i Intense-utgave. Vår testbil er Instyle + som er svært velutstyrt, da står det 459.900 kroner på "prislappen". Svært lave utslipp, gjør sitt til at denne modellen kommer ganske gunstig ut i det norske avgiftssystemet.

Les hvorfor nesten ingen kjøper denne Volvoen

Ren elbil

Den teoretiske rekkevidden på strøm, ligger på rundt 50 kilometer. Dermed vil den fungere som elbil på det meste av småkjøring, den bør også klare distansen til og fra jobb for de fleste av oss, som ikke har veldig lang reisevei.

På vinteren erfarte vi kjapt at teoretisk og reell rekkevidde er to forskjellige ting. Nå har vi kjørt den i relativt hyggelige høstemperaturer, og da bør den klare mer.

Outlander PHEV er en fin turbil, med høy komfort på landeveiskjøring.

Outlander PHEV er en fin turbil, med høy komfort på landeveiskjøring.

Elbilen gikk for kort - kjøper fikk igjen pengene

Ruller stille avgårde

Selv har jeg 34 kilometer fra gårdsplassen hjemme, til parkeringshuset like ved Broom-kontorene i Oslo sentrum. Slik sett bør jo denne bilen være perfekt for min bruk - hvis det er mulig å kjøre på strøm hele veien.

Men går det? Det må vi naturligvis finne ut av. Jeg setter avgårde litt etter rushet

, for å unngå å kaste bort strøm på unødig køståing. Batteriene er fulladet, jeg stiller inn temperaturen på klimaanlegget til 20 grader og dropper all annen strømbruk. Så ruller jeg stille avgårde hjemmefra.

Regenererer

Å kjøre elbil og hybrid har ganske mye til felles, på den måten at det veldig fort går sport i å holde forbruket så lavt som mulig. Det skjer i alle fall med meg hver gang jeg kjører disse biltypene.

Outlanderen regenerer også bremseenergien. Det er bare å stille den lille girspaken på B - så kan du justere hvor kraftig dette systemet skal være. På maks føles det som bilen plutselig får koblet til en tung tilhenger. Men det er effektivt, og det påvirker også kjørestilen. Vanlig bremsing føles helt bortkastet, her gjelder det å ta vare på energien best mulig.

Mitsubishi er med god grunn stolt av sin ladbare hybrid.

Mitsubishi er med god grunn stolt av sin ladbare hybrid.

Noen har grunn til å grue seg til vinteren ...

Halvveis

Jeg kommer ned en ganske bratt bakke som munner ut i en rundkjøring på hovedveien. Girspaken i B, ingen bruk av bremsene - og jeg smetter elegant inn i en luke og tar rundkjøring i litt høyere hastighet enn jeg nok vanligvis ville gjort. Strøm spart, tenker jeg med meg selv - og tar en god slurk av kaffekoppen.

Innover mot Oslo ligger jeg mer i høyrefila enn jeg pleier å gjøre. Tar det roligere, kjører rett og slett jevnere og mer planlagt.

Etter 17 kilometer er Outlanderen og jeg halvveis. Men skjermen i midtkonsollen viser at jeg har 14 kilometer igjen på den elektriske rekkevidden. Dette kan altså holde hardt.

Rekkevidden vokser

Heldigvis kommer det en lang nedoverbakke. Når den er forsert, har rekkevidden økt til 15 kilometer. Ren bonus, altså!

Men så begynner det å falle igjen. Stigning opp mot Ryenkrysset, så litt kø. Det står et utenlandsk vogntog i høyre fil, med nødblinken på. Jeg må bremse, det passer veldig dårlig!

Det siste stykket går i tunnel, ned fra Ryenkrysset og til godt under havnivå. Og igjen vokser rekkevidden.

Denne skjermen kan du bli hekta på! Her får du veldig god oversikt på både forbruk og rekkevidde.

Denne skjermen kan du bli hekta på! Her får du veldig god oversikt på både forbruk og rekkevidde.

Bare én av ti sier de har gått tomme for strøm

Setter til lading

Ut av tunellen, opp i dagen, gjennom tre lyskryss og inn i parkeringshuset. Skjermen forteller at jeg har to (2) kilometer rekkevidde igjen.

Heldigvis finner jeg en elbilplass, rygger Outlanderen på plass - og setter den til lading. Akkurat dette med ladbare hybrider på elbil-plasser er forresten et tema for seg. Noen steder får de lov - på andre ikke. Jeg har ikke sjekket ut hvordan det er i dette parkeringshuset, men tar sjansen på at det skal gå bra.

Viktig å forvarme

Noen timer senere får jeg svaret: Ingen tegn til parkeringsbot eller lignende styggedom. Det er bare å nappe ut ledningen og legge den i bagasjerommet. Så setter jeg kursen hjemover med fulladet batteri igjen. Denne gangen har jeg én kilometer igjen når jeg er framme.

Det viser altså at Outlanderen vil kunne fungere som tilnærmet elbil til og fra jobben - hvis reiseveien er under 40 kilometer. Her har naturligvis også kjørestilen mye å si. Jeg la med hensikt ikke opp til ekstrem sparekjøring, men fulgte trafikken og kjørte jevnt. Hadde jeg virkelig gått inn for saken, ville jeg helt sikkert klart å presse ut flere kilometer rekkevidde. Men NB: Vi snakker altså høsttemperatur, på rundt ti plussgrader. I ti minus ville det nok blitt noe annet.

Her hjelper det riktignok at du kan forvarme den, viktig å huske når det er kaldt.

Midt mellom elbilene står det en hybridbil og lader seg. Det betyr fulladede batterier når det er tid for å kjøre hjemover igjen.

Midt mellom elbilene står det en hybridbil og lader seg. Det betyr fulladede batterier når det er tid for å kjøre hjemover igjen.

Fire av fem i kollektivfeltet er elbiler

Lade hver kveld

Det var jobbkjøringen. Til vanlig småkjøring, er det egentlig bare én ting som gjelder for å utnytte elbil-mulighetene maksimalt: Nemlig å huske å lade ofte.

Her er det nok også smart å i praksis regne maks rekkevidde rundt 30 kilometer, og kortere enn det på vinteren. Det betyr at batteriene fort kan gå tomme.

Til vanlig, daglig bruk, vil det nok for de fleste allikevel holde å sette den til lading hver kveld. Slik fungerte det i alle fall for meg.

Tur/retur barnehagen, butikken, fritidsaktiviteter, byggvarehuset - alt dette går helt fint på strøm.

Og de gangene det skulle sprekke, er det altså en stor forskjell mellom Outlander PHEV og en elbil. For da er det bare å la bensinmotoren slå inn!

Vanlig lading fra stikkontakten på garasjeveggen tar omtrent fem timer, da er batteriene fulladet. Den kan også hurtiglades, da er 80 av kapasiteten nådd etter bare 30 minutter.

Dashborddesign og materialkvalitet i interiøret gir ikke noe eksklusivt inntrykk, akkurat. Men det er funksjonelt og praktisk.

Dashborddesign og materialkvalitet i interiøret gir ikke noe eksklusivt inntrykk, akkurat. Men det er funksjonelt og praktisk.

Bestill nå - få bilen i februar neste år

Avhenger av kjøringen

Det offisielle snittforbruket for Outlander PHEV ligger på 0,19 liter/mil, målt i laboratorium etter en offisiell EU-norm.

Tallet høres naturligvis imponerende ut, men er i praksis ganske meningsløst. Alt avhenger her egentlig av hva slags kjøring du har. Er det mest langkjøring, forsvinner litt av poenget. Ja - du vil kunne kjøre veldig rimelig i starten, til batteriene går tomme. Den fortsetter å regenere energi, og du vil kunne spare endel drivstoff på det.

Men da må du også ta med i betraktningen at batterier og elektromotorer også gir økt vekt, og igjen økt forbruk.

- Tro meg - det smeller hvis dette går galt!

Tung og komfortabel

På langktur med full bil, havner vi på rundt 0,7 liter/mil. Det er greit, men ikke veldig imponerende. Her vil nok de fleste konkurrentene med dieselmotor være bedre.

Motor og girkasse jobber stort sett veldig bra sammen og støydempingen er god, med ett unntak. Når du presser bilen i harde stigninger, får den en veldig masete gange, det er nesten så jeg lurer på om noe er galt de første gangene. Men det skal tydeligvis være sånn.

Batteripakke plassert langt ned i bilen gir en tung og komfortabel kjørefølelse. Outlanderen er ypperlig på langkjøring, der også god støydemping trekker opp. Styringen er imidlertid litt for livløs, den gir lite kontakt med det som befinner seg under forhjulene.

463 liters bagasjerom er ikke imponerende, bilstørrelsen tatt i betrakning. Men batterier og elektromotor krever sitt. I kupéen er det grei plass, men vært obs på at bredden i baksetet ikke passer for mer enn to.

463 liters bagasjerom er ikke imponerende, bilstørrelsen tatt i betrakning. Men batterier og elektromotor krever sitt. I kupéen er det grei plass, men vært obs på at bredden i baksetet ikke passer for mer enn to.

Slipper rekkeviddeangsten

Skal vi oppsummere litt? Da er konklusjonen at Outlander PHEV for de aller fleste bileiere vil være en skikkelig sparebøsse. Her kan det gå veldig lenge mellom hver gang du må innom bensinstasjonen.

Har du i tillegg mulighet til å lade på jobben/ i parkeringshus og slipper å betale for dette - ja, da blir innsparingen enda større.

Samtidig har du altså en bil du kan dra på helt vanlige langturer med, her slipper du rekkeviddeangsten som elbileierne er belemret med.

Nå vil Tesla fikse gratis harryhandel

Konkurrentene kommer

Så langt har Outlander vært nesten enerådende blant de ladbare hybridene i Norge. Det varer ikke veldig mye lenger.

VW-konsernet er blant de som har store ambisjoner på dette området. Audi A3 og VW Golf kommer til å selge veldig bra som ladbare hybrider. Og det er grunn til å tro at det vil ta av ytterligere når nye VW Passat også kommer i en slik utgave til neste år.

Mange andre er også på vei: Det vil nok Outlander få merke. Men enn så lenge har den en svært sterk posisjon, som verdens første ladbare hybrid-SUV. Den treffer også det norske markedet svært godt, både i form av biltype, størrelse og pris.

Mye småkjøring? Da kan Outlander PHEV være svært gunstig bilhold.

Mye småkjøring? Da kan Outlander PHEV være svært gunstig bilhold.

PS. Etter endt testperiode, har det skjedd noe med meg som sjåfør. Hver gang jeg nå må bremse, tenker jeg at det hadde vært mye smartere å regenerere den energien, enn å bare kaste den bort. Noe sier meg at produsentene av bremseklosser kan ha en skummel framtid etter hvert som dette tar mer og mer av.

Her får du nesten elbil "på kjøpet"

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 To personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo01:19 Albaner tiltalt for 56 innbrudd på Østlandet00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale
Siste nytt
08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeTo personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo01:19NorgeAlbaner tiltalt for 56 innbrudd på Østlandet00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus