Meny

Favoritten til de virkelig proffe gutta

Her er det godt å sitte - og baksetet er neppe så verst det heller!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har de kåret sin vinner.

Britiske Professional Driver er magasinet for de som lever av å kjøre andre rundt. Her er det blant annet snakk om fast ansatte privat- og limousinsjåfører.

Denne yrkesgruppen kan det jo være smart å høre på når de vurderer biler. Her snakker vi førstehånds kjennskap fra daglig bruk. Mange av dem er også særdeles godt vant.

Nå har de akkurat kåret Årets bil 2014, og den tittelen gikk til en bil som i mange år har vært en favoritt også hos de som skal sitte i baksetet.

Les også: Morten kjører limo hver dag

40 biler vurdert

Professional Driver Car of the Year er nemlig Mercedes S-klasse, nærmere bestemt modellen S 300 L BlueTEC Hybrid.

Vi snakker altså den lange utgaven av S-klasse, en modell som ikke akkurat er noen liten bil i utgangspunktet heller.

Hele 40 modeller var med til finalen i kåringen, og det var ikke bare plassen bak rattet som ble vurdert. Komfort og plass i baksetet er også en viktig faktor.

Les også: Lexus-limousin til 150.000 kroner

Lønne seg over tid

Professional Driver roser Mercedesen for fremragende kombinasjon av luksus-interiør, avanserte sikkerhetssystemer og drivstofføkonomi.

De fremhever spesielt hybrid-drivlinjen som gir lavt forbruk og utslipp, men uten at det går ut over plassen i kupéen eller bagasjerommet.

Hybridutgaven koster mer enn en tilsvarende dieselvariant, men Professional Driver mener den likevel vil lønne seg over tid, på grunn av lavere driftskostnader.

Les også: Dette er filmstjerne-skyss - til Mondeo-pris

Tysk på topp

Det er altså ikke bare luksus og praktiske egenskaper som teller her. Også garantier, annenhåndsverdi og servicekostnader er tatt med i vurderingen.

Audi A8L 3.0 TDI vant kåringen i fjor, den endte i år på andreplass. På tredjeplass finner vi en annen tysk premiumbil, nemlig BMW 730Ld.

Les også: Er dette Putins nye ekstrem-limousine?

Mercedes S-klasse er favoritten når Professional Driver kåret årets beste bil.Mercedes S-klasse er favoritten når Professional Driver kåret årets beste bil.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus