Meny

40-årskrisen? Ja, takk - kom med den!

Når du er mann og nærmer deg 40 år er det litt fristende, nei, forresten, stryk "litt fristende", det er inn i hampen-langt-opp-i-mørkeste-granskauen-grisefristende, å realisere Porsche-drømmen. Noe må en jo ha å trøste seg med, når en takker farvel til 30-årene. Brooms redaksjonssjef skylder på genene ...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig har jeg en "god" grunn til å kjøpe Porsche ...

Helt siden jeg så Porsche 911 første gangen, har jeg drømt om at jeg en gang skal eie en. Men det har blitt med drømmen. Så langt.

Det er dessverre ikke en helt billig bil å skaffe seg - som du kanskje har fått med deg. Selv på bruktmarkedet koster de flesk - også, ja, faktisk SÆRLIG, om du velger litt eldre modeller.

Tidligere har jeg ikke kunnet rettferdiggjøre en slik investering. Men nå synes jeg jammen jeg har funnet en god grunn: Neste år blir jeg 40.

Det er som kjent en magisk grense for mange menn.

Da hjelper ikke alt maset om at 40 er det nye 30. Den dagen jeg bikker 40, er jeg sikker på at jeg umiddelbart kommer til å føle meg ti år eldre. Kanskje 20!

Og den perfekte motvekten til den grusomme nedturen det helt sikkert vil være, er en Porsche 911.

 Gule bremsekalipre = keramiske bremser. Hva skal du med en vegg, når du har disse som stopper deg like effektivt? Gule bremsekalipre = keramiske bremser. Hva skal du med en vegg, når du har disse som stopper deg like effektivt?

Les også: Porsche 911: Dette var bilen drømmedama skulle hatt

Mindre hår - mer penger

Historien tilsier at jeg ikke er den første til å resonnere slik. Tenk litt på dette: Hvor mange middelaldrende menn har du ikke sett kjøre rundt i nettopp Porsche 911? Før hadde de hentesveis og blazer. Nå er det full barbering av de få og grå hårstråene og helst en tattis som stikker opp av skjortekraven som er moten for de som blir litt vel luftige på toppen.

Jeg tror faktisk dette er genetisk. Vi kan rett og slett ikke noe for det - kroppen vår og hjertet vårt er predisponert for en svakhet for Porsche 911 når vi nærmer oss 40. Da skal endelig lekebilen bli virkelighet!

For det er jo gjerne slik at en har litt bedre økonomi når en blir voksen - kombinert med følelsen av at en ikke lenger har all verdens tid igjen her på jorda. Og alderen begynner å sette et mer merkbart preg:

Håret tynnes ut (bortsett fra i ørene og nesa (!), der det plutselig og av uforklarlige grunner vokser som ugress!), du tar deg selv lett undrende i å svare JA når damen bak kassa på Kiwi spør om du har bleiekort, prostata er plutselig et ord du må forholde deg til og du merker at du puster litt tyngre når du går opp trappa...

Les også: Nytt design: Nå skal Audiene se slik ut

 Interiøer ble vesentlig mer moderne i 2005 - men fortsatt er det umiskjennelig 911 ... Interiøer ble vesentlig mer moderne i 2005 - men fortsatt er det umiskjennelig 911 ...

Midtlivskrisen - det er pokker ikke bare en klisje ...

Les også: Bilene som får nordmenn til å klikke

Hvilken modell

Og med dette som bakteppe, og med kollega-, kompis- og Porsche-entusiast Benny Christensen sin fulle støtte, begynner jeg seriøst å vurdere anskaffelse av denne ikoniske sportsbilen.

Vi snakker naturligvis brukt - jeg har ikke anledning å svi av i nærheten av en million kroner på bil.

Fordelen med 911-en er at uansett hvilke årstall du velger, vil de fleste slite med å si hvor ny eller gammel den er. For den er jo for pokker prikk lik! Men det er jo litt av sjarmen også - det er ikke en show off-bil på linje med superbilene fra Italia.

Ikke trenger du å være redd for å bruke dem heller - de tåler å bli kjørt. Grundigheten i både utviklingsprosessen og byggingen er av typen Tysk, med stor T. Det vil si grundig til minste detalj. Og resultatet er en av de mest driftssikre sportsbilene på markedet.

Les også: Joda - heftig sportsbil kan funke året rundt

Stabile priser

Men hvilken skal jeg eventuelt velge?

 Vinge hører til på en 911. Vinge hører til på en 911.

Akkurat nå er det faktisk 996-karosseriet, som kom i 1998, som jeg objektivt sett synes er mest prisgunstig. Den er jo fortsatt ganske moderne - har det nødvendige sikkerhetsutstyret (og det kommer godt med i en 911!) og noen herlige motorer. Dessuten tror jeg prisene på velholdte eksemplarer ikke kommer til å synke så veldig mye mer nå.

Men den er også litt uglesett av entusiastene. Det er det to årsaker til: Den var den første 911-en med luftavkjølt motor - og den fikk de samme frontlyktene som "billig-modellen", Boxster. Dermed har den ikke helt nådd opp til populariteten til mange av de foregående modellene. Det er fortsatt slik at mange synes en 911 skal ha de runde lyktene som står opp på hver sin side av panseret ...

Dette er noe av grunnen til at du får et helt ok 996-eksemplar til helt ned i 300.000 kroner. Det er virkelig mye sportsbil for pengene.

Les også: Vi elsker motorlyden, men misliker bråket fra dekkene

Begynner å bli rimelig

 Noen ord skal liksom bare stå i kursiv ... Noen ord skal liksom bare stå i kursiv ...

Personlig synes jeg modellene som rullet rundt på 80- og 90-tallet er de aller fineste. Da sitter designet best. Jeg har også fått kjøre Benny sin 1992-modell i en hel uke. De sier jo at du aldri skal møte dine helter - men dette møtet ble slett ingen nedtur. Bare det å kunne bytte ordet "bil" - med særnavnet Porsche, ga en så god følelse i hverdagen at det nærmest hadde terapeutisk effekt.

Jeg elsket bokser-lyden, kjøreegenskapene og følelsen av å kikke ut av frontvinduet og se det karakteristiske panseret - og ikke minst å skimte de brede hoftene i sidespeilene.

Men jeg vil gjerne ha litt nyere bil.

Dermed ender jeg opp på modellen som kom i 2005 - med internbetegnelsen 997. Den er lekker å se på, har fått tilbake de runde lyktene som stikker litt opp på panseret, og et moderne interiør.

Dessuten er de begynt å bli vesentlig billigere enn for bare et par år siden. En brukt Carrara 2 er tilgjengelig fra helt ned i 450.000 kroner. Men hvis jeg skal ha en 911, er planen å bruke den. Ikke stue den bort i en låve halve året. Derfor vil jeg gjerne ha firehjulstrekk. Carrera 4.

Her blir prisene fort fra 550.000 kroner for USA-importerte biler. Ganske mye dyrere - men også langt mer praktisk i hverdagen.

Les også: Porsche er elgens beste venn

 Du skjønner at du kjører bak noe litt utenom det vanlige når dette er utsikten din ... Du skjønner at du kjører bak noe litt utenom det vanlige når dette er utsikten din ...

Gneldring bak ryggen

Men en ting er å tenke på å eie en slik bil. Hvordan er den å kjøre? Siden jeg aldri har kjørt en Porsche av denne generasjonen, får jeg låne bruktbil av VS Auto i Drammen. Men heeelt det samme som en Carrera 4 er ikke akkurat denne bilen. For dette er nemlig Turbo-versjonen. Jeg klarte jo ikke å si nei, da DEN muligheten bød seg...

Noen centimeter bak seteryggen i baksetet sitter en motor kraftig nok til å taue Nordkapp til Lindesnes på noen minutter.

Sort og sint farge, store felger som ikke gjør noe forsøk på å skjule de gule kaliprene som avslører at det er keramiske bremser. Den er så lekker at folk faktisk løfter blikket fra mobilen sin og kikker opp når jeg kjører forbi. Ja, det er helt sant!

500 hk får jeg opplyst at det sitter i denne bilen. Og kreftene er koblet mot en manuell girkasse. Det blir ikke mer riktig enn dette!

 Runde frontlykter. Sånn skal det være! Runde frontlykter. Sånn skal det være!

I disse dager, med masse syntetisk motorlyd i hue og ræva - og fintunet eksosanlegg som skal gi den rette brummingen, er det deilig å høre den mekaniske, grove lyden av en illsint bokser-motor som gneldrer bak seteryggen.

Det hele blir ekstra gjevt når turboen plystrer lystig i det turtallet spinner oppover.

Les også: Denne får vi ikke kjøpe lenger

Herlig slag i ryggen - med slegge

Men det er en annen sans en lyd som gir den beste følelsen. Det er nemlig et så inderlig herlig fraspark. I det du trykker gassen i bånn, kjenner at hekken graver seg ned og at motoren nærmest tar rennafart og måker til deg i ryggen med en slegge. Det høres ikke særlig godt ut, ikke sant? Men tro meg - det er helt nydelig!

Det går uvirkelig fort. Selv med 4x4, gode dekk og knusktørr asalt, jobber antispinnsystemet som provisjonsbetalte jordbærplukkere med å sørge for at kreftene brukes mest mulig effektivt.

Så nærmer nåla seg rødgrensa på rekordtid, og jeg innser at jeg må gjøre noe. For det er jo manuell kasse. Inn med clutchen, inn med andregir, ut med clutchen og gasspedalen møter gulvet igjen. Dermed er karusellturen i gang igjen - med akkurat like brutalt skyv.

Og vips, før du aner ordet av det, trenger du noe annet enn norske fartsgrenser for å utforske dette beistet noe videre.

Like greit, kanskje, siden bilen foran deg, som for et øyeblikk siden var langt der framme i horisonten, plutselig er urovekkende nær frontfangeren.

Les om brukt-Porsche 911 her

Blir en del av bilen

Jeg må puste ut, roe ned, la pulsen sakte komme tilbake til et mer levelig nivå. Dette kan umulig være sunt, tenker jeg. En formidabel belastning på hele systemet. Men hvem pokker bryr seg? Dette vil jeg gjøre på nytt. Mange, mange ganger. Helst hele tiden!

Det blir for øvrig ikke noe mindre morsomt i svingene. Kjøreegenskapene til denne bilen er episke! Det er som om du blir en del av bilen, som om fingertuppene dine strekker seg helt ut til dekkene, som kjenner hver liten bit av asfalt du kjører over.

 Føreren er i fokus i 911. Føreren er i fokus i 911.

Det er bare helt rått! Høres jeg hjernevasket ut? Det er nok ikke langt fra sannheten.

Tro meg: En smak av de voldsomme kreftene, og du er solgt. Og det er ikke bare at det er mye krefter - men hvor mesterlig de tøyles. Hvor god denne bilen får deg til å tro du er til å kjøre - når det egentlig er DEN som gjør all jobben.

Ingen bil blir noensinne det samme igjen.

Så sterk er den, at jeg ville vurdert å droppe 997-karosseriet, og heller prioritere enn 966-modell som har turbo-moter i stedet. For det er ikke småtteri av krefter i den heller - og prisene her er omtrent like.

Les også: Denne Mercedesen finnes egentlig ikke

Bittert!

La du merke til at det står "ville" i avsnittet over - som i fortid - og ikke "vil", som i presens? Det er fordi jeg har kommet til en erkjennelse underveis i denne testingen: Hvis jeg skal være HEEELT, ubønnhørlig ærlig, er det 996/997-dilemmaet neppe en problemstilling jeg kommer til å måtte ta innen jeg blir 40 neste år. For det er dessverre bare å innse at det blir vanskelig å ha en 911 som bruksbil. Den blir for knapp.

 Bakseteplassen er dessverre symbolsk. Selv for småbarn. Bakseteplassen er dessverre symbolsk. Selv for småbarn.

Baksetet er mikroskopisk - og med en seksåring som raskt har rukket å strekke seg - risikerer jeg at naboene ringer barnevernet om jeg skal kjøre rundt med han brettet sammen baki der.

Bittert! Mest fordi bilen i seg selv gir en så utrolig sterk mersmak. Og fordi jeg bare hadde trengt noen få centimeter ekstra benplass for at det kunne vært et reelt alternativ til husstanden. Egentlig visste jeg det nok det alt før jeg prøvde, men noen realiteter lar seg ikke avlive like enkelt som andre...

Kompromisset? Tja, sannelig om jeg vet. Men noe morsomt skal det bli når jeg bikker 40 år. NOE må jeg jo trøste meg med når de glade 30-årene tar slutt. Har du noen forslag?

PS: Og forresten: Jeg får kanskje ikke realisert 911-drømmen i tide til å ta brodden av 40-årskrisen. Men det er så helt avgjort en bil jeg skal ha i løpet av livet. Og da skal det være en med ordet "turbo" stående i kursiv like under spoileren på bakluka ...

Les også: Lot den verdifulle sportsbilen stå bak låven i 36 år

 Porche 911 er nok ikke spesielt forenlig med det å være småbarnspappa. Men en dag ... Porche 911 er nok ikke spesielt forenlig med det å være småbarnspappa. Men en dag ...

Les også: Porsche - med verditap på 1,5 millioner kroner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:40 Statlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26 Etappe to i valget i India er i gang06:05 Båt kjørte på land i Vestfold – to kom uskadd fra hendelsen06:00 BBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:20 Zuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18 Guatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44 Nye krav til helsearbeidere innføres04:31 Demokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52 340 miljøaktivister pågrepet i London03:46 Luftambulansen mister oftere GPS-signal02:38 29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37 17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30 Nord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40 Brødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22 Mann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46 – Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00 Pochettino: – Mine spillere er helter23:43 Tottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34 Liverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24 Barr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54 Politiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12 Nordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21 Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56 Minst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39 Rouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20 399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57 Firmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29 Ettersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14 Mann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59 Horneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51 Senterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00 Angrer på tidligere gravferd17:28 NASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23 Manchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48 Russisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56 Perus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51 Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42 Tog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20 Død kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55 En av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53 Norsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39 Talsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24 Barnehagelærer valgte å svindle Nav14:23 Notre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45 Regjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28 Politiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24 FBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47 Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40 Forskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08 Brækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50 Vålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52 Snøskred i Tromsø09:52 Russ falt ut av russebil i fart08:56 Politiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11 Krisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01 Indonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse07:53 Førerhunder angripes av løse hunder07:36 Eksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det07:12 Oslo kommune betaler tilbake egenandel til rusavhengige06:47 Solskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss06:00 Frp-topp åpner for å hente norske barn fra Syria og Irak – men uten foreldre05:55 Mangel på kvalifiserte fagfolk kan forsinke arbeidet med Notre-Dame05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Kronprinsen må trolig operere det andre øret også04:56 Veksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal04:45 Lokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola04:29 Terrortrusselnivået senket i New Zealand04:05 «Ringeren i Notre-Dame» topper bestselgerlistene etter brann03:37 Nicaragua løslater 636 innsatte03:01 65 fanger har rømt fra fengsel på populær ferieøy i Det karibiske hav02:49 Minst 150 savnet etter ferjeforlis i Kongo02:35 To tolvåringer reddet ned fra fjellet02:30 Trump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen01:58 Venstrevind over Oslo01:49 Minst to drept i nye rakettangrep i Tripoli00:43 Einar Aas selger strandeiendommer med tap00:17 Hotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling23:45 Ajax danket ut Juventus etter nok en mesterligabragd23:30 Messi nedsablet Manchester United på Camp Nou23:12 Erdogans parti krever omvalg i Istanbul22:54 Messi senket Manchester United og hindret nytt Solskjær-eventyr med 3-0-seier21:48 Seks omkom da fly styrtet inn i et hus i Chile20:42 Macron lover at Notre-Dame skal gjenreises innen fem år20:27 Erik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen20:09 30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen19:37 Voldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede19:05 KrF: Det haster med å finne en løsning for norske barn av IS-krigere18:46 Astronaut-tvillinger gir NASA gyllen mulighet til å finne ut hvordan romferder påvirker oss18:43 Champions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen18:28 Rolig for Røde Kors i påskefjellet17:34 Økt snøskredfare i Nord-Norge16:03 Seilflypilot skadd da glasskuppel på flyet løsnet15:02 Northug bekrefter flytteplaner14:55 Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død, 55 år gammel14:10 Mann siktet etter funn av eksplosiver i hus på Sola13:33 Frankrike får massiv støtte fra hele verden etter Notre-Dame-brannen13:29 Tyskland advarer britene: – Ingen flere brexit-utsettelser
Siste nytt
06:40VerdenStatlig radiostasjon: 60 omkom i tordenvær i India06:26VerdenEtappe to i valget i India er i gang06:05NorgeBåt kjørte på land i Vestfold – to kom uskadd fra hendelsen06:00SportBBC-ekspert om Solskjærs United: – Trenger dyre reservedeler og en full service05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:20SportZuccarello-mål i storslagen hjemmeseier05:18VerdenGuatemalansk presidentkandidat pågrepet i USA i narkosak04:44NorgeNye krav til helsearbeidere innføres04:31VerdenDemokratisk presidentkandidat utsatt for homofiendtlige tilrop03:52Verden340 miljøaktivister pågrepet i London03:46NorgeLuftambulansen mister oftere GPS-signal02:38Verden29 omkomne etter bussulykke på Madeira02:37Norge17-åring til sykehus etter trafikkulykke02:30VerdenNord-Korea hevder de har testet nytt presisjonsvåpen01:40VerdenBrødrene til Sudans ekspresident pågrepet01:22NorgeMann dømt for å ha bidratt til menneskesmugling00:46Verden– Over 50 Boko Haram-krigere drept i Nigeria00:00SportPochettino: – Mine spillere er helter23:43SportTottenham knuste Manchester Citys kvadrupeldrøm i ellevill målfest23:34SportLiverpool ydmyket Porto, enkelt til semifinale23:24VerdenBarr holder pressekonferanse om Mueller-rapporten22:54NorgePolitiet om påskeutfarten: – På grensen til det tragiske22:12NorgeNordmann vant 89 millioner i Vikinglotto21:21NorgeAmundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge20:56VerdenMinst 28 personer døde i turistbussulykke på Madeira20:39VerdenRouhani ber USA oppheve Iran-sanksjoner etter flomkatastrofe20:20Norge399 bilførere stanset av UP i fartskontroller på Vestlandet19:57VerdenFirmaet som jobbet på Notre-Dame-taket tar ikke brannansvar19:29VerdenEttersøkt Columbine-besatt 18-åring funnet død19:14NorgeMann hardt skadd etter fall i Skjetten18:59SportHorneland feller knallhard Rosenborg-dom18:51NorgeSenterledere spår rekordpåske for harryhandelen18:00NorgeAngrer på tidligere gravferd17:28VerdenNASA-astronaut setter kvinnerekord i rommet17:23SportManchester Uniteds akademisjef Butt siktet for vold16:48VerdenRussisk selskap vil gjøre nattehimmelen tilgjengelig for reklame15:56VerdenPerus ekspresident tok sitt eget liv da politiet kom for å pågripe ham15:51NorgeKø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken15:42NorgeTog kjørte på isbil på planovergang i Levanger15:20VerdenDød kunsthistoriker kan bidra til gjenoppbyggingen av Notre-Dame14:55NorgeEn av tre tror at Jesus sto opp fra de døde14:53NorgeNorsk Folkehjelp: Flere leteaksjoner enn normalt i påsken14:39PolitikkTalsmann: – Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes14:24NorgeBarnehagelærer valgte å svindle Nav14:23VerdenNotre-Dames biskop stenger katedralen i opptil seks år13:45NorgeRegjeringen varsler strategi for sikring av norske kirker13:28MotorPolitiet advarer mot fyllekjøring med snøscooter13:24VerdenFBI advarer mot bevæpnet kvinne oppslukt av Columbine-massakren12:47NorgePåskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord12:40VerdenForskere har sett nærmere på noen av Saturns små og merkelige måner12:08SportBrækhus har «storfisker» i hodet, tar utfordringen fra Shields11:50NorgeVålerenga avbrøt juniorkamp etter kniv- og voldstrusler10:52NorgeSnøskred i Tromsø09:52NorgeRuss falt ut av russebil i fart08:56NorgePolitiet ber om ekstrabevilgninger på grunn av Hagen-forsvinningen08:11VerdenKrisehjelp fra Røde Kors er kommet fram til Venezuela08:01VerdenIndonesierne går til valg i omfattende demokratisk øvelse07:53NorgeFørerhunder angripes av løse hunder07:36SportEksperter etter Uniteds mesterligaexit: – Skal være klasseforskjell, og det er det07:12NorgeOslo kommune betaler tilbake egenandel til rusavhengige06:47SportSolskjær etter fem tap på sju kamper: – Vi har en stor jobb foran oss06:00NorgeFrp-topp åpner for å hente norske barn fra Syria og Irak – men uten foreldre05:55VerdenMangel på kvalifiserte fagfolk kan forsinke arbeidet med Notre-Dame05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKronprinsen må trolig operere det andre øret også04:56VerdenVeksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal04:45NorgeLokal brusprodusent tapte søksmål mot Coca-Cola04:29VerdenTerrortrusselnivået senket i New Zealand04:05Verden«Ringeren i Notre-Dame» topper bestselgerlistene etter brann03:37VerdenNicaragua løslater 636 innsatte03:01Verden65 fanger har rømt fra fengsel på populær ferieøy i Det karibiske hav02:49VerdenMinst 150 savnet etter ferjeforlis i Kongo02:35NorgeTo tolvåringer reddet ned fra fjellet02:30VerdenTrump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen01:58NorgeVenstrevind over Oslo01:49VerdenMinst to drept i nye rakettangrep i Tripoli00:43PengerEinar Aas selger strandeiendommer med tap00:17NorgeHotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling23:45SportAjax danket ut Juventus etter nok en mesterligabragd23:30SportMessi nedsablet Manchester United på Camp Nou23:12VerdenErdogans parti krever omvalg i Istanbul22:54SportMessi senket Manchester United og hindret nytt Solskjær-eventyr med 3-0-seier21:48VerdenSeks omkom da fly styrtet inn i et hus i Chile20:42VerdenMacron lover at Notre-Dame skal gjenreises innen fem år20:27NorgeErik Solheim ba regjeringen om penger til kjendis-hockey på Nordpolen20:09Verden30 personer avhørt etter Notre-Dame-brannen19:37NorgeVoldsoffer i Stavanger skal ha kranglet med siktede19:05NorgeKrF: Det haster med å finne en løsning for norske barn av IS-krigere18:46VerdenAstronaut-tvillinger gir NASA gyllen mulighet til å finne ut hvordan romferder påvirker oss18:43SportChampions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen18:28NorgeRolig for Røde Kors i påskefjellet17:34NyheterØkt snøskredfare i Nord-Norge16:03NorgeSeilflypilot skadd da glasskuppel på flyet løsnet15:02SportNorthug bekrefter flytteplaner14:55NorgeTidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død, 55 år gammel14:10NorgeMann siktet etter funn av eksplosiver i hus på Sola13:33VerdenFrankrike får massiv støtte fra hele verden etter Notre-Dame-brannen13:29PolitikkTyskland advarer britene: – Ingen flere brexit-utsettelser
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus