Nytt design: Nå skal Audiene se slik ut

Audi har kjørt ganske lenge på et veldig likt design gjennom hele modellrekken sin. Men nå skal det skje ting under ledelse av deres nye designsjef.
Audi har kjørt ganske lenge på et veldig likt design gjennom hele modellrekken sin. Men nå skal det skje ting under ledelse av deres nye designsjef.

Debuterer i Los Angeles akkurat nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken åpner dørene på bilutstillingen i Los Angeles - og en av de virkelig store nyhetene der er konseptbilen Audi Prologue.

Dette er ikke bare en modell som etter alt å dømme skal hete A9 når den kommer til produksjonsklar utgave.

Nei, dette er også en viktig forsmak på det som skal bli Audis designretning de kommende årene.

Skille seg mer fra hverandre

Konseptbilen er en signaturmodell for Audis nye designsjef March Lichte. Han tok over hos Audi i februar, og venter altså ikke lenge med å sette sitt preg på modellene.

- I tiden fremover vil først A, Q og R/TT-modellene skille seg mer fra hverandre. Deretter vil de ulike modellene i produktfamiliene få tydeligere særegenheter, sier March Lichte selv, i en pressemelding.

Audi Prologue er noe kortere og lavere enn dagens Audi A8. Konseptbilen måler 5,10 meter i lengden, 1,95 meter i bredden og 1,39 meter i høyden.

Les også: Liten design-Audi får en storebror

Historiske referanser

Den lave fronten domineres av en bred grill, hvor de fire ringene har en fremtredende rolle. Singelframe-grillen er bredere og skarpere enn hva den er på dagens produksjonsmodeller. Frontlyktene er kileformede og fungerer som et utstillingsvindu for den nye laserlysteknologien Audi har lansert.

Laserdiodene inne i lyktene sørger for en ekstrem rekkevidde på fjernlysene. De store luftinntakene under frontlyktene og de skarpe linjene på støtfangeren kan tydelig assosieres med design fra motorsporten. Panseret preges av markante linjer.

Linjene til de kraftige hjulbuene, som rommer felger i 22 tommer, har tydelige referanser til Audi Ur-quattro og markerer bilens skulderlinjer. De typiske sidelinjene er brutt opp og gir rom for flere nye former på sidepanelene.

Les også: Girer opp og gir oss enda mer luksus

Kommer i 2017?

Interiøret i Audi Prologue preges, som eksteriøret, av skarpe horisontale linjer. Infotainment-skjermene er integrert i dashbordet på helt nye måter og fremstår nå som en langt større del av fører- og passasjermiljøet foran.

Infotainment-systemet har nye "touch & swipe"-funksjoner som blant annet tillater at passasjeren foran kan sende navigasjonsdata etc. fra sitt store panel til sjåførens panel. Nytt er også at flere av panelene benytter OLED-teknologi, det gir et ekstremt skarpe og presise bilder og animasjoner.

Fra Audis side understrekes det altså at dette bare et en konseptmodell, men veldig mye tyder på at vi har nye A9 på plass i 2017.

Les også: Dette er Norges billigste Audi TT

 Det ser absolutt fortsatt ut som en Audi, men samtidig er dette en klar videreutvikling fra dagens designspråk. Det ser absolutt fortsatt ut som en Audi, men samtidig er dette en klar videreutvikling fra dagens designspråk.

Her er bilen som startet hele moroa