Vi elsker motorlyden, men misliker bråket fra dekkene

PRIORITET SPORT: Det er veiegenskaper og akselerasjon som teller i Mercedes-Benz GLA 45 AMG. Da får det heller være at langturskomforten lider under hjulstøy. © FOTO: Terje Bjørnsen
PRIORITET SPORT: Det er veiegenskaper og akselerasjon som teller i Mercedes-Benz GLA 45 AMG. Da får det heller være at langturskomforten lider under hjulstøy. © FOTO: Terje Bjørnsen

Den går av med et stort smell, og bare stormer av gårde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekniske data: Mercedes-Benz GLA 45 AMG
 • Motor, cm³: 1991
 • Effekt, hk ved o/min: 360/6000
 • Dreiemoment, Nm ved o/min: 450/2250-5000
 • Egenvekt, kg: 1585
 • Lengde/bredde/høyde, cm: 441/180/149
 • Bagasjerom, liter: 421-836
 • Standard dekkdimensjon: 235/45-19
 • Forbruk, EU-miks l/mil: 0,75
 • CO2-utslipp, g/km: 175
 • 0-100 km/t, fabrikk, sek: 4,8
 • Toppfart, km/t: 250
 • Pris fra, kr: 893 000
 • Pris testbil, kr: 1 098 500
 • 0-100 km/t, sek: 6,2
 • 60-100 km/t, 4. gir: 5,2
 • 60-100 km/t, 5. gir: 8,9
 • 60-100 km/t, kickdown: 3,0
 • 80-120 km/t, 5. gir: 6,9
 • 80-120 km/t, 6. gir: 12,9
 • 80-120 km/t, kickdown: 3,4
 • Støy tomgang, dBA: 50,3
 • Støy 50 km/t, dBA: 67,3
 • Støy 80 km/t, dBA: 72,1
 • Støy 100 km/t, dBA: 73,4
 • Testforbruk, l/mil: 0,81

Kort sagt:

+ Går som en kanonkule

+ Sportslige veiegenskaper

+ Underholdende motor

- Støynivå

- Pris

- Plass

Det begynte med AMG-utgaven Mercedes A45 AMG i 2013. Firehjulsdrift og en galskapens toliters turbomotor på 360 hester. Ehhh, en gang til - to liter, 360 hk...?

Det høres mer ut som noe man har lånt fra Petter Solbergs gamle WRC-bil. Ikke fra en kompaktbil som kan oppfylle Euro 6-utslippskrav og stå i morgenrush på E18 uten å mukke.

Da vår skremte og begeistrede journalist kjørte A 45 AMG på bane, hadde han lite å utsette på dynamikken i den raskeste og sterkeste blant de raske og sterke kompaktbilene. Selv den heftige Audi S3 blir tam og snill i forhold.

Så langt alt vel. Men da nyheten kom om samme motor og drivverk i crossovermodellen Mercedes-Benz GLA, satte vi kaffen i halsen. Helt til vi kom på at GLA-ens ekstra høyde over moder jord i større grad skyldes taklister enn ekstra bakkeklaring.

Men uansett - skal du bruke rundt en million på en skikkelig sær bil, er dette et av de beste valgene du kan gjøre.

Kjøreegenskaper: 6

Jo da - det er ikke noe å utsette på veiegenskapene enten det står A eller GLA foran 45 AMG-merket. Så lenge asfalten er varm og tørr, er veigrepet nærmest magnetisk.

Vår testbil nøyer seg ikke med standardhjul i 19-tommers utgave, men har 235/40-20 ZR med performanceversjonen av Contis sportslige SportContact 5-dekk.

Ikke rart alt GLA 45 AMG foretar seg kjennes presist, direkte og frister til å sette kursen mot nærmeste racerbane.

4Matic-systemet sørger for å omsette kreftene i mest mulig fremdrift selv på glatt underlag. Og her kommer vårt eneste lille «men» inn i bildet:

Når vi kjører bilen, er det regnvær og syv grader ute. Da yter supersportslige sommerdekk langt fra sitt beste. Dermed er det stor forskjell mellom grepet under optimale forhold, og under slike værforhold vi har en del av i Norge. Og det er før snøen kommer.

Motor: 6

- Vi har tatt frem den store turboen, sa AMGs motorekspert Marcus Karres til oss under lanseringen av A45 AMG. Det må til når en toliters bensinmotor skal levere 360 hester. Og attpåtil produsere et dreiemoment på smått utrolige 450 Nm.

I motsetning til snille bensinturbomotorer med spesifikk ytelse på rundt 100 hk per liter, kommer ikke momentet inn fra tomgang i AMG-motoren. Først ved 2250 o/min når den maksverdien, og veien dit er bratt.

I den moderne verden legger du selvsagt ikke merke til slikt. I alle fall så lenge du lar den syvtrinns dobbeltclutch-girkassen stå i «drive».

Glemmer du den i høyt gir når du girer manuelt, minner turboforsinkelsen oss om en Volvo 240 Turbo vi kjørte tidlig på 80-tallet.

Lyddesignerne har vært hjertelig til stede under utviklingen av denne drivlinjen. Potent godbrumming på lave turtall, går over i en raspende firerlyd når du gir gass. Akkompagnert av heftige «boff» ved hvert girskift. Bare sjekk videoen av bilen, så skjønner du hva vi mener.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG=

SPORTY: Stilen er umiskjennelig GLA, men detaljene går i sportslig AMG-stil. © FOTO: Terje Bjørnsen

Ytelser: 6

GLA 45 AMG har typisk «kanonkule»-akselerasjon. Den går av med et stort smell, og bare stormer av gårde.

Full gass i en normal trafikksituasjon føles omtrent like smart som å sende opp fyrverkeri på langfredag.

Men på tross av alle sine hester, newtonmeter og saluttakselerasjon, klarer faktisk ikke GLA 45 AMG å tukte to av de nærmeste konkurrentene vi har testet.

Ser du på tabellen under, er både BMW M135i og Audi S3 kjappere, tross at de «bare» har 320 og 300 hk. Og betyr det noe i praksis? Nei.

Bilmodell

60-100 km/t, kickdown

80-120 km/t, kickdown

Mercedes-Benz GLA 45 AMG

3,0

3,4

Audi S3

2,8

3,3

BMW M135i

2,6

3,2

Mercedes-Benz GLA 45 AMG=

IKKE NOE TULL: Solide bremser er en like naturlig del av Mercedes-Benz GLA 45 AMG som den kraftige motoren. Heldigvis. © FOTO: Terje Bjørnsen

Eksteriør: 4

Vi synes GLA er en tøff, liten crossovermodell i normalutgave. Den ser litt røffere og tøffere ut enn en vanlig A-klasse, uten at den egentlig er det.

Når designkonseptet skal kles opp med full AMG-rustning, blir vi litt mer skeptisk. AMG-pakken får A-klasse til å ligne på en bane-racer, mens det i GLA-utgaven er annerledes.

Den minner om en WRC-bil med grusunderstell, kanskje store skvettlapper foran og bak dukker opp på opsjonslisten etter hvert?

Interiør: 3

Da vi testet den vanlige GLA-modellen, fikk den passet påskrevet for langt dårligere plassforhold enn i andre konkurrenter i samme prisområde.

Det samme gjelder AMG-versjonen, men vi tipper en typisk (om en sånn finnes) GLA 45-kunde bryr seg katta om annet enn det som skjer på førerplass.

I utgangspunktet har vi lite å utsette på førermiljøet, men registrer at kvalitetsfølelse og materialkvalitet ikke helt matcher startprisen på rundt 900 000 kroner.

Komfort: 2

Igjen - er du potensiell AMG-kunde, står neppe kjørekomfort høyt på listen over prioriterte egenskaper. For å ta det beste først; sportssetene både ser tøffe ut og gir sittekomfort med solid sidestøtte.

Det verste er støynivået: Jo, vi elsker motorlyden. Men vi hater dekkstøyen.

Og straks det går i landeveisfart, er den i ferd med å overdøve det motor og eksosanlegg frembringer av godlyd. 73,4 dBA i 100 km/t er veldig mye, og bidrar ikke en millimeter til kjøreglede eller langturskomfort.

Stivt og hardt understell sørger for at du fort blir kjent med nyansene i alt fra veioppmerking til trikkeskinner. Det kommer som en følge av de sportslige veiegenskapene, og er noe du må regne med i en bil av denne typen.

Sikkerhet: 5

EuroNCAP har i skrivende stund ikke kollisjonstestet GLA. Derimot har de testet A-klasse og CLA, og de er så nære slektninger at vi antar at resultatene i hovedsak er gyldige også for GLA.

Begge har fått fem av fem stjerner som hovedkarakter, og begge har gjennomgående høy score i underkategoriene. For eksempel er beskyttelse for voksne vurdert til 91 prosent i CLA.

GLA 45 AMG har en del fine sikkerhetsdetaljer som standard; Intelligent light system, Collision prevention assist og Attention assist. Som ekstrautstyr hadde testbilen nyttige elementer som Lane tracking package og Distronic Plus.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG=

IKKE HELT: Speedometeret sier 320, men toppfarten er sperret på 250 km/t. Det holder for de fleste. © FOTO: Terje Bjørnsen

Pris/utstyr: 2

Hvis du spør tilfeldig forbipasserende hva en GLA 45 AMG koster, får du svar som ligger i 400-500 000 kroners klassen. Ikke bilen du kjøper som en showoff med andre ord, det er de indre verdiene du betaler for.

Du behøver kanskje ikke opp i de 1,1 millionene testbilen koster, men de fleste vil nok lukte på et syvsifret beløp innen ekstrautstyrslista er ferdig avkrysset.

Legg til at høyt verditap er noe du erfaringsmessig må ta med deg på en sær spesialutgave, så behøver du ikke master i finans for å regne ut at god totaløkonomi ikke hører med til de gode grunnene for å kjøpe en GLA 45 AMG.

Forbruk: 3

I forhold til ytelsene, er ikke normforbruket i EU-miks på 0,75 l/mil og CO2-utslipp på 175 g/km noe å få dårlig klimasamvittighet av.

Dessuten imponerer GLA 45 AMG oss i den faste 20 mils forbrukstesten. Her havner den på 0,81 l/mil. Det beviser at selv en bil med nær maksimal trimmingsgrad for gatebruk, ikke sender privatøkonomien i spinn ved bensinpumpa.

Det kommer tilslutt an på hvor forsiktig du er med gassfoten. Noe som heldigvis ikke er så enkelt i denne bilen.

Konklusjon: 5

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer

Der det teller, får du full pott for å legge sparepengene i en Mercedes-Benz GLA 45 AMG. Den kjører supert, går fort og har en drivlinje med kraftig karakter.

Vi kan likevel ikke helt fri oss fra tanken om at hvis AMG-pakkens fortrinn virkelig skal spille ut til fulle, er du bedre tjent med en A 45 AMG.

Hele konseptet passer bedre til en sportslig kompaktklassebil enn en crossover.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG=

FOR DE FÅ: Både pris og konsept sørger nok for at Mercedes-Benz GLA 45 AMG blir en sjelden fugl på norske veier. © FOTO: Terje Bjørnsen

Spesifikasjoner

ProdusentMercedes-Benz
Pris893000

Klikks karakter: 5

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:20 En person drept i sammenstøt i Bolivia00:05 To til sykehus etter kollisjon i Lindås23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 – Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48 Lørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Aps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte
Siste nytt
00:20VerdenEn person drept i sammenstøt i Bolivia00:05NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39Politikk– Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06VerdenNy studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48NorgeLørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01MotorSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorAps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus