Meny

Slik skal de skremme BMW, Audi og Mercedes

Takket være en lekkasje på internett - ble plutselig bilder og en del faktainformasjon om verstingmodellen til Cadillac, ATS-V, plutselig offentlige. De ble fjernet igjen ganske raskt, men "skaden" var alt skjedd - og nå blir de spredd rundt om på forskjellige nettsteder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse bildene skulle du egentlig ikke sett enda.

I segmentet for svært sportslige coupeer har BMW, Audi og Mercedes vært gode i mange år. De har gitt oss modeller som BMW M3/M4, Audi RS5, Mercedes C 63 AMG - alt sammen biler som har eventyrlig mye krefter.

Men også i USA har en forsøkt å henge med. Cadillac har for eksempel bidratt med noen ganske så hårete bidrag. Verstingene her får tilleggsbetegnelsen V.

Og nå er det en helt ny V-modell på trappene. Nærmere bestemt ATS-V - med monstermotor.

Les også: BMW oppgir feil motoreffekt

Mer krefter enn i BMW M4

Hvis du nå forventer en buldrende V8-er, må vi likevel "skuffe" deg. For selv i USA er det lavere volum, færre sylindre og mer effekt takket være turbo som gjelder. ATS-V får derfor en V6-er på 3,6-liter med dobbelt turbo - som yter hele 456 hk.

Denne fronten utstråler en raus porsjon sportslighet.Denne fronten utstråler en raus porsjon sportslighet.

Det er naturligvis hinsides mye krefter - og 25 hk mer enn i BMW M4.

Hvor mye dette vil ha å si for prestasjonene til Cadillacen, sammenlignet med M4, vet vi ikke enda. M4-en fikser som kjent 0-100 km/t på svært så effektive 4,1 sekunder ...

Vi har kjørt BMW M3/M4 på Ruskogen - les om opplevelse her

Bildene lekket på nettVi tipper ATS V vil legge seg rimelig tett opptil den tiden. Men det er foreløpig ikke lekket ut noen detaljer om hvor rask Cadillacen er. Det kommer imidlertid ganske snart. Bilen skal nemlig vises første gang på bilutstillingen i Los Angeles 18. november.

Hekken er ikke noe mindre barsk. Og fire enderør er naturligvis på plass ...Hekken er ikke noe mindre barsk. Og fire enderør er naturligvis på plass ...

Innen den tid kommer det helt sikkert også flere bilder og ytterligere faktainformasjon.

Men allerede på de bildene vi har fått tak i nå - takket være en lekkasje på den amerikanske nettsiden Road & Track.com - kan vi se at dette blir en bil som skiller seg vesentlig fra de tyske modellene.

Les mer om Cadillac ATS her

Mer maskulin

Cadillac legger vekt på en mer kantete og maskulin design enn tyskerne. V-utgaven har blitt ytterligere stylet for å utstråle hvor mye krefter den besitter. Fronten minner en del som Nissan GT-R - mens hekken, med stående baklys og bredt bremselys, er klassisk Cadillac.

Saken fortsetter under bildetLitt Nissan GT-R over fronten.Litt Nissan GT-R over fronten.

Innvendig er det ikke så mye som skiller den nye verstingmodellen fra en vanlig ATS. Men noen detaljer og tofarget skinninteriør er på plass.

Etterhvert er det forøvrig ventet at det kommer både sedan- og stasjonsvognutgave av modellen.

Det store spørsmålet er naturligvis om ATS-V også ha like gode kjøreegenskaper som særlig BWM M4 - som akkurat nå setter standarden på dette området.

Saken fortsetter under bildetInteriøret skiller seg ikke mye fra en "vanlig" ATS. Men tofarget skinninteriør er noe av forskjellen.Interiøret skiller seg ikke mye fra en "vanlig" ATS. Men tofarget skinninteriør er noe av forskjellen.

Les også: Denne har hatt over 70 prosent verditap - på tre år!
Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus