Snart gjør entusiast-merket comeback

Engelske Bristol Cars har rike tradisjoner. Etter en redningsaksjon tilbake i 2011, er det nå snart klart for en helt ny modell fra merket.
Engelske Bristol Cars har rike tradisjoner. Etter en redningsaksjon tilbake i 2011, er det nå snart klart for en helt ny modell fra merket.

Kommer med sin første nybil på over ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bristol Cars er et entusiastmerke med rike tradisjoner.

Det blir ikke stort mer britisk enn dette innenfor bilverdenen.

Bristol har sitt utgangspunkt i flyindustrien, men etter andre verdenskrig ble produksjonen rettet mot eksklusive, håndbygde luksusbiler.

Bristol har mange praktfulle biler på samvittigheten. Svinedyre som nye, men mer diskret enn for eksempel Rolls-Royce og Bentley.

Les også: Norsk entusiast: Knut Chr. Hallan lever ut bildrømmen

Nye eiere

Som så mange entusiastmerker har også Bristol vært gjennom tøffe tider, og for tre år siden fryktet mange at det var kroken på døra for godt.

Finanskrisen rammet nemlig også lille Bristol - og selskapet ble til slutt satt under administrasjon.

Men heldigvis var det pengesterke folk som mente dette var for ille, og som så potensiale i merkvaren. Det

Sveits-baserte selskapet Kamkorp, som blant annet står bak elbilmerket Frazer-Nash, kom inn på eiersiden - med klare lovnader om nye investeringer.

Les også: Jaguar-følelse til under 50.000 kroner - sjekk denne:

Dette er første smakebit på Project Pinnacle, Bristols første nye bil på over ett tiår.Dette er første smakebit på Project Pinnacle, Bristols første nye bil på over ett tiår.

Markere 70-års jubileum

Nå har Bristol akkurat gått ut med informasjon rundt det som blir deres første nye bil på over et tiår. Vi har også fått et detaljbilde av bilen, som foreløpig bærer navnet Project Pinnnacle.

Bristol lover at den skal komme på markedet til neste år. Bilen skal markere 70-års jubileet til selskapet - og både oppsummere historien og peke mot fremtiden.

Flere titalls millioner kroner skal være investert i utviklingen. Det er ventet at Bristol holder på særpreget og tradisjonene for håndbygging av bilene, men kombinerer dette med moderne teknologi.

Les også: Bristol kjempet for å overleve

Dette er showroomet til Bristol i London, også her skal det skje ting etter at investeringene i selskapet har økt kraftig.Dette er showroomet til Bristol i London, også her skal det skje ting etter at investeringene i selskapet har økt kraftig.

Ruste opp

Mens de venter på sin helt nye modell, har Bristol også store planer for å ruste opp sitt showroom i Kensington High Street i London. Her skal de nå også etablere seg på andre siden av gaten - og ha utstilling for restaurerte biler.

Tidligere i år åpnet Bristol også et eget senter for deler, service og nettopp restaurering av biler i Brentford, London. Målsetningen er å gjøre det enklere for Bristol-eierne å holde bilene sine i så nært nybilstand som mulig.

Les også: Et annet comeback: Skal lage sportsbil for folket

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus