Bilen til Ben har gått over én million kilometer

MILSLUKER: Ben Waatvik og hans 1992-modell Toyota Land Cruiser. Siden kjøpet i 1993 har bilen snart gått 1.100.000 kilomterer. Foto: Privat
MILSLUKER: Ben Waatvik og hans 1992-modell Toyota Land Cruiser. Siden kjøpet i 1993 har bilen snart gått 1.100.000 kilomterer. Foto: Privat

Toyotaen som nekter å stoppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de aller fleste er bil en dyr investering med mye ergrelse når kjøretøyet står like mye på verksted som det er på veien.

Men noen bileiere har vært heldige med kjøpet og har en bil som bare går og går.

Det kan trygt sies om Ben Waatvik og hans 1992-modell Toyota Land Cruiser. For maken til milsluker skal man lete lenge etter.

– Bilen var på EU-kontroll for to uker siden. Ikke noe problem, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Her står drømmebilen - over 30 år senere

Saken fortsetter under bildetIKKE LA DEG LURE: Selv om kilometertelleren viser at den snart har gått 100.000 kilometer, forteller Ben Waatvik at Toyotaen har gått 1.000.000 kilometer før telleren gikk rundt og startet på en ny runde. Foto: PrivatIKKE LA DEG LURE: Selv om kilometertelleren viser at den snart har gått 100.000 kilometer, forteller Ben Waatvik at Toyotaen har gått 1.000.000 kilometer før telleren gikk rundt og startet på en ny runde. Foto: Privat

Sjekk kilometertelleren

Siden Waatvik kjøpte Toyotaen i 1993 har den snart gått 1.100.000 kilometer.

– Etter 21 år har jeg ikke hatt noen problemer. Den har ikke stoppet en eneste gang og går fortsatt som ei klokke, sier han.

Med et så raust tall på kilometertelleren skulle man tro Waatvik passet ekstra godt på bilen.

– Nei, jeg gjør ikke annet enn det man skal gjøre. Jeg har skiftet olje hver 15.000 kilometer og registerreim hver 100.000 kilometer. I tillegg har jeg vært flink til å vaske den og tatt vare på lakken, så det finnes ikke rust på bilen, sier han.

Les også: Denne skal det bare være to igjen av i verden

Saken fortsetter under bildetSEIG MOTOR: Under panseret på Toyota Land Cruiseren finner man en 4,2 rekkesekser turbodiesel med 182 hestekrefter. Foto: Privat SEIG MOTOR: Under panseret på Toyota Land Cruiseren finner man en 4,2 rekkesekser turbodiesel med 182 hestekrefter. Foto: Privat

Hjelper havarerte biler

Nordmannen bor i Spania der han daglig bruker den slitesterke bilen til både lengre og kortere turer i jobbsammenheng.

– Jeg drar på jobb klokka syv på morgene og er ikke hjemme før ni på kvelden. Ettersom jeg jobber i byggebransjen og overvåker flere byggeprosjekter, sitter jeg naturlig nok mye i bil på vei fra en nytt byggeplass til en annen, sier han.

Under panseret sitter en 4,2 rekkesekser turbodiesel med 182 hestekrefter. Og opp igjennom tiden har Waatvik brukt de seige hestene til å hjelpe havarerte bilister.

– Den har blitt en del sjauing med den. Bilen er sterk og har reddet lastebiler og andre som har havarert i grøfter. Vi har en fritidsbåt med 90 hester som blir tauet opp og ned til havna.

Les også: Hans Olav har bygget en helt unik bil

Saken fortsetter under bildetSTRØKEN: Bens Toyota Land Cruiser er fortsatt hel innvendig til tross for at den daglig blir brukt i jobbsammenheng. Kun sigarettenneren har blitt byttet innvendig. Foto: PrivatSTRØKEN: Bens Toyota Land Cruiser er fortsatt hel innvendig til tross for at den daglig blir brukt i jobbsammenheng. Kun sigarettenneren har blitt byttet innvendig. Foto: Privat

Vil ha 21 nye år

Waatvik forteller at svært få deler på bilen har blitt byttet.

– Det eneste som ikke er originalt er sigarettenneren. Den har jeg måtte bytte tre ganger. Ellers er hjullageret foran byttet, i tillegg til at lageret på kompressoren til airconditionen har blitt byttet ut. Det skulle vel nesten bare mangle så mye som den har stått på, sier han.

Skal man tro den entusiastiske bileieren går det ikke mot salg av Toyotaen riktig enda. For selv om mange har vist interesse for doningen, har Waatvik ett siste håp:

– Nå få vi prøve å kjøre den nye 21 år uten problemer. Jeg kan nesten ikke tro at den fortsatt går som om den skulle vært ny, sier han.

Les også: Her står det en sjelden sportsbil

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus