Meny

Nordmenns harryhandel gir Tesla hodebry

DYR REGNING: Når norske Tesla-eiere tar med bilen til utlandet er det Tesla selv som betaler internett-regningen. Nå innrømmer selskapet at kostnadene er høyere enn de hadde sett for seg. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Tesla-eiere får gratis internett i utlandet.

Elbilsalget i Norge fosser fram - og kommer til å slå selv de mest optimistiske beregningene for 2014-salget.

Men storsalget av Tesla Model S i Norge har skapt hodebry for den amerikanske bilprodusenten.

For bilen er påkoblet internett gjennom mobilnettet og regningen er det Tesla selv som betaler de fire første årene. 

Les også: Lanserer ny billig-elbil i Norge

Dyr internett

Tesla innrømmer nå at de har fått med seg at nordmenn ofte tar med bilen på utenlandsferie, og på handletur til Sverige, noe som gjør at bilprodusenten får svi.

– I august reiser alle nordmenn til Sverige. Ettersom bilene er oppkoblet til nettet og roamingavgiftene er så høye, skyter våre internettkostnader i taket. Jeg har nettopp pratet med Telia og Telenor og forklart at vi må forhandle ned prisen, forteller Per Carlsson i Tesla til svenske Dagens Industri.

Selskapet forteller at de ikke har hatt de samme problemene i USA ettersom amerikanerne ikke er kjent for å ta med bilen til utlandet.

– I Europa er det betydelig dyrere å koble opp en bil om den skal kjøres over en landegrense, noe som er et problem for oss, sier Carlsson.

Les også: Politikere varsler slutt på elbiler i kollektivfeltene

Elbilen kan miste fordeler

Salget av Tesla har skutt i været det siste året og bare i mars i år ble det registrert nesten 1500 Tesla Model S i Norge, noe trolig ingen annen personbil har oppnådd tidligere. Elbiler er i dag fritatt for både engangsavgift og merverdiavgift, og har en årsavgift på bare 420 kroner.

Alle elektriske biler kan også kjøre i kollektivfeltet, men Høyres klimapolitiske talsmann Nikolai Astrup forbereder elbileiere på at det ikke vil forbli slik i tiden fremover.

– Fordelen med å kjøre i kollektivfeltet kommer ikke til å eksistere i all evighet, og det bør alle som kjøper elbil være klar over, sier Høyres klimapolitiske talsmann Nikolai Astrup til Dagens Næringsliv.

Han understreker samtidig at elbil-fordelene skal beholdes så lenge som mulig.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus