TEST: Peugeot 308 SW 1,2 PureTech, 2014

Endelig leverer Peugeot varene

Endelig leverer Peugeot varene
Endelig leverer Peugeot varene

Det har vært mange "nesten" for Peugeot de siste årene. Med ny Peugeot 308 SW stasjonsvogn og super turbomotor faller brikkene omsider på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekniske data

Peugeot 308 SW 1,2

 • Motor, cm³: 1199
 • Effekt, hk ved o/min: 130/5500
 • Dreiemoment, Nm ved o/min: 230/1750
 • Egenvekt, kg: 1265
 • Tilhengervekt, kg: 1200/630
 • Lengde/bredde/høyde, cm: 459/180/146
 • Bagasjerom, liter: 610–1660
 • Standard dekkdimensjon: 225/40-18 H
 • Forbruk, EU-mix l/mil: 0,5
 • CO2-utslipp, g/km: 115
 • 0–100 km/t, fabrikk, sek: 10
 • Toppfart, km/t: 205
 • Pris fra, kr: 287 000

Peugeot 308 kom på markedet senhøsten 2013 som femdørs kombimodell. Nå er stasjonsvognversjonen 308 SW på plass, en bil som i langt større grad vil tiltale plasshungrige barnefamilier og andre med stort plassbehov.

I Peugeot 308 SW er akselavstanden hele 11 cm lenger enn i kombimodellen, og karosseriet måler 459 mot 425 cm. Klart det merkes innvendig: Bagasjeromsvolumet øker fra 420–1228 liter til 610–1660 liter.

Da vi kjørte langtest av Peugeot 308 med 1,6-liters dieselmotor, savnet vi en moderne bensinmotor i utvalget. Nå er det også kommet på plass:

Den tresylindrete bensinturbomotoren på 1,2-liter kommer i en hel rekke Peugeot- og Citroën-modeller, både i 110 og 130 hk-versjon.

Peugeot 308 er en av de første modellrekkene med denne maskinen under panseret, 110 hk med femtrinns manuell girkasse, og i 130 hk-utgave med sekstrinns manuell girkasse, eller sekstrinns automatgir.

For Active utstyrsversjon starter prisen for Peugeot 308 SW med 130 hk på 267 000 kroner, mens vår testbil i Allure-utgave begynner på 287 000,-. I begge tilfelle koster automatversjonen 15 000 kroner ekstra.

Kjøreegenskaper: 6

I Peugeot 308 SW møter du moderne, fransk bil på sitt beste. Det lille rattet underbygger den presise, raske styrefølelsen og allerede i bytrafikk kjennes bilen kvikk i bevegelsene.

Ute på landevei blir kjøreopplevelsen enda bedre. Understellsoppsettet er fast, men samtidig smidig over ujevnheter.

Det betyr at smilet kommer frem på svingete partier, og selv om veien er ujevn holder Peugeot 308 SW stødig kurs.

Også i våre kjøreprøver på testbane, overbeviser Peugeot 308 SW med trygge familieegenskaper: I elgtesten (dobbel unnamanøver) klarer den seg utmerket. Godt, balansert veigrep og velavstemt stabilitetskontroll sørger for at den passerer kjeglene uten dramatikk.

 FIN BALANSE: Peugeot 308 SW kombinerer sportslig kjørefølelse med god komfort. FOTO: Terje Bjørnsen FIN BALANSE: Peugeot 308 SW kombinerer sportslig kjørefølelse med god komfort. FOTO: Terje Bjørnsen

Motor: 6

Ingen fare, nedskaleringen av motorvolum eller «downsizing», er bare av det gode i Peugeot 308 SW.

Den tresylindrete bensinturbomotoren med 1,2-liters sylindervolum har 130 friske hester i stallen og et bra dreiemoment på 230 Nm ved 1750 o/m. 95 % av momentet er tilgjengelig mellom 1500–3500 o/m.

Lydbildet er tilbakeholdent og gangen pen. Bare når du gir på ordentlig, hører du det lille snerret som er typisk for en «treer».

Slik tallene antyder har du bra dra på lave turtall og fin punch på høye. Med en relativt lettsjaltet girkasse, der utvekslingene stemmer utmerket med kraftutvikling og norske hastighetsbestemmelser, blir bildet komplett.

Ytelser: 5

Det friske følelsesmessige inntrykket følges opp når vi hekter på testutstyret. Bilen er merkbart raskere enn 308 femdørs med 115 hk diesel, og tallene viser at Peugeot 308 SW 1,2 PureTech holder godt følge med andre spreke stasjonsvogner i kompaktklassen.

En ting er bra spurtstyrke, med 60–100 km/t i 3. gir på 6,1 sekunder. En annen og litt mer overraskende er trekkraft på høye gir:

Vi trodde ikke at en 1,2-liters bensinturbo kunne måle seg mot 1,6-liters diesel.

Men bilen henger seg godt på Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC både i 5. og 6. gir. Og det er tross alt den raskeste stasjonsvognen med 1,6-diesel vi har testet.

Saken fortsetter under bildetPYNTET: Småjålete frontlys, men ikke mer enn at det kan tåles. LED-lys er standard på toppmodellen. FOTO: Terje Bjørnsen PYNTET: Småjålete frontlys, men ikke mer enn at det kan tåles. LED-lys er standard på toppmodellen. FOTO: Terje Bjørnsen

Eksteriør: 5

Med den nye Peugeot 308 SW er alle minner fra forgjengeren strøket: Her er ingen klumsete hekk, ingen nesten-MPV-profil og ingen malplassert haikjeft i grillen.

I stedet får du en elegant, langstrakt fasong. Flere profiler i karosseriet skaper liv i den lange siden. Med kort panser på lang bil er det alltid en viss fare for at proporsjonene ikke stemmer. Men det gjør de her.

Legg til en kledelig front med moderne lysutstyr og en snerten hekk. Da har du en bil som klarer en sjelden kombinasjon: Se bra ut og være praktisk i tillegg.

Interiør: 6

Der er ikke plassforholdene som gir Peugeot 308 SW toppkarakter her, selv om det ikke er mye å utsette på dem heller:

Ja, det er betydelige fremskritt på volumfaktoren i forhold til kombiversjonen, men på plassfronten møter Peugeot 308 SW sterk konkurranse fra andre rommelige konkurrenter i samme prisklasse.

Peugeot er ikke aller størst ifølge våre interiørmål, i denne prisklassen går den æren til Skoda Octavia stasjonsvogn.

Det mangler riktignok ikke så mye, litt på benplass i baksetet, litt på bredde og mest på høyde i lasterommet. Et langt og lettlastet bagasjerom er det beste punktet for Peugeot 308 SW.

Hovedårsaken til toppkarakteren er et glimrende førermiljø:

Vi var en smule skeptiske til Peugeots nye dashbord- og betjeningskonsept: Lite ratt, hovedinstrumenter rett i siktlinjen og nesten all sekundærbetjening i berøringsskjerm høyt i midtkonsollen.

Nå kan vi fastslå at det fungerer utmerket. Det er intuitivt, oversiktlig og enkelt i bruk. Øynene er mer på veien og mindre opptatt med å finne frem i knappejungelen inne bilen. Og som en bonus ser det tøft ut.

Saken fortsetter under bildetJA, DET FUNKER: Det moderne cockpitdesignet i Peugeot 308 SW kan virke fremmedartet i starten, men fungerer som bare det. FOTO: Terje Bjørnsen JA, DET FUNKER: Det moderne cockpitdesignet i Peugeot 308 SW kan virke fremmedartet i starten, men fungerer som bare det. FOTO: Terje Bjørnsen

Komfort: 5

Vi målte støynivået på tomgang et par ganger ekstra for å være sikre. Men 38 dBA stemmer. Til sammenligning målte vi 47 dBA i dieselversjonen av 308.

Lyd er et av bensinmotorens sterkeste komfortkort. Her er det lite eller ingen motorlyd. Det merkes spesielt godt i by- og nærkjøring opp til 50–60 km/t.

Da begynner nemlig dekkstøyen å ta over, et trekk vi har merket oss på flere nye biler i kompaktklassen. Når produsentene skal spare vekt (Peugeot 308 SW veier hyggelige 1265 kg med fører), lider tydeligvis støydempingen.

Drøyt 70 dBA i 100 km/t tilsvarer omtrent på klassesnittet, men det blir ikke noe mer behagelig av den grunn.

I tillegg dikterer bilmoten store, brede dekk også på moderate biler. Riktignok er ikke testbilens dekkdimensjon på 225/45-17 ekstrem på en småsportslig kompaktklassebil. Fjæringsoppsettet fungerer bra med denne dekkdimensjonen.

Tidligere var franske bilprodusenter bortimot geniale når det gjaldt å kombinere suveren fjæringskomfort med fine veiegenskaper. I den senere tid er franske understell blitt mer «tysk-stive», også det en motetrend i bilverden.

Men i Peugeot 308 SW aner vi et skift tilbake mot det franske: Smidigheten, spesielt over små ujevnheter, virker et par knepp bedre enn hos de viktigste tyske og japanske konkurrentene.

Sikkerhet: 5

Peugeot 308 ble testet av EuroNCAP i 2013 med gode resultater i de ulike kategoriene. Bilen fikk 92 % score for beskyttelse av voksne, 79 % for beskyttelse av barn og 64 % for fotgjengerbeskyttelse.

I kommentarene til testen sier EuroNCAP at Peugeot 308 gir god beskyttelse i frontkollisjon og i sidekollisjon med barriere.

Unntaket er beskyttelse av brystregionen ved sidekollisjon med stolpe. Der får bilen karakteren “marginal”, som er midt på treet i karaktersystemet.

Ifølge EuroNCAP gir seter og nakkestøtter god beskyttelse som whiplash ved påkjørsel bakfra.

Vil du ha aktivt sikkerhetsutstyr, må du velge øverste utstyrsnivå “Allure”. Da er intelligent cruisekontroll med automatisk nødbrems og kollisjonsvarsling inkludert i prisen. Det er også LED-frontlys.

Saken fortsetter under bildetPLASS NOK: Peugeot 308 SW bør fungere som familiebil for de fleste. Særlig bagasjerommet er praktisk og allsidig. FOTO: Terje Bjørnsen PLASS NOK: Peugeot 308 SW bør fungere som familiebil for de fleste. Særlig bagasjerommet er praktisk og allsidig. FOTO: Terje Bjørnsen

Pris/utstyr: 5

De nye kompaktklassemodellene sørger for at du aldri har fått så rommelig og bra utstyrt bil for pengene mellom 270-300 000 kroner.

Peugeot 308 SW hører definitivt til disse og selv om du plusser på med topputstyrt Allure-versjon havner du på relativt beskjedne 287 000 kroner. Vår bil har fått enda flere godsaker og havner på drøyt 330 000 kroner.

At Peugeot 308 SW er godt utstyrt og kan leveres med en tidsriktig motor i stasjonsvognsutgave, tror vi vil gjøre et positivt utslag på 2. håndsverdien. Kvalitetsfølelsen er også blant de bedre vi har opplevd i klassen, så kan bare tiden vise om nye Peugeot 308 SW kvalitetsmessig står løpet ut.

Saken fortsetter under bildetLØVEN BRØLER IGJEN: Med den nye bensinturbomotoren under panseret, leverer Peugeot 308 SW en flott totalpakke. © FOTO: Terje Bjørnsen LØVEN BRØLER IGJEN: Med den nye bensinturbomotoren under panseret, leverer Peugeot 308 SW en flott totalpakke. © FOTO: Terje Bjørnsen

Forbruk: 5

De fleste er enige om en ting: Små, moderne bensinturbomotorer slår diesel på det meste. Unntatt forbruk. Ifølge EU-normen skal Peugeot 308 SW 1,2 bruke 0,5 l/mil ved blandet kjøring og slippe ut 115 gram CO2 per kilometer.

I vår 20 mils forbrukstest gjør bilen en god figur, med et testforbruk på 0,56 l/mil.

Til sammenligning brukte 308 kombi med 115 hk diesel 0,49 l/mil. Da skal vi ta med i betraktningen at SW-versjonen er ca. 100 kilo tyngre enn kombiutgaven.

Fortsatt har diesel et overtak på forbrukssiden, men i dette tilfellet er forskjellen så liten at det overskygges av andre egenskaper.

Sammenlignet med andre bensinbiler klarer Peugeot 308 SW seg godt. Av konkurrerende stasjonsvogner, er det bare Toyota Auris Touring Sports Hybrid som har gått vesentlig billigere (0,46 l/mil).

Konklusjon: 6

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer.

Det er ikke så ofte vi tester en bil der «alt» stemmer. Men Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse.

En praktisk, velutstyrt, underholdende og sprek familiebil til rundt 300 000 kroner? Da er toppkarakter på sin plass.

Les også:

Test deg selv: Hvilke nye bilmodeller ser du her?

Volvo-modellen ble utsolgt på under én time

Er dette den tøffeste SUV-en?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:59 Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40 Kornproduksjonen går opp23:35 Maradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33 Topprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12 Ramsey sendte Wales til EM22:55 Bare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32 Politiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02 Johnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41 Beruset mann forsøkte å kvele gutter21:34 Pochettino ferdig i Tottenham21:30 Mann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12 Tror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08 Fremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34 Tidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32 25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13 Vy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11 Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53 Ny pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37 Dette har vi ikke sett siden Watergate19:05 Hauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29 Framtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Barnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger
Siste nytt
23:59NorgeVogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40NorgeKornproduksjonen går opp23:35SportMaradona forlater trenerjobb etter to måneder23:33VerdenTopprådgiver kaller Trump-samtale «upassende»23:12SportRamsey sendte Wales til EM22:55SportBare nesten for Norge U21 mot Portugal: – Tungt å tape en kamp vi måtte vinne22:32NorgePolitiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02PolitikkJohnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41NorgeBeruset mann forsøkte å kvele gutter21:34SportPochettino ferdig i Tottenham21:30NorgeMann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12VerdenTror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08NorgeFremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34MotorTidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32Verden25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13PengerVy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11PengerYtterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53NorgeNy pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37VerdenDette har vi ikke sett siden Watergate19:05PengerHauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29PolitikkFramtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeBarnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus