Meny

TEST: Peugeot 308 SW 1,2 PureTech, 2014

Endelig leverer Peugeot varene

Endelig leverer Peugeot varene
Endelig leverer Peugeot varene

Det har vært mange "nesten" for Peugeot de siste årene. Med ny Peugeot 308 SW stasjonsvogn og super turbomotor faller brikkene omsider på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekniske data

Peugeot 308 SW 1,2

 • Motor, cm³: 1199
 • Effekt, hk ved o/min: 130/5500
 • Dreiemoment, Nm ved o/min: 230/1750
 • Egenvekt, kg: 1265
 • Tilhengervekt, kg: 1200/630
 • Lengde/bredde/høyde, cm: 459/180/146
 • Bagasjerom, liter: 610–1660
 • Standard dekkdimensjon: 225/40-18 H
 • Forbruk, EU-mix l/mil: 0,5
 • CO2-utslipp, g/km: 115
 • 0–100 km/t, fabrikk, sek: 10
 • Toppfart, km/t: 205
 • Pris fra, kr: 287 000

Peugeot 308 kom på markedet senhøsten 2013 som femdørs kombimodell. Nå er stasjonsvognversjonen 308 SW på plass, en bil som i langt større grad vil tiltale plasshungrige barnefamilier og andre med stort plassbehov.

I Peugeot 308 SW er akselavstanden hele 11 cm lenger enn i kombimodellen, og karosseriet måler 459 mot 425 cm. Klart det merkes innvendig: Bagasjeromsvolumet øker fra 420–1228 liter til 610–1660 liter.

Da vi kjørte langtest av Peugeot 308 med 1,6-liters dieselmotor, savnet vi en moderne bensinmotor i utvalget. Nå er det også kommet på plass:

Den tresylindrete bensinturbomotoren på 1,2-liter kommer i en hel rekke Peugeot- og Citroën-modeller, både i 110 og 130 hk-versjon.

Peugeot 308 er en av de første modellrekkene med denne maskinen under panseret, 110 hk med femtrinns manuell girkasse, og i 130 hk-utgave med sekstrinns manuell girkasse, eller sekstrinns automatgir.

For Active utstyrsversjon starter prisen for Peugeot 308 SW med 130 hk på 267 000 kroner, mens vår testbil i Allure-utgave begynner på 287 000,-. I begge tilfelle koster automatversjonen 15 000 kroner ekstra.

Kjøreegenskaper: 6

I Peugeot 308 SW møter du moderne, fransk bil på sitt beste. Det lille rattet underbygger den presise, raske styrefølelsen og allerede i bytrafikk kjennes bilen kvikk i bevegelsene.

Ute på landevei blir kjøreopplevelsen enda bedre. Understellsoppsettet er fast, men samtidig smidig over ujevnheter.

Det betyr at smilet kommer frem på svingete partier, og selv om veien er ujevn holder Peugeot 308 SW stødig kurs.

Også i våre kjøreprøver på testbane, overbeviser Peugeot 308 SW med trygge familieegenskaper: I elgtesten (dobbel unnamanøver) klarer den seg utmerket. Godt, balansert veigrep og velavstemt stabilitetskontroll sørger for at den passerer kjeglene uten dramatikk.

 FIN BALANSE: Peugeot 308 SW kombinerer sportslig kjørefølelse med god komfort. FOTO: Terje Bjørnsen FIN BALANSE: Peugeot 308 SW kombinerer sportslig kjørefølelse med god komfort. FOTO: Terje Bjørnsen

Motor: 6

Ingen fare, nedskaleringen av motorvolum eller «downsizing», er bare av det gode i Peugeot 308 SW.

Den tresylindrete bensinturbomotoren med 1,2-liters sylindervolum har 130 friske hester i stallen og et bra dreiemoment på 230 Nm ved 1750 o/m. 95 % av momentet er tilgjengelig mellom 1500–3500 o/m.

Lydbildet er tilbakeholdent og gangen pen. Bare når du gir på ordentlig, hører du det lille snerret som er typisk for en «treer».

Slik tallene antyder har du bra dra på lave turtall og fin punch på høye. Med en relativt lettsjaltet girkasse, der utvekslingene stemmer utmerket med kraftutvikling og norske hastighetsbestemmelser, blir bildet komplett.

Ytelser: 5

Det friske følelsesmessige inntrykket følges opp når vi hekter på testutstyret. Bilen er merkbart raskere enn 308 femdørs med 115 hk diesel, og tallene viser at Peugeot 308 SW 1,2 PureTech holder godt følge med andre spreke stasjonsvogner i kompaktklassen.

En ting er bra spurtstyrke, med 60–100 km/t i 3. gir på 6,1 sekunder. En annen og litt mer overraskende er trekkraft på høye gir:

Vi trodde ikke at en 1,2-liters bensinturbo kunne måle seg mot 1,6-liters diesel.

Men bilen henger seg godt på Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC både i 5. og 6. gir. Og det er tross alt den raskeste stasjonsvognen med 1,6-diesel vi har testet.

Saken fortsetter under bildetPYNTET: Småjålete frontlys, men ikke mer enn at det kan tåles. LED-lys er standard på toppmodellen. FOTO: Terje Bjørnsen PYNTET: Småjålete frontlys, men ikke mer enn at det kan tåles. LED-lys er standard på toppmodellen. FOTO: Terje Bjørnsen

Eksteriør: 5

Med den nye Peugeot 308 SW er alle minner fra forgjengeren strøket: Her er ingen klumsete hekk, ingen nesten-MPV-profil og ingen malplassert haikjeft i grillen.

I stedet får du en elegant, langstrakt fasong. Flere profiler i karosseriet skaper liv i den lange siden. Med kort panser på lang bil er det alltid en viss fare for at proporsjonene ikke stemmer. Men det gjør de her.

Legg til en kledelig front med moderne lysutstyr og en snerten hekk. Da har du en bil som klarer en sjelden kombinasjon: Se bra ut og være praktisk i tillegg.

Interiør: 6

Der er ikke plassforholdene som gir Peugeot 308 SW toppkarakter her, selv om det ikke er mye å utsette på dem heller:

Ja, det er betydelige fremskritt på volumfaktoren i forhold til kombiversjonen, men på plassfronten møter Peugeot 308 SW sterk konkurranse fra andre rommelige konkurrenter i samme prisklasse.

Peugeot er ikke aller størst ifølge våre interiørmål, i denne prisklassen går den æren til Skoda Octavia stasjonsvogn.

Det mangler riktignok ikke så mye, litt på benplass i baksetet, litt på bredde og mest på høyde i lasterommet. Et langt og lettlastet bagasjerom er det beste punktet for Peugeot 308 SW.

Hovedårsaken til toppkarakteren er et glimrende førermiljø:

Vi var en smule skeptiske til Peugeots nye dashbord- og betjeningskonsept: Lite ratt, hovedinstrumenter rett i siktlinjen og nesten all sekundærbetjening i berøringsskjerm høyt i midtkonsollen.

Nå kan vi fastslå at det fungerer utmerket. Det er intuitivt, oversiktlig og enkelt i bruk. Øynene er mer på veien og mindre opptatt med å finne frem i knappejungelen inne bilen. Og som en bonus ser det tøft ut.

Saken fortsetter under bildetJA, DET FUNKER: Det moderne cockpitdesignet i Peugeot 308 SW kan virke fremmedartet i starten, men fungerer som bare det. FOTO: Terje Bjørnsen JA, DET FUNKER: Det moderne cockpitdesignet i Peugeot 308 SW kan virke fremmedartet i starten, men fungerer som bare det. FOTO: Terje Bjørnsen

Komfort: 5

Vi målte støynivået på tomgang et par ganger ekstra for å være sikre. Men 38 dBA stemmer. Til sammenligning målte vi 47 dBA i dieselversjonen av 308.

Lyd er et av bensinmotorens sterkeste komfortkort. Her er det lite eller ingen motorlyd. Det merkes spesielt godt i by- og nærkjøring opp til 50–60 km/t.

Da begynner nemlig dekkstøyen å ta over, et trekk vi har merket oss på flere nye biler i kompaktklassen. Når produsentene skal spare vekt (Peugeot 308 SW veier hyggelige 1265 kg med fører), lider tydeligvis støydempingen.

Drøyt 70 dBA i 100 km/t tilsvarer omtrent på klassesnittet, men det blir ikke noe mer behagelig av den grunn.

I tillegg dikterer bilmoten store, brede dekk også på moderate biler. Riktignok er ikke testbilens dekkdimensjon på 225/45-17 ekstrem på en småsportslig kompaktklassebil. Fjæringsoppsettet fungerer bra med denne dekkdimensjonen.

Tidligere var franske bilprodusenter bortimot geniale når det gjaldt å kombinere suveren fjæringskomfort med fine veiegenskaper. I den senere tid er franske understell blitt mer «tysk-stive», også det en motetrend i bilverden.

Men i Peugeot 308 SW aner vi et skift tilbake mot det franske: Smidigheten, spesielt over små ujevnheter, virker et par knepp bedre enn hos de viktigste tyske og japanske konkurrentene.

Sikkerhet: 5

Peugeot 308 ble testet av EuroNCAP i 2013 med gode resultater i de ulike kategoriene. Bilen fikk 92 % score for beskyttelse av voksne, 79 % for beskyttelse av barn og 64 % for fotgjengerbeskyttelse.

I kommentarene til testen sier EuroNCAP at Peugeot 308 gir god beskyttelse i frontkollisjon og i sidekollisjon med barriere.

Unntaket er beskyttelse av brystregionen ved sidekollisjon med stolpe. Der får bilen karakteren “marginal”, som er midt på treet i karaktersystemet.

Ifølge EuroNCAP gir seter og nakkestøtter god beskyttelse som whiplash ved påkjørsel bakfra.

Vil du ha aktivt sikkerhetsutstyr, må du velge øverste utstyrsnivå “Allure”. Da er intelligent cruisekontroll med automatisk nødbrems og kollisjonsvarsling inkludert i prisen. Det er også LED-frontlys.

Saken fortsetter under bildetPLASS NOK: Peugeot 308 SW bør fungere som familiebil for de fleste. Særlig bagasjerommet er praktisk og allsidig. FOTO: Terje Bjørnsen PLASS NOK: Peugeot 308 SW bør fungere som familiebil for de fleste. Særlig bagasjerommet er praktisk og allsidig. FOTO: Terje Bjørnsen

Pris/utstyr: 5

De nye kompaktklassemodellene sørger for at du aldri har fått så rommelig og bra utstyrt bil for pengene mellom 270-300 000 kroner.

Peugeot 308 SW hører definitivt til disse og selv om du plusser på med topputstyrt Allure-versjon havner du på relativt beskjedne 287 000 kroner. Vår bil har fått enda flere godsaker og havner på drøyt 330 000 kroner.

At Peugeot 308 SW er godt utstyrt og kan leveres med en tidsriktig motor i stasjonsvognsutgave, tror vi vil gjøre et positivt utslag på 2. håndsverdien. Kvalitetsfølelsen er også blant de bedre vi har opplevd i klassen, så kan bare tiden vise om nye Peugeot 308 SW kvalitetsmessig står løpet ut.

Saken fortsetter under bildetLØVEN BRØLER IGJEN: Med den nye bensinturbomotoren under panseret, leverer Peugeot 308 SW en flott totalpakke. © FOTO: Terje Bjørnsen LØVEN BRØLER IGJEN: Med den nye bensinturbomotoren under panseret, leverer Peugeot 308 SW en flott totalpakke. © FOTO: Terje Bjørnsen

Forbruk: 5

De fleste er enige om en ting: Små, moderne bensinturbomotorer slår diesel på det meste. Unntatt forbruk. Ifølge EU-normen skal Peugeot 308 SW 1,2 bruke 0,5 l/mil ved blandet kjøring og slippe ut 115 gram CO2 per kilometer.

I vår 20 mils forbrukstest gjør bilen en god figur, med et testforbruk på 0,56 l/mil.

Til sammenligning brukte 308 kombi med 115 hk diesel 0,49 l/mil. Da skal vi ta med i betraktningen at SW-versjonen er ca. 100 kilo tyngre enn kombiutgaven.

Fortsatt har diesel et overtak på forbrukssiden, men i dette tilfellet er forskjellen så liten at det overskygges av andre egenskaper.

Sammenlignet med andre bensinbiler klarer Peugeot 308 SW seg godt. Av konkurrerende stasjonsvogner, er det bare Toyota Auris Touring Sports Hybrid som har gått vesentlig billigere (0,46 l/mil).

Konklusjon: 6

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer.

Det er ikke så ofte vi tester en bil der «alt» stemmer. Men Peugeot 308 SW 1,2 PureTech har egenskaper som ligger helt i toppen i av sin klasse.

En praktisk, velutstyrt, underholdende og sprek familiebil til rundt 300 000 kroner? Da er toppkarakter på sin plass.

Les også:

Test deg selv: Hvilke nye bilmodeller ser du her?

Volvo-modellen ble utsolgt på under én time

Er dette den tøffeste SUV-en?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:31 Mange lo da Raymond ville bli byregjeringsleder. Men han hadde litt rett20:24 Festfotball da Kristiansund slo Mjøndalen for første gang20:18 Kvinne omkom da bil havnet i vannet i Svolvær20:14 Bakenga scoret sitt første for Ranheim og reddet poeng19:59 Tromsø med borteseier over Brann19:58 Lillestrøm med borteseier over Haugesund19:56 Nye Børven-scoringer for Odd, 2-2 i Molde19:31 Joelinton senket svakt Tottenham19:01 Artisten Anne Grete Preus er død18:53 Ødegaard avgjorde for Real Sociedad, vant 1-0 over Mallorca18:43 – Ideen var å se hele Nordland som et «galleri»18:36 To politifolk skutt og såret i Finland18:32 Trump møtte Johnson – snakker om omfattende handelsavtale18:20 To til sykehus etter trafikkulykke i Telemark17:16 Regjeringen ber Nord-Norge velger tog eller vei: – Urimelig16:59 Agüero-dobbel senket Kings Bournemouth, 3-1-seier til City16:52 Uaktuelt for MDG å kutte i bompenger16:46 Nok en republikaner stiller mot Trump16:31 Irans utenriksminister har landet i Biarritz under G7-toppmøte16:08 Demonstranter i Hongkong trosser tåregass og varselskudd15:18 Sju døde da helikopter og småfly krasjet på Mallorca14:56 Strand i Barcelona evakuert etter funn av mulig bombe fra den spanske borgerkrigen14:46 Svensk langrennsparodi: – Det er rent ut tragisk13:42 Moskus skutt sør for Otta12:55 Tenåringer skadd i alvorlig MC-ulykke i Hordaland12:19 Nydalens beboere «drukner» i betong12:11 Trump beklager at han ikke hevet tollsatsen ytterligere på kinesiske varer10:39 Livstruende for voldsskadd mann fra Horten: Politiet ber vitner melde seg10:27 Papuanerne slår tilbake: «Vi er ikke aper»10:09 Person funnet død i Sandnes09:43 Passasjer falt over bord fra ferge utenfor Stockholm09:06 Livsvarig fengsel etter fatalt knivangrep på golfbane09:02 Regjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter08:41 60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini08:39 Journalist drept i Mexico08:16 7 av 10 sier ja til Nord-Norgebane hele veien til Finnmark08:04 Mann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige07:52 To drept av tiger i Nepal06:40 Israelsk drone skal ha eksplodert over Beirut06:35 Fotgjenger behandles på sykehus etter påkjørsel i Rørvik06:34 Sky News: Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen06:12 Dette skjer i dag05:55 29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong05:50 Dette skjedde i natt05:43 Mann utskrevet fra sykehuset etter hendelse i bolig i Sandefjord05:36 En person kritisk skadd etter båtulykke i Arendal05:10 Måling: Kun 16 prosent av velgerne mener Skei Grande gjør en god jobb04:52 Tunisisk presidentkandidat får stille til valg tross anklager om hvitvasking03:54 Kim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning03:49 To tenåringer til sykehus etter MC-ulykke i Fjell03:40 Politiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen03:29 Journalist funnet drept i Mexico03:08 Viktor Hovland fortsetter storspillet i Idaho02:52 Boris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer01:33 Politileder etter rølpefest for mindreårige: – Vær gammeldags og plagsom01:23 68 pågrepet for protester mot G7-toppmøtet i Frankrike01:21 Kritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie00:56 Scarlett Johansson best betalte kvinnelige skuespiller00:27 Avis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit23:58 Israel skal ha angrepet iranske styrker i Syria23:11 400-årsmarkering for starten på slavehandelen i USA22:50 Ingen Messi i Barcelona-troppen22:20 Remis-rushet fortsetter for Carlsen22:12 G7-toppene ble servert utrydningstruet fisk22:10 Zidane kritisk etter at Real Madrid rotet bort poeng21:18 Nordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann21:02 Ingebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris20:42 Bil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus20:37 Laksedød i Alaska knyttes til varmere elver20:26 Salah-show senket Arsenal, 3-1-seier for Liverpool20:18 RBK best i femmålskamp, Horneland kritisk20:09 Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris19:47 Kajakkpadler død etter ulykke i Troms19:29 Siv Jensen var klar til å ta Frp ut av regjering19:24 500 år gammel «inkaprinsesse» har kommet hjem19:00 Maars Johnsen klar for Rosenborg18:01 Mareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53 Mann pågrepet etter balkongskyting i Oslo17:35 Motorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15 Helten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53 Transportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36 Trump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09 Oslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07 Politimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37 Frykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29 Dro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57 Tybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45 Fylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19 Politiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27 Turgåer berget ned fra fjell på Senja11:54 Jensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38 Du vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28 Solskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28 Demonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13 Trump gjenåpner konsulat på Grønland10:12 Sophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11 Basketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53 – Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49 Russisk robot klarte ikke å koble seg til romstasjon09:36 Politiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken
Siste nytt
20:31PolitikkMange lo da Raymond ville bli byregjeringsleder. Men han hadde litt rett20:24SportFestfotball da Kristiansund slo Mjøndalen for første gang20:18NorgeKvinne omkom da bil havnet i vannet i Svolvær20:14SportBakenga scoret sitt første for Ranheim og reddet poeng19:59SportTromsø med borteseier over Brann19:58SportLillestrøm med borteseier over Haugesund19:56SportNye Børven-scoringer for Odd, 2-2 i Molde19:31SportJoelinton senket svakt Tottenham19:01KulturArtisten Anne Grete Preus er død18:53SportØdegaard avgjorde for Real Sociedad, vant 1-0 over Mallorca18:43Reise– Ideen var å se hele Nordland som et «galleri»18:36VerdenTo politifolk skutt og såret i Finland18:32VerdenTrump møtte Johnson – snakker om omfattende handelsavtale18:20NorgeTo til sykehus etter trafikkulykke i Telemark17:16NorgeRegjeringen ber Nord-Norge velger tog eller vei: – Urimelig16:59SportAgüero-dobbel senket Kings Bournemouth, 3-1-seier til City16:52PolitikkUaktuelt for MDG å kutte i bompenger16:46VerdenNok en republikaner stiller mot Trump16:31VerdenIrans utenriksminister har landet i Biarritz under G7-toppmøte16:08VerdenDemonstranter i Hongkong trosser tåregass og varselskudd15:18VerdenSju døde da helikopter og småfly krasjet på Mallorca14:56VerdenStrand i Barcelona evakuert etter funn av mulig bombe fra den spanske borgerkrigen14:46SportSvensk langrennsparodi: – Det er rent ut tragisk13:42NorgeMoskus skutt sør for Otta12:55NorgeTenåringer skadd i alvorlig MC-ulykke i Hordaland12:19NorgeNydalens beboere «drukner» i betong12:11PengerTrump beklager at han ikke hevet tollsatsen ytterligere på kinesiske varer10:39NorgeLivstruende for voldsskadd mann fra Horten: Politiet ber vitner melde seg10:27VerdenPapuanerne slår tilbake: «Vi er ikke aper»10:09NorgePerson funnet død i Sandnes09:43VerdenPassasjer falt over bord fra ferge utenfor Stockholm09:06VerdenLivsvarig fengsel etter fatalt knivangrep på golfbane09:02NorgeRegjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter08:41Norge60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini08:39VerdenJournalist drept i Mexico08:16Politikk7 av 10 sier ja til Nord-Norgebane hele veien til Finnmark08:04VerdenMann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige07:52VerdenTo drept av tiger i Nepal06:40VerdenIsraelsk drone skal ha eksplodert over Beirut06:35NorgeFotgjenger behandles på sykehus etter påkjørsel i Rørvik06:34VerdenSky News: Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen06:12NorgeDette skjer i dag05:55Verden29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong05:50NorgeDette skjedde i natt05:43NorgeMann utskrevet fra sykehuset etter hendelse i bolig i Sandefjord05:36NorgeEn person kritisk skadd etter båtulykke i Arendal05:10NorgeMåling: Kun 16 prosent av velgerne mener Skei Grande gjør en god jobb04:52VerdenTunisisk presidentkandidat får stille til valg tross anklager om hvitvasking03:54VerdenKim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning03:49NorgeTo tenåringer til sykehus etter MC-ulykke i Fjell03:40NorgePolitiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen03:29VerdenJournalist funnet drept i Mexico03:08SportViktor Hovland fortsetter storspillet i Idaho02:52VerdenBoris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer01:33NorgePolitileder etter rølpefest for mindreårige: – Vær gammeldags og plagsom01:23Verden68 pågrepet for protester mot G7-toppmøtet i Frankrike01:21NorgeKritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie00:56VerdenScarlett Johansson best betalte kvinnelige skuespiller00:27VerdenAvis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit23:58VerdenIsrael skal ha angrepet iranske styrker i Syria23:11Verden400-årsmarkering for starten på slavehandelen i USA22:50SportIngen Messi i Barcelona-troppen22:20SportRemis-rushet fortsetter for Carlsen22:12VerdenG7-toppene ble servert utrydningstruet fisk22:10SportZidane kritisk etter at Real Madrid rotet bort poeng21:18VerdenNordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann21:02SportIngebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris20:42NorgeBil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus20:37VerdenLaksedød i Alaska knyttes til varmere elver20:26SportSalah-show senket Arsenal, 3-1-seier for Liverpool20:18SportRBK best i femmålskamp, Horneland kritisk20:09SportWarholm i egen klasse, 47,26 i Paris19:47NorgeKajakkpadler død etter ulykke i Troms19:29PolitikkSiv Jensen var klar til å ta Frp ut av regjering19:24Verden500 år gammel «inkaprinsesse» har kommet hjem19:00SportMaars Johnsen klar for Rosenborg18:01SportMareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53NorgeMann pågrepet etter balkongskyting i Oslo17:35NorgeMotorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15VerdenHelten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53PolitikkTransportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36VerdenTrump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09MotorOslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07NorgePolitimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37PengerFrykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29PengerDro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57PolitikkTybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45NorgeFylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19NorgePolitiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27NyheterTurgåer berget ned fra fjell på Senja11:54PengerJensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38MotorDu vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28SportSolskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28VerdenDemonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13VerdenTrump gjenåpner konsulat på Grønland10:12NorgeSophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11SportBasketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53Politikk– Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49VerdenRussisk robot klarte ikke å koble seg til romstasjon09:36NorgePolitiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus