Kjørte millionbilen i vannet - risikerer 20 års fengsel

Her står vannføyka, etter at Bugattien nettopp har kjørt rett ned i innsjøen. Nå har sjåføren tilstått at han gjorde det med vilje, for å lure til seg forsikringspenger. ILLUSTRASJONSFOTO: youtube.com/Netcarshow.com
Her står vannføyka, etter at Bugattien nettopp har kjørt rett ned i innsjøen. Nå har sjåføren tilstått at han gjorde det med vilje, for å lure til seg forsikringspenger. ILLUSTRASJONSFOTO: youtube.com/Netcarshow.com

Se videoen - så skjønner du hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du har råd til å kjøpe deg en Bugatti Veyron, en av verdens aller dyreste biler, skulle en kanskje tro at det ikke var et presserende behov for penger i husstanden. Men noen ganger er det tydeligvis det, likevel.

I alle fall virker det som om Andy House, som kjøpte seg en slik bil i 2009, var smådesperat for å inn ekstra penger i kassa.

Dessverre for han, gikk ikke planen hans helt som ventet, takket være nettopp hvor spesiell bilen hans var.

Les også: Ikke råd til til verdens raskeste? Lag den selv

Ble filmet

Det var i november 2009 at House var ute og kjørte sin Veyron på den skjebnesvangre turen utenfor Galveston i Texas. Plutselig skar bilen ut av veien – og kjørte rett ut i en innsjø. House hevdet at han hadde blitt distrahert av en lavtflygende pelikan og at han kjørte ut da han ville svinge unna denne.

Det House imidlertid ikke visste, var at dette helt tilfeldigvis ble filmet fra en annen bil som kjørte på en parallell vei. Fotografen hadde fått øye på Veyronen og ville ikke la muligheten til å filme en så spesiell bil gå fra seg.

Se video: Kan en Nissan slå en verdens raskeste bil?

Forsikret for 13 millioner

Og på videoen var det ikke mulig å se noen pelikan. Og nettopp dette, og at det ikke er noen tegn til at House forsøker å bremse på veien ut i vannet, har nok vært spikeren i kista i forbindelse med at forsikringsselskapet har gått til retten med saken i etterkant.

House hadde nemlig forsikret bilen til en verdi av over 13 millioner kroner. Mer enn det dobbelte av det han kjøpte den for.

Han har også, underveis i retten, endret sin historie - og påstått at han mistet telefonen sin, og derfor mistet kontrollen på bilen.

Men etterhvert har han rett og slitt tilstått at han gjorde det med vilje, og nå venter han på dom i saken.

Broom omtalte saken også i 2011: Druknet han bilen med vilje?

20 års fengsel

Det er altså snakk om forsikringssvindel. Og i USA blir ikke slikt sett på med milde øyne. House kan risikere opp til 20 års fengsel, skriver Jalopnik. Noen vil nok hevde at det tross alt er en straff som ikke helt gjenspeiler hvilket lovbrudd som faktisk er gjort.

Men det er foreløpig ikke satt noen dato for når straffeutmålingen skal bestemmes. Vi tipper House rekker å tenke ganske nøye igjennom hva han har gjort innen den tid ...

Klikk på videovinduet under for å videoen som ble brukt i retten:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus