Dobbelt så mange Lexus-SUV på vei!

GODT LEVERT: Vi har som en av de første i landet prøvekjørt Lexus NX, og den leverte. (Foto: Lexus)
GODT LEVERT: Vi har som en av de første i landet prøvekjørt Lexus NX, og den leverte. (Foto: Lexus)

Allerede før Lexus' nye NX 300h er ankommet Norge, ble alle bilene solgt. Nå har importøren fått tak i flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonen har knapt stått stille hos de seks Lexus-forhandlerne i Norge etter at prisene ble offentliggjort tidligere.

Allerede etter to uker var 150 biler revet bort, noe som er et høyt tall med tanke på at det japanske premium-merket totalt sett solgte i overkant av 500 biler i fjor.

Dinside er blant de første som har prøvekjørt bilen.

Går for dobling Hybrid-SUV-en koster fra 523 500 kroner, men det har ikke hindret at 200 kunder allerede har bestilt bilen. Allerede i april kunne vi fortelle det meste om nykommeren.

Les også: Dette kan bli verdens dyreste bil

SKAFFET FLERE BILER: Jan Christian Holm i Lexus Norge har nå fått bekreftet at han får dobbelt så mange biler til landet i år. (Foto: Fred Magne Skillebæk)SKAFFET FLERE BILER: Jan Christian Holm i Lexus Norge har nå fått bekreftet at han får dobbelt så mange biler til landet i år. (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Lexus regner med at flesteparten er kunder som ikke har kjørt merket tidligere. Ventetiden blir kortere når importøren nå kommer med gladmeldingen om at de får opp mot 300 biler i år.

- Det er med stor glede vi kan bekrefte at vi får en dobling av antall biler for levering i 2014, sier en oppglødd Lexus-sjef i Norge, Jan Christian Holm.

Med denne modellen tar merket sikte på 10-15 prosent markedsandel i sitt segment, når bilen kommer til Norge i månedsskiftet september/oktober.

Les også: Så mye koster det å ha det kaldt i bilen

Lexus NX 300h er en ren hybrid-SUV med to el-motorer og en bensinmotor. Til sammen yter de 197 hestekrefter, og bilen har et gjennomsnittlig forbruk på 0,51 l/mil. CO2-utslippet er imponerende lave 117 g/km.

Det lave utslippet er en av fakorene som er med på å holde prisen lav, og sammenligner man hva man får for pengene i forhold til hos konkurrentene, så er bilen utvilsomt et godt kjøp.

Dette er likevel ikke den første hybrid-SUV-en Lexus har laget, men kommer definitivt til å bli den mest solgte.

Personvernpolicy