Større bil, mer utstyr - men lavere pris

Større bil, mer utstyr - men lavere pris
Større bil, mer utstyr - men lavere pris

Nå er prisene på den nye folke-Mercedesen klare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden Mercedes C-klasse ble lansert i 1993 - som arvtager til 190-serien - har den liksom vært «folke-Mercedesen» for oss nordmenn.

Det er det flere grunner til. Både prisen, og det faktum at det lenge var den minste Mercedesen på markedet, inntil A-klasse kom i 1997.

Les også: Test Mercedes GLA: Den nye sjefen

Fjerde generasjon på plass

Og ikke minst det at den kunne leveres som biltypen vi nordmenn elsker - nemlig stasjonsvogn. Etter hvert i kombinasjon med firehjulstrekk også.

Nå er fjerde ganerasjon av C-klasse for lengst på plass. I kjent Mercedes-stil med 4-dørsutgaven først, og stasjonsvogna litt senere.

Billigere

Lav luftmotstand og nye og effektive motorer gir hyggelig pris.Lav luftmotstand og nye og effektive motorer gir hyggelig pris.

Bildene av den har vi sett, men nå er også prisene klare. De overrasker. Til tross for at bilen er både større og bedre utstyrt, så er den billigere.

Prisene på alle motoriseringer går ned fra forrige generasjon, takket være redusert vekt og utslipp. Bilen kan bestilles nå og koster fra kr 368.000 kroner.

– Allerede merker vi stor pågang fra nye og gamle kunder, sier direktør Johnny Kristian Danielsen.

Den nye C-klasse her blitt pen innvendig.Den nye C-klasse her blitt pen innvendig.

– Kombinasjonen av kjøredynamikk, segmentledende luksus og kvalitetsfølelse, samt konkurransedyktig pris, har skapt stor interesse for nye C-Klasse. Når vi nå kan tilby stasjonsvognversjonen for kun 25.000 kroner ekstra, er bordet duket for enda en suksessmodell fra Mercedes-Benz i Norge, sier Danielsen videre i en pressemelding.

Les også: Mercedes A-klasse: Kåret til årets vakreste bil!

Større

Ved hjelp av utstrakt bruk av aluminium er bilen blitt 65 kg lettere enn forgjengeren.Ved hjelp av utstrakt bruk av aluminium er bilen blitt 65 kg lettere enn forgjengeren.

Nye C-Klasse stasjonsvogn har blitt en enda bedre familiebil enn sin forgjenger. Bilen er lengre, bredere og har økt akselavstand. Dette gir bedre plass til personer både foran og bak i kupeen, samt at lastevolumet er økt til 490 liter. Ved behov kan baksetet felles ned 40/20/40, og dermed kan volumet økes til 1.510 liter lasterom ved behov.

Nye C-Klasse har satt en standard for hva man kan forvente av en bil i denne klassen, og stasjonsvognen er laget på samme suksessoppskrift. Blant annet har bilen Airmatic (luftfjærer), en rekke aktive sikkerhetssystemer man kjenner fra nye S-Klasse, en helt ny touchpad til infotainment-systemet og head-up display.

Lettere

Ved hjelp av utstrakt bruk av aluminium er bilen blitt 65 kg lettere enn forgjengeren. Sammen med klasseledende luftmotstand og nye og effektive motorer, bidrar dette til betydelig reduksjon i forbruk og utslipp sammenlignet med forrige generasjon C-Klasse.

Sikkerhet er en prioritering hos Mercedes-Benz. Samlebetegnelsen for merkets mange sikkerhetssystemer er Intelligent Drive. Nye C-Klasse arver de fleste av systemene som ble lansert med nye S-Klasse i fjor.

Klikk for å endre bildetekst

Klikk for å endre bildetekst

Flere motoriseringer

Ved lansering av stasjonsvognen utvides motorprogrammet til C-Klasse. For sedan vil fire dieselvarianter fra 116 til 204 hk, samt tre bensinvarianter fra 156 til 211 hk være tilgjengelig. C250 BlueTEC kommer også med 4MATIC firehjulstrekk.

I porteføljen kommer litt senere en diesel, hybrid drivlinje og en V6 bensin 4MATIC. Alle motoriseringene oppfyller selvfølgelig den nye Euro 6 standarden.

Les også: Les vår test av helt nye C-klasse her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus