Vil ha høyere fart på E6

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp)i bilen under avreise fra Oslo mandag for halvannen uke siden. Etter halvannen uke på veien er Solvik-Olsen sikker på at høyere fart må innføres. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp)i bilen under avreise fra Oslo mandag for halvannen uke siden. Etter halvannen uke på veien er Solvik-Olsen sikker på at høyere fart må innføres. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har sittet en drøy uke i bilsetet på strekningen Oslo-Kirkenes. Erfaringen så langt tilsier høyere fartsgrenser på E6, mener han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det gir ingen mening å kjøre langs visse strekninger i 50, 60 eller 70 kilometer i timen. Det tar altfor lang tid, og du får et vanskelig bo- og arbeidsmarked. Du får mindre næringsinvesteringer da ting blir for langt vekk. Folk regner ikke nødvendigvis avstand i kilometer, men de regner den i tid, sier Solvik-Olsen til NRK.

Han er på veien fordi han til stadighet får henvendelser fra lastebilsjåfører og innbyggere rundt om i landet som sier at veistrekningene ikke er gode nok. Underveis skal samferdselsministeren og hans følge ha møter om både jernbane, havner og telekommunikasjon langs den over 2.000 kilometer lange veien til Kirkenes.

Solvik-Olsen er sikker på at å øke fartsgrensene er en av metodene som må brukes.

– Det er nødvendig å få en bedre standard og kutte avstander noen steder, men også å få opp farten og øke fartsgrensene. Det er en viktig del av helheten, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus