Denne tar innersvingen på de fleste superbilene

Ford har puttet 140 hestekrefter under panseret på sin Fiesta - og samtidig tøffet den opp skikkelig utvendig.
Ford har puttet 140 hestekrefter under panseret på sin Fiesta - og samtidig tøffet den opp skikkelig utvendig.

Til 208.500 kroner - hvordan tror du den klarer det?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig større fokus på miljø har gjort at bilprodusentene de siste årene har lagt ned store ressurser på å utvikle ny motorteknologi.

Det handler om å få ned forbruk og utslipp og utviklingen går fort.

Ett eksempel på det er Fords 1-liters bensinmotor, som finnes i en rekke av konsernets biler. Det er ikke mange år siden en motor med så lite volum hadde vært uaktuell i en familiebil som Ford Mondeo. Nå er det virkeligheten - og det fungerer imponerende bra.

Les også: Fiesta ST - rett og slett makeløst morsom!

Sterkeste noensinne

Slik ser Fiesta ut i Red Edition.Slik ser Fiesta ut i Red Edition.

Å hente ut 140 hestekrefter fra en 1-liters motor ville forresten også vært ganske utenkelig tidligere, men det er akkurat det Ford har gjort - og nå puttet denne motoren inn i småbilen Fiesta.

Dette blir dermed den sterkeste bilen med 1-liters motor som noen gang har vært til salgs. Faktisk leverer den nye 140-hesters EcoBoost-motoren mer krefter pr. liter enn Bugatti Veyron og Ferrari 458 Speciale.

Les også: Vi kjøper en slik hvert annet minutt

Ni sekunder til 100

Den nye Fiesta-utgaven kommer i to versjoner, Ford Fiesta Red Edition og Black Edition. De to er tilgjengelig i Race Red med høyglanslakkert sort tak og Panther Black med høyglanslakkert tak i rødt.

140-hesteren har blant annet 12 prosent mer effekt og en sportsligere kjøreopplevelse med 0-100 km/t på 9,0 sekunder - og toppfart på 201 km/t - enn samme motor med 125 hestekrefter. Forbruket er nede på 0,45 l/mil og 104 g/km CO2-utslipp.

De to nye modellene kan bestilles nå for levering senere i år. Startprisen er på 208.500 kroner.

Les også: Fiesta gikk ned i pris - nå blir det priskrig på småbil

140 hestekrefter fra en 1-liters motor - det har vi ikke sett før!140 hestekrefter fra en 1-liters motor - det har vi ikke sett før!

Les også: Nybilen som er aller rimeligst å eie

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus