General Motors sparker flere etter produksjonsfeil

GM tilbakekalte tidligere i år 2,6 millioner biler, blant dem modeller som Chevrolet Cobalt og Saturn Ion, etter at det ble funnet feil ved tenningslåsen de var utstyrt med.
Foto: Reuters / NTB scanpix.
GM tilbakekalte tidligere i år 2,6 millioner biler, blant dem modeller som Chevrolet Cobalt og Saturn Ion, etter at det ble funnet feil ved tenningslåsen de var utstyrt med. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

General Motors (GM) har avskjediget flere høytstående ledere etter at en produksjonsfeil på selskapets biler har kostet minst 13 liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant de 15 personene som er sagt opp er en av selskapets visepresidenter og to direktører.

Ingeniøren som designet tenningslåsen er også avskjediget.

Feilen resulterte i at motoren plutselig kunne stanse i fart, slik at bilen også mistet servostyringen, bremseeffekt og at kollisjonsputene ikke ble utløst ved sammenstøt.

Les også: General Motors benekter hemmelighold av feil

GM har tidligere kommet fram til at feilen forårsaket minst 30, kanskje hele 300, ulykker med biler produsert i årene 2003 til 2010, og selskapet opplyser at minst 13 mennesker omkom i disse ulykkene.

GMs administrerende direktør Mary Barra sa på en pressekonferanse torsdag at en intern gransking har avdekket et mønster av inkompetanse og forsømmelser.

Bakgrunn: General Motors tilbakekaller millioner av biler

– Noen ble sagt opp på grunn av det vi ser på som grov uaktsomhet eller inkompetanse. Andre trer av fordi de simpelthen ikke gjorde nok, sier Barra.