General Motors benekter hemmelighold av feil

Bilprodusenten General Motors har sparket 15 ansatte etter produksjonsfeilen som kostet minst 13 menneskeliv. Selskapet oppretter nå et erstatningsfond.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GMs toppsjef Mary Barra sa på en pressekonferanse torsdag at en intern gransking har avdekket et mønster av inkompetanse og forsømmelser. Men ledelsen benekter at selskapet bevisst har dekket over feilen.

Se video fra pressekonferansen øverst i artikkelen.

– Det er enkeltpersoner som gang på gang har latt være å oppgi vesentlig informasjon. Hadde den informasjonen blitt brakt videre, kunne det endret livene til dem som ble berørt av feilen, sier administrerende direktør Mary Barra, ifølge New York Times.

Bakgrunn: General Motors tilbakekaller millioner av biler

Flesteparten av de 15 som har mistet jobben i kjølvannet av skandalen, hadde lederstillinger, og ytterligere fem er blitt møtt med disiplinære reaksjoner.

Selskapet tok ikke affære da det ble oppdaget farlige feil med tenningslåsen i flere bilmodeller. Feilen førte til at motoren plutselig kunne stanse i fart, slik at bilen også mistet servostyringen, bremseeffekt og at kollisjonsputene ikke ble utløst ved sammenstøt.

Les også: General Motors må betale 208 millioner i bot

Innen 1. august skal et erstatningsfond for de rammede og deres familier være opprettet. Advokaten Kenneth Feinberg, som blant annet styrte erstatningsfondet etter BPs oljelekkasje i Mexicogolfen, får ansvar for å bestemme hvor stort fondet skal bli og hvordan det skal administreres.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus