Nå kan du gjøre gode kjøp på bestselgeren

Nå kan du gjøre gode kjøp på bestselgeren
Nå kan du gjøre gode kjøp på bestselgeren
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snart er det klart for helt ny modell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Leser at det skal komme en helt ny VW Passat senere i år. Vil du da fraråde å kjøpe en ny Passat Alltrack nå, i forhold til verditap og følelsen av å ha gammel bil med en gang den nye er på plass?

Trenger stasjonsvogn og liker konseptet med litt mer bakkeklaring og røffere styling. Er det eventuelt andre modeller du vil anbefale meg å se på? Hilsen trønder.

Benny svarer:

Hei sann! Dette er aldri noen enkel problemstilling. Det er både fordeler og ulemper ved å kjøpe en bilmodell som er på vei ut. Og det er i alle fall greit å ha et bevisst forhold til hva man gjør i en slik situasjon.

For å ta fordelene først: Dagens Passat er en svært velprøvd bil. Det er lite kvalitetstrøbbel, og her bør du kunne ha et ukomplisert bilhold i mange år. Det er også en stor og rommelig bil, og i Alltrack-utgave skiller den seg litt fra mengden, og alle de "vanlige" Passatene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg ser også at VW nå kjører ganske mange kampanjer med ekstra gode tilbud. Min erfaring er at det sannsynligvis er litt ekstra å gå på hos forhandlerne i tillegg. Det er vanlig når en bil er på vei ut.

I praksis får du en bil som neppe har vært bedre noen gang enn den er nå - og du bør kunne få den til en gunstig pris. Den kombinasjonen er ikke dum!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smart tenkt! Les testen av Alltrack her:

Blir mer eksklusiv

Hva så med ulempene? Det er jo riktig at du har "gammel" bil med en gang den nye Passaten er på plass. Og her tror jeg vi kan vente oss betydelige endringer.

Ryktene går på at VW vil gjøre neste Passat flere hakk mer eksklusiv og påkostet enn dagens modell. Det er snakk om mye nytt utstyr, også høyere komfort og mer luksusfaktor.

Den blir sannsynligvis også endel større. Dagens Golf stasjonsvogn har jo vokst seg kjempestor i bagasjerommet, det må nok "storebror" følge opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verditapet vil nok også gjøre et byks når den nye er på plass. Men her er det viktig å ta med i betraktningen hvor lenge du har tenkt å eie bilen. Har du et langsiktig perspektiv her, vil det ikke ha så mye å si. Tenker du derimot å bytte igjen om et par-tre år, blir nok økonomien i det dårligere.

Jeg vil forresten anta at det vil ta litt tid før den nye Passaten kommer i Alltrack-utgave. Det vil nok i praksis forlenge "levetiden" på dagens modell noe.

Andre biler? Jeg ville tatt en titt på både Skoda Octavia og Superb, kanskje også Subaru Outback. Volvo XC70 begynner virkelig å bli en gammel bil, men den har fortsatt sine styrker.

Uansett: Jeg tror ikke du gjør noe dumt ved å velge Alltrack nå, i alle fall så lenge du sørger for å få en hyggelig pris hos forhandleren.

Lykke til med valget!

Alltrack var langt fra først. Denne startet trenden:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!