Rekordraskt salg av Ford Mustang

SOLGTE UNNA: 500 biler ble nylig solgt ved en spesiell anledning - på 30 sekunder! Foto: FORD
SOLGTE UNNA: 500 biler ble nylig solgt ved en spesiell anledning - på 30 sekunder! Foto: FORD
Artikkelen fortsetter under annonsen

500 biler solgt på 30 sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford Mustang feirer 50 år i år. Det gjør de blant annet ved å lansere en helt ny generasjon, og vi skal som noen av de første i Europa få prøvekjøre bilen i september.

Som et ledd i lanseringen har Ford gjort et stunt i forbindelse med finalen i UEFA-finalen, eller byoppgjøret om du vil, mellom Real Madrid og Ateltico Madrid.

Ford la ut 500 biler som skulle forhåndsselges fra det øyeblikk kampen startet til den var slutt, inklusive eventuelle ekstraomganger og straffespark. Salget fant sted på nettet, og fra da kampen ble blåst i gang tok det akkurat 30 sekunder før alle som en av bilene var revet bort.

Polen: Mustang-klubben invitererer til treff

Det var antagelig de som klarte å fylle ut skjemaet raskt nok som vant. I løpet av kampen var det så mange som 9.300 kunder som tinget på en bil, men bare de 500 første må kunne anses som heldige - foreløpig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele seansen er et stund i Mustangs 50-års jubileum, men også en markering i forbindelse med at Mustang endelig kommer til Europa gjennom offisielle kanaler.

Av de 500 bilene som ble solgt på rekordtid var det tilgjengelig både fastback og kabrioleter. Førstnevne i fargen Race Red, og kabrioleten ble solgt i fargen Magnetic Silver.

Bygde egen Mustang-tilhenger

Selv om du ikke fikk muligheten til å velge farge, så kunne du velge motor. Enten en 2,3 liters firesylindret turbomotor, eller den selvsugende 5-liters V8’eren. Ytelsene på disse er henholdsvis 309 hk/407 Nm, og 426 hk/529 Nm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bilklassikeren Ford Mustang Mach1 har stått på låven i mer enn 15 år

Ikke den eneste

Dette vil derimot ikke bli den eneste spesialmodellen av Ford Mustang. De har allerede annonsert at de skal lage en annen versjon av Mustang, som skal lages i et antall av 1964, etter året Mustang først kom på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne kommer i to forskjellige farger og kan fås med manuell eller automatgir. Den har også en del utstyr som er særegent for modellen, og vil ha et nummerert merke som forteller hvilken av de 1964 bilene det er snakk om. Dette er i tillegg signert Bill Ford.

Les testen: Mustang, en landeveisbanditt

Skulle ikke noen av disse være eksklusive nok for deg, så har du ytterligere en mulighet. Ford har nemlig laget en versjon av Mustang som kommer i kun et eksemplar. Den er ikke engang til salgs, men skal loddes ut på et arrangement i Ferndale i Michigan.

Arrangementet er i forbindelse med Woodward Dream Cruise, som går av stabelen 14-16. august. Der vil du blant annet kunne se en ny rekord finne sted, hvor det i skrivende stund er påmeldt 841 Mustanger for å kjøre øst-delen av 9 Mile, for anledningen bare tillatt for Mustanger.

Hva er vel et bedre navn enn å kalle det for Mustang Alley?