Petter Northug-bilen blir ny

Audi A7 får en facelift - og blir enda tøffere. Er du velstående nok kan du dessuten kjøpe S7-versjonen, med 450  hk og interiøret du ser i bildet over.
Audi A7 får en facelift - og blir enda tøffere. Er du velstående nok kan du dessuten kjøpe S7-versjonen, med 450 hk og interiøret du ser i bildet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nei - det har ikke noe med en viss hendelse å gjøre ...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug satte virkelig sponsor-bilen sin på kartet da han en tidlig helgemorgen havnet i autovernet - med påfølgende pressestorm.

Bilen han kjørte var Audi A7, en design-lekkerbisken fra Audi som mange har drømt om, men som takket være en solid prislapp har forblitt en drøm for de fleste.

Nå er tiden moden for en facelift på A7- og i tillegg til forsiktige designendringer

blir det også noen nyheter på utstyrs- og motorsiden.

LES OGSÅ: Parallellimport: - Det er sluttsummen som teller - også på bil

Forsiktige grep

Audi selv er tilsynelatende veldig fornøyd med A7-designet - for utseendemessig er det nok få som vil merke endringene.

Saken fortsetter under bildetDet er liten tvil om at Audi A7 er en linjelekker bil.Det er liten tvil om at Audi A7 er en linjelekker bil.

Men tøffere lykter både foran og bak, med lett gjenkjennelig LED-striper, nye enderør, små justeringer på fangerne og en grill som er blitt skarpere i kantene gjør likevel sitt til at det går an å se forskjell på ny- og utgående modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Interiøret forblir også mer eller mindre som før. Ikke så rart, kanskje. For dette er vel noe av det mest vellykkede interiøret Audi har lagt så langt. Noen nye fargevalg og materialvalg blir det mulig å bestille - i tillegg til små justeringer som du knapt vil merke med mindre du hopper fra den ene bilen til den andre.

LES OGSÅ: Denne SUV-godbiten snytes vi for i Norge

Dynamiske blinklys

Det viktigste som skjer med nye A7, er altså endringene du ikke ser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aller først kan vi melde at multitronic/CVT-automatgiret blir borte. Nå er det to clutch automatgir - S-tronic som det heter på Audi-språket - som gjelder.

Saken fortsetter under bildetInteriøret kan blant annet bestilles med nye materialvalg og farger.Interiøret kan blant annet bestilles med nye materialvalg og farger.

LED i hovedlysene blir forøvrig standard. Som ekstrautstyr kan du få Matrix LED-lys som er automatisk justerbare. Går du for dette får du også nye, dynamiske blinklys på kjøpet. Det siste betyr at blinklysene i seg selv "peker" i den retning bilen skal svinge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Audi A7: Nå får du den til halv pris

Nye motorer

Under panseret er det nye motorer bensin- og dieselmotorer fra 218 til 320 hk å velge mellom.

Minstemann, dieselen med 218 hk, klarer seg med bare 0,47 l/m om den er koblet til forhjulstrekk.

S7 får med seg den eksisterende motoren, på fire liter og med dobbelt turob. Men effekten har økt fra 420 til 450 hk. Hyggelig det da ...

LES OGSÅ: Familiebilen som kjører fra det aller meste

Kommer til høsten

Nye Audi A7 er ventet å dukke opp hos forhandlere i september. Prisene er ikke klare enda - og det er heller ikke sluppet ytterligere teknisk informasjon. Det vil vi naturligvis komme tilbake til så snart ting er på plass.

Så gjenstår det å se om Petter Northug etter hvert blir eier av denne også. Kjøre den får han nok uansett ikke gjøre på en god stund ...

Les også: Kraftbombe: Audi A3 Clubsport Concept

Saken fortsetter under bildetNye enderør, nye lykter med LED-striper som er lett gjenkjennelig både foran og bak er blant designendringene på A7 som kommer til høsten.Nye enderør, nye lykter med LED-striper som er lett gjenkjennelig både foran og bak er blant designendringene på A7 som kommer til høsten.

Les testen av Audi A7 her: