Meny

Google lot publikum teste førerløs bil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den har verken ratt, gass- eller bremsepedal. Google lot en gruppe vanlige amerikanere teste ut nyvinningen.

At søkemotortjenesten Google har mange jern i ilden er viden kjent. At de jobber med teknologien til å utvikle den første førerløse bilen har også vært kjent en stund. Men nå har de for første gang latt vanlige folk få teste den ut.

Se reaksjonene i videoen øverst i artikkelen.

Google-bilen er svært karakteristisk med en stor lasersensor på taket. Den roterer ti ganger i sekundet og dannet et 360 graders bilde av omgivelsene.

Les også: Den førerløse bilen er rett rundt hjørnet

Inne i kupeen er det lettere å se hva som mangler, enn hva som er der. Ingen ratt, ingen gass- eller bremsepedaler. Kun en start-knapp og en nødbremseknapp. Ifølge Google er det alt du trenger.

Se også: Denne bilen gjør jobben for deg

Den førerløse bilen er fortsatt i prototypestadiet, men Google tror at den kan komme i produksjon så tidlig som 2017. De er langt fra de eneste som tester ut førerløs bil-teknologien. Mer tradisjonelle bilprodusenter som Volvo og elbilprodusenten Ringspeed jober også med egne prototyper.

Les også: Volvo sender førerløse biler ut i trafikken

Vi har også tidligere omtalt søkemotorgigantens futuristiske bilrevolusjon. Se videoen under av da de sendte en annen prototype av bilen ut i trafikken:

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus