Google lot publikum teste førerløs bil

Den har verken ratt, gass- eller bremsepedal. Google lot en gruppe vanlige amerikanere teste ut nyvinningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At søkemotortjenesten Google har mange jern i ilden er viden kjent. At de jobber med teknologien til å utvikle den første førerløse bilen har også vært kjent en stund. Men nå har de for første gang latt vanlige folk få teste den ut.

Se reaksjonene i videoen øverst i artikkelen.

Google-bilen er svært karakteristisk med en stor lasersensor på taket. Den roterer ti ganger i sekundet og dannet et 360 graders bilde av omgivelsene.

Les også: Den førerløse bilen er rett rundt hjørnet

Inne i kupeen er det lettere å se hva som mangler, enn hva som er der. Ingen ratt, ingen gass- eller bremsepedaler. Kun en start-knapp og en nødbremseknapp. Ifølge Google er det alt du trenger.

Se også: Denne bilen gjør jobben for deg

Den førerløse bilen er fortsatt i prototypestadiet, men Google tror at den kan komme i produksjon så tidlig som 2017. De er langt fra de eneste som tester ut førerløs bil-teknologien. Mer tradisjonelle bilprodusenter som Volvo og elbilprodusenten Ringspeed jober også med egne prototyper.

Les også: Volvo sender førerløse biler ut i trafikken

Vi har også tidligere omtalt søkemotorgigantens futuristiske bilrevolusjon. Se videoen under av da de sendte en annen prototype av bilen ut i trafikken:

Personvernpolicy