Mer plass til bagasje

MER PLASS: Først sedan, så C-klasse stasjonsvogn fra Mercedes. Foto: Produsenten

I september utvider Mercedes modellrekken med C-klasse stasjonsvogn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de påkostede familiebilmerkene velger stadig flere stasjonsvogn fremfor sedan. Hos Audi og Volvo er sedanmodellene (A4 og S60) nærmest fraværende, og hos BMW og Mercedes passerte stasjonsvognene halvparten av 3-serie- og C-klassevolumet i fjor. Kun Lexus er helt uten stasjonsvogn.

Derfor venter Mercedes at nye C-klasse stasjonsvogn vil innta samme viktige posisjonen i en bilklasse hvor premiummerkene stadig jafser til seg flere av kundene.

Les også: Denne venter mange nordmenn på

I stasjonsvognen økes bagasjerommet til 490 liter fra sedanens 480 liter. Når bakseteryggene legges flatt øker volumet til 1510 liter. Teknikken er identisk med sedanen, men motorprogrammet utvides til å omfatte tre bensinvarianter (156 – 211 hk) og fire som drikker diesel (116 – 204 hk). Firehjulsdrift og en diesel/elektrisk hybridvariant kommer også.

Personvernpolicy