Meny

Renault sliter i Norge

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at det så langt kun er solgt 25 stykker av Renaults nye elbil Zoe. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Renault henger etter Nissan når det kommer til salg av elbiler. Nå erkjenner franskmennene at noe må gjøres.

Av de store bilprodusentene er Renault og deres partner Nissan klart mest aggressive i elbilmarkedet. Men nå erkjenner Renault at alt slett ikke går etter planen, og at selskapet må tenke nytt om fremtidige satsing på elektriske biler.

– Markedet korresponderer ikke med våre planer, sa Renaults Jerome Stoll til Bloomberg.

Det betyr eksempelvis at småbilen Twingo ikke kommer i en elektrisk variant, selv om Mercedes velger å elektrifiserer halvbroren Smart ForTwo.

Renault leverte ut 19.093 elektriske biler i fjor, men veldig få til Norge som er det klart fremste elbillandet i Europa.

For et par måneder siden introduserte den franske bilprodusenten lille Zoe i Norge. Ved introduksjonen opplyste importselskapets konsernsjef, Magnus Brask Rustad, at man håper på å selge 900 Zoe i år, men er fornøyd om antallet ender på 600.

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at det så langt kun er solgt 25 Zoe, mens alliansepartner Nissan per 19. mai hadde levert ut 2219 elektriske Leaf.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus