Kåret til beste bruktbil de siste 15 årene

Dette er sannsynligvis et veldig trygt kjøp.
Dette er sannsynligvis et veldig trygt kjøp.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mitsubishi Lancer fra 2003 til 2007 er noe av det tryggeste du kjøpe av bruktbil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei etter hva jeg forstår ut fra mange undersøkelser er det de japanske bruktbilene som har den beste kvaliteten, generelt sett. Kan du si noe om det fortsatt gjelder?

Jeg har lest mange undersøkelser rundt kvalitet etter hvert og synes det virker som om resultatene spriker veldig mye, det er ikke lett å bli veldig klok på om det er merker og modeller som virkelig skiller seg ut. Hva mener du - er det mulig å plukke ut en bil som den beste og mest feilfrie? Takk for en god spalte! Hilsen Torbjørn.

Benny svarer:

Hei Torbjørn. Interessant spørsmål og god tematikk! Vi skriver ganske mye om kvalitetsundersøkelser her på broom.no også, fordi dette er godt stoff og noe som opptar mange bilinteresserte. Det gjøres et utall undersøkelser på dette området, og jeg forstår godt at summen av alle disse kan virke forvirrende. Alle er heller ikke like relevante for våre forhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men ja - de japanske bilene har i flere tiår gjort det svært bra i kvalitetsundersøkelser, og det gjelder fortsatt. Japanerne nøt nok også lenge godt av at bilene deres kanskje ikke var like teknologisk avanserte som mange av konkurrentene. De japanske bilprodusentene var mer fokusert på at ting skulle være velprøvd og enkelt - enn at de skulle ha siste nytt av fancy teknologi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men særlig det siste tiåret har konkurransen på dette området blitt adskillig tøffere. Det er ikke lenge noen selvfølge at japanske biler topper kvalitetsundersøkelser. Blant annet har flere europeiske produsenter begynt å hevde seg svært godt på dette området.

Helt til topps

Hva så med den aller beste bruktbilen? Det er faktisk noen som har kåret den. De heter Warranty Direct og er et britisk forsikringsselskap som blant annet selger tilleggsforsikring på bruktbil. Her kan man kjøpe en forsikring som dekker ulike feil som inntreffer på bilen, vanligvis etter at nybilgarantien har gått ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da de for et par år siden feiret 15-års jubileum, summerte de all statistikk for flere hundre tusen bruktbiler disse årene. Og da kom det fram at én bil skilte seg ut som den med aller minst feil av alle.

Kriteriene er hvor ofte (eller sjelden) bilene har driftsstans, hvor mye det koster å reparere dem, hvor lenge de blir stående på verksted – og dette igjen sett opp mot alder og kjørelengde.

Vinneren er kanskje ikke helt overraskende fra Japan, helt til topps gikk Mitsubishi Lancer, generasjonen fra 2003 til 2007.

Det er en bilmodell som sant å si gjorde heller lite av seg de årene den var på markedet. Men er du nå ute etter en særdeles pålitelig bruktbil – ja, da er Mitsubishi Lancer kanskje det smarteste kjøpet.

Den er også litt typisk japansk på at den på ingen måter var innovativ eller spennende. Nei, her handlet det om fornuft og velprøvde løsninger. Avskrevet som kjedelig og ordinær av mange - men den er kjent som påliteligheten selv. I bruktmarkedet er dette et svært gunstig kjøp. Det kan også virke som mange ikke har fått med seg hvor bra denne bilen er, for prisene er også svært hyggelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk her for å lese om denne Lanceren i Brooms bruktbilguide:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen–og lykke til!

Rett på sak: Dette er verdens dårligste bil

Har du innspill eller erfaringer–skriv inn i kommentarfeltet under: