BMW i8

Her er BMWs grønne superbil på plass i Norge

BMW i8: Den grønne superbilen BMW i8 ble avduket på Aker Brygge i Oslo i kveld. Den har en prislapp på cirka 1,3 millioner kroner. FOTO: Martin Jansen

BMW i8 er lansert i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen på BMW i8 i Norge er satt til 1 299 000 kroner med LED-lys. Legger du flere kroner i potten får du bilen med laserlys. BMW Norge er ennå usikre på hvor mange biler de får til Norge. Markedssjef i BMW Group Norge, Kjetil Myhre, røper at flere enn en håndfull har bedt om å få BMW i8 reservert. Selskapet vil derfor neppe få problemer med å omsatt de bilene de får til Norge.

- BMW i8 representerer fremtiden, også for Norge. Den kombinerer utslippsfri bykjøring med sportslighet på landeveiene. På samme måte som helelektriske BMW i3 har denne sportsbilen også en gjennomgående bærekraftig livssyklus. Ta interiøret for eksempel, som består av resirkulerbare materialer, samt fabrikken i Leipzig som bruker energi fra vindmøller. BMW i8 kombinerer det beste fra to verdener – miljø og motorkraft, sier Myhre.

BMW i8 ble nylig avduket i Norge for en lukket forsamling på Aker Brygge.

Les også: Sportsbil-legende til salgs – etter 42 år

Litt elbil

BMW i8 er på sett og vis en ytelseshybrid. I motsetning til i3, har den en BMW TwinPower Turbo 1,5-liters 3-sylindret bensinmotor på bakakslingen som primærkilde for fremdriften. Denne motoren er en veldig tunet versjon av den 3-sylindrede motoren som er å finne i den nye Mini-en, og som kommer i den forhjulsdrevne BMW 2-serie Active Tourer.

I BMW i8 jobber den 3-sylindrede bensinmotoren sammen med en elmotor som driver forhjulene og som yter 97 hk. På ren eldrift skal bilen ha en rekkevidde i daglig bruk på mellom 25 og 35 kilometer.

Sammen med forbrenningsmotoren yter den over 360 hk og et dreiemoment på 580 Nm. Den skal greie 0-100 km/t på 4,4 sekunder, og har en toppfart på 250 km/t. Bilens konstruksjon består hovedsaklig av lettvektsmaterialer som karbom, og den veier derfor under 1500 kilo.

Les også: Nå skal skogen ryddes

- En superbil

- Teknologien, ytelsene, materialbruken, BMW i8 er en superbil i alle henseende, sier Ian Robertson, globalt ansvarlig for salg og markedsføring, samt styremedlem i BMW-gruppen.

Ytelsene til tross, forbruket ved blandet kjøring er oppgitt til 0.25 liter per mil - med et CO2-utslipp på 49 g/km.

Les også: Her snakker vi supersjelden stasjonsvogn

Saken fortsetter under bildet BMW i8: Her står BMW i8 utstilt på Aker Brygge. Pris: 1 299 000 kroner. FOTO: Martin Jansen BMW i8: Her står BMW i8 utstilt på Aker Brygge. Pris: 1 299 000 kroner. FOTO: Martin Jansen

Flere i-biler kommer

Og flere i-modeller skal det bli. BMW har skaffet varemerkebeskyttelse på en rekke modellbetegnelser, alt fra i0 til i9. Robertson vil ikke røpe hvilken i-modell som er først i rekken av planlagte modeller. Det er imidlertid blitt spekulert i at det kommer en i9 i 2016, en firedørs sportsbil basert på i8.

Les også: Denne bilen endrer alt

- Norge er et fyrtårn

Rene elbiler kommer også.

- Vi startet med i3 som er en bil for urban bruk. Den har en rekkevidde som vi mener dekker de behovene som urbane jobbpendlere har. Men vi har kunnskapen til å bygge elbiler med lengre rekkevidde. Men alle våre biler skal ha BMWs sportslige DNA, og tunge batteripakker er således en utfordring. Derfor satser vi også tungt på lettvektsmaterialer, sier Robertson, som følger nøye med på markedsutviklingen i Norge når det gjelder elbiler.

- Norge er et fyrtårn på elbilmarkedet, og nordmenn har i langt større grad enn andre akseptert elbilen som et reelt bilalternativ, sier Robertson.

Les også:

Denne motoren gjør BMW X5 130 000 kroner billigere

Vi har testet åtte elsykler

Dette er bruktbilene du bør styre unna

Denne saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus