Raskest i verden på diesel

LOKOMOTIV: Trident Iceni dieselsportsbil. Foto: Produsenten

Trident Sports Car er et lite selskap i Storbritannia som forsøker å slå seg fram med dieseldrevne sportsbiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bilene fra Trident tilbyr fantastiske ytelser i kombinasjon med fremragende forbrukstall.

De er ikke snaue hos den lille britiske bilprodusenten Trident når de nå presenterer de to nye modellene Iceni Magna og Iceni Venturer som verdens raskeste og mest drivstoffgjerrige dieselsportsbiler.

I den svulstige presentasjonen hevder selskapet at bilene deres har en toppfart på 305 km/t, og at de kjører 3200 kilometer på én dieseltank.

BilNorge.no kan i tillegg fortelle at bilene er sydd rundt en diger 6,6 liters V8-dieselmotor fra GMs truckavdeling.

Den yter 395 hk effekt og 950 i Nm i dragkraft. 0 til 60 miles (96 km/t) går unna på 3,7 sekunder. Bilene kan kjøres på utslippsnøytral biodiesel.

Les også: Kameratene annonserte bilen - Erland fikk 300 telefoner

Produsenten sier ikke noe om hvordan Iceni faktisk oppfører seg på veien. En så stor dieselmotor er svært tung og kan lett gjøre bilen ekstremt understyrt.

Uansett vekt: Ved å legge mer penger på bordet kan bilene trimmes opp med «Performance Pack» eller «Track Pack». Sistnevnte drar ytelsen opp til 660 hk og 1425 Nm i dragkraft.

Iceni heter grunnmodellen som nå kan leveres i tre varianter. Prisen oppgis fra 96.000 pund, som er ganske nær en million kroner.

Les også: Disse veteranene har nybil-lukten i behold

Trident som bilprodusent har historie tilbake til 1966, opphørte i 1974, ble restartet i 1976 før det igjen var slutt i 1978. Selskapet bak dagens Trident har historie tilbake til 2005.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus