Opp, opp og opp for bilsalget

ELEKTRISK: Som nest mest kjøpte bilmodell så langt i år er Tesla Model S er nå godt synlig i trafikkbildet. Til venstre elektriske Renault Zoe som nylig er introdusert. Foto: Øivind Skar

Selv om en samlet bransje spådde nedgang i nybilsalget i år, fortsetter det likevel opp. VW leverte fire av ti bestselgere i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenns appetitt på nye biler ser ikke ut til å ha noen ende. Påsken må ta skylden for et salgsdykk i april, men for året som helhet er oppgangen på 1,9 prosent. Fortsetter salget i samme tempo ut året ender totalvolumet nok en gang over 140.000 enheter.

Og fortsatt skiller Norge seg fra resten av verden med det høye salget av elektriske biler, av hybride biler og av firehjulsdrevne biler.

Les også: GM og Opel spiste hverandre

13,5 prosent elbiler

Dette er fasit fire måneder ut i året:

  • Samlet personbilsalg på 48.607 enheter (pluss 1,9 prosent).
  • Elbilandel på 13,5 prosent mot 3,2 prosent i fjor.
  • 4x4-andel på 35,5 prosent mot 34,0 prosent i fjor.
  • Hybridbilene utgjør 7,8 prosent av bilsalget, opp 15,4 prosent.

To av de tre mest kjøpte enkeltmodellene er fortsatt elektriske.

Les også: Fords elektriske hverdag

Fire av ti solgte er VW

April var måneden da Volkswagen nærmest feide med seg det de kunne. Fire av de ti mest kjøpte modellene kom fra VW, fem av ti om Skoda Octavia (samme konsern) inkluderes.

Alt tyder på at VW Golf også i år kommer til å bli landets mest foretrukne enkeltmodell. Den leder klart, og det allerede før elvarianten dukker opp om et par måneder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus