Nå er dette den mest solgte bilen i Norge – igjen

VW Golf er igjen Norges mest solgte bil - etter en sterk aprilmåned. VW er også øverst på merkestatistikken - mens Tesla hadde en nedtur på registreringsstatistikken ...
VW Golf er igjen Norges mest solgte bil - etter en sterk aprilmåned. VW er også øverst på merkestatistikken - mens Tesla hadde en nedtur på registreringsstatistikken ...

Mens Tesla hadde ny nedtur i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske nybilmarkedet er i utgangspunktet rimelig stabilt. Men etter at elbilene begynte å slå seg opp – har det skjedd ting.

I første kvartal var faktisk Tesla Model S den modellen flest nordmenn hadde kjøpt. Ikke verst, med tanke på at vi snakker om en elbil – som dessuten fort koster godt over en halv million kroner.

Men VW har ingen planer om å la seg pirke på nesten. Nå er apriltallene klare – og på topp troner, nok en gang, VW Golf.

Elbil-feber

766 eksemplarer av Golf fikk en ny, norsk eier i april. Det er riktignok en nedgang fra samme måned i fjor – men likevel mye mer enn noen av de andre kan vise til.

Totalt er det registrert 2.343 VW Golf per april 2014 – som gir en markedsandel på 4,8 prosent.

Og det er FØR den elektriske varianten har begynt å gjøre utslag på statistikken. eGolf kommer til sommeren.

Les også: Tesla Model S: Nå er den en bestselger

Saken fortsetter under bildeteGolf.eGolf.

Elbiler viktig

Men den første elbilen til VW er på plass allerede – e-up! – og den selger godt. Totalt ble det registrert 348 up! i april – og en betydelig andel av disse var elektriske.

VW har følgelig et solid grep om norske nybilkunder. De troner nå øverst på merkestatistikken – med 13,1 prosents markedsandel. En økning på 1,9 prosent fra i fjor.

Modellfordeling. Kilde: Opplysningsrådet for VeitrafikkModellfordeling. Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikk

Toyota er på andreplass – med sine 11,4 prosent. Men de har en nedgang i salget på 8,1 prosent fra i fjor. Her er savnet av en elbil tydelig.

BMW i medvind

På tredjeplass finner vi fortsatt BMW – som ligger an til å få et kjempesterkt 2014.

Det bemerkelsesverdig gode resultatet er godt hjulpet av i3-salget – som nå virkelig viser igjen på registreringsstatistikken. 236 nye ble registrert i april.

I år har BMW en markedsandel på hele 7,8 prosent, sammenlignet med 4,8 i fjor.

Les også: Derfor er i3 dømt til å bli en suksess

Tesla med nedtur

Grunn til å juble har også Nissan. Deres elbil, Leaf og den nye kompakt-SUV-en Qashqai sørger fortsatt for solide tall.

Nissan ligger på fjerdeplass på statistikken – med en markedsandel på 7,2 prosent. Foran Volvo – med sine 6,4 prosent.

Men hva med første kvartals bestselger? Joda, superelbilen Tesla Model S fortsetter berg og dalbane-turen sin. For mens de registrerte 1.493 biler i mars, var tallet i april på beskjedne 171.

Likevel klarer Tesla å holde seg på Topp 10-lista på merkestatistikken per april – foran blant andre Mercedes-Benz, Mazda og Opel.

Les også: Google vil styre bilen din

Hyundai i skyggenes dal

Blant de som har lavere salg sammenlignet med samme periode i fjor finner vi Audi (-9,7 prosent), Volvo (-12,9 prosent), Ford (-15,1 prosent), Kia (-24,4 prosent), Opel (-27,2 prosent) og Honda (-38,5 prosent).

Men mørkest skyer henger det over Hyundai.

De hadde kun 200 registrerte biler i april i år – sammenlignet med 454 på samme tid i fjor. Og så langt i 2014 er tallet bare 823 – mot 1.553 i fjor. Det er nesten en halvering av salget.

Hyundai er nå nede i bare 1,7 prosents markedsandel – og her blinker det nok noen varsellamper.

Klikk her for å kikke mer på bilsalget så langt i år

Les også: Stor bruktimport: Vi støvsugde Frankrike for biler

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus