Meny

Jaguar MK X:

– Jeg fikk helt sjokk – den kan jo ikke stå her?!?

Biler som dette dukker ikke ofte opp her i Norge. Denne har stått i samme garasje i 18 år - nå er Jaguaren klar for nye eventyr og ikke minst en ny eier! Foto: Finn.no (faksimile)
Biler som dette dukker ikke ofte opp her i Norge. Denne har stått i samme garasje i 18 år - nå er Jaguaren klar for nye eventyr og ikke minst en ny eier! Foto: Finn.no (faksimile)

Dette synet møtte Bjørn da han åpnet garasjedøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten de dukker opp på et jorde, i en låve – eller rett og slett i en garasje: Like moro er det uansett når gamle klassikere blir oppdaget og får muligheten til et nytt liv.

En av de mest spesielle bilene som er annonsert på finn.no akkurat nå er denne. En Jaguar MK X. Godt patinert – og det er sannelig ikke rart. Jaguaren har nemlig stått på samme sted siden 1996. Og den ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Ble helt stille

– Ja, jeg var av gårde og kikket på et bygg, med tanke på å leie et lokale. I tilknytning til dette var den en garasje. «Men den er helt full», forklarte han som viste meg rundt.

– Vi åpnet porten, og jeg fikk se hva som sto der inne. Da må jeg innrømme at jeg først falt ut litt og ble helt stille. «Men den kan jo ikke stå her ?!?», var min første reaksjon. Noe sånt hadde jeg virkelig ikke ventet meg, forteller Bjørn Amundsen fra Sandefjord.

Les også: Her trenger du virkelig lang garasje

Måtte reddes

Han driver selv med biler og kjente naturligvis at hjertet banket fortere ved synet av den sjeldne Jaguaren.

For selv om det står mye forskjellig rundt i norske låver og garasjer – biler som dette er absolutt ikke noe dagligdags syn! Så bestemte da også Bjørn seg kjapt for at denne måtte reddes.

Saken fortsetter under bildetHele karosseriet bærer preg av at det har vært fuktig i garasjen, men det skal ikke være tegn til gjennomrusting noen stedet. Foto: PrivatHele karosseriet bærer preg av at det har vært fuktig i garasjen, men det skal ikke være tegn til gjennomrusting noen stedet. Foto: Privat

Les også: Her står drømmebilen – 19 år senere

Skulle ikke lagres

– Ja, jeg argumenterte med at den absolutt ikke hadde godt av å stå lenger. Eieren trakk litt på det først, men var enig at det beste nok var å selge den, at den bare sto seg i stykker i denne garasjen, forteller Bjørn – og legger til at han har funnet ut at de aldri var meningen at den skulle stå så lenge.

– Nei, den ble ikke parkert med tanke på lagring. Det jeg har fått høre er at kona til eieren syntes det var litt flaut å kjøre rundt i en så stor bil, som vakte mye oppsikt. Hun ville derfor ikke bruke Jaguaren lenger – og så ble den rett og slett bare stående i denne garasjen!

Saken fortsetter under bildetKlappbord på forseteryggene - og de er naturligvis laget i tre. Her kunne man nyte en kopp te - eller noe sterkere - mens sjåføren sto for kjøringen. Foto: PrivatKlappbord på forseteryggene - og de er naturligvis laget i tre. Her kunne man nyte en kopp te - eller noe sterkere - mens sjåføren sto for kjøringen. Foto: Privat

Les også: Klikk her for å se hele annonsen på bilen

Helt strøken

Dette er verdifull informasjon for den som skal overta bilen - og kanskje forsøke å spore historikken enda mer enn det dagens eier har gjort. Foto: Privat (KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON)Dette er verdifull informasjon for den som skal overta bilen - og kanskje forsøke å spore historikken enda mer enn det dagens eier har gjort. Foto: Privat (KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON)

Bjørn har fått sjekket ganske mye av historikken på Jaguaren. Den ble opprinnelig solgt ny til en herremann i Santa Monica. Han har blant annet hatt den med på kjøretur i Europa, den har stempler i serviceboken fra både Genève og Roma.

1965-modellen var Jaguars toppmodell i dette segmentet, og spesielt beregnet på det amerikanske markedet. Den var lang og bred – og med en velvoksen 4,2-liters motor med 254 hestekrefter under panseret.

Dette eksemplaret kom til Norge på tidlig 90-tall og den skal ha vært helt strøken den dagen den ble parkert, tilbake i 1996. Den skal heller aldri ha vært restaurert, det tyder på at den har levd et svært beskyttet liv.

Saken fortsetter under bildetMotoren har ikke vært startet på 18 år - og det er vanskelig å vite helt hva som skjer når man vrir om nøkkelen igjen. Foto: PrivatMotoren har ikke vært startet på 18 år - og det er vanskelig å vite helt hva som skjer når man vrir om nøkkelen igjen. Foto: Privat

Lav kilometerstand

Speedometeret viser kilometerstand på bare 1888 kilometer. Bjørn har ikke klart å finne ut nok om bilen til å kunne være sikker på om det stemmer eller ikke.

Speedometeret kan naturligvis ha blitt skiftet i årene før den ble parkert, men Bjørn utelukker ikke at kilometerstanden kan være riktig.

– Under støv og patina, framstår bilen som veldig pent holdt. Det kan jo underbygge at den har gått så lite, sier Bjørn.

Saken fortsetter under bildetDet er ikke lett å ta bilder av fronten i en trang garasje - men slik ser den altså ut. Dette er både staselig og etter hvert legendarisk. Foto: PrivatDet er ikke lett å ta bilder av fronten i en trang garasje - men slik ser den altså ut. Dette er både staselig og etter hvert legendarisk. Foto: Privat

Les også: Sjekk hva du må betale for millionbilen fra Jaguar nå

Fuktig garasje

– Nå trenger den en skikkelig renovering. Garasjen har dessverre vært litt fuktig, og bilen har fått en del lakkrust. Interiøret er imidlertid helt og pent. Jeg har ikke forsøkt å starte den ennå, men har pumpet luft i dekkene, og de holder faktisk på luften. Jeg tør ikke anslå hvor mye som må gjøres med bilen. Det må kjøper nesten finne ut av, sier Bjørn.

Hans opprinnelig plan var å sende bilen til England for å få den pusset opp. Han har derfor latt den stå i garasjen i ett års tid. Men nå har han slått denne planen fra seg – og selger bilen med prisantydning på 60.000 kroner.

Saken fortsetter under bildetJaguar kunne et par ting rundt det å lage eksklusive interiører tilbake på 60-tallet. Dette skal være i overraskende god stand i forhold til hvor lenge bilen har stått lagret. Foto: PrivatJaguar kunne et par ting rundt det å lage eksklusive interiører tilbake på 60-tallet. Dette skal være i overraskende god stand i forhold til hvor lenge bilen har stått lagret. Foto: Privat

Les også: Denne er norsk – og ble reddet etter 49 år på et jorde

Tilbake i original stand

– Men hvordan priser man egentlig en bil som dette?

– He he, det er et veldig godt spørsmål! Det er jo på ingen måte enkelt. Men jeg har sjekket litt rundt hva eksemplarer i ulik stand går for og tror 60.000 kroner skal være en rimelig pris.

– Usikkerhetsfaktoren er naturligvis hva det vil koste å sette den tilbake i perfekt stand. Det kommer til å koste – men så får man samtidig en ganske unik og virkelig nydelig bil. Mitt håp er at den skal komme ut på veiene igjen, like fin som da den rullet ut av fabrikken i 1965, avslutter Bjørn.

Les også: Sjeldenhet selges etter snart 60 år i garasjen

Saken fortsetter under bildetTenk deg at dette synes møter deg når du helt uforberedt åpner garasjeporten. Ikke rart Bjørn fikk sjokk! Foto: PrivatTenk deg at dette synes møter deg når du helt uforberedt åpner garasjeporten. Ikke rart Bjørn fikk sjokk! Foto: Privat

Les også: Verdens største samling – funnet på et jorde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:22 Fem år siden MH17-styrten - nærmere et svar14:12 Ap lei av luftambulansekrisen – forlanger at Høie tar grep13:48 Syklist døde etter ulykke i Nordland13:44 Treneren mener Kristoff har tre vinnersjanser igjen i Tour de France13:40 Kilde: Fransk påtalemyndighet går inn for tiltale mot Air France13:25 Nå kommer sommeren til Nord-Norge13:15 Rundt 2.000 eldre demonstrerer i Hongkong13:07 Krekar varsler videre kamp13:06 Voldssiktet far vil ha opphevet besøksforbud mot baby12:49 Krekar varsler videre kamp: – Dette er en falsk sak12:44 Brasil varsler ny gransking av Amazonasfondet11:46 Siktet mann i 40-årene kan trolig avhøres denne uken etter dødsfall i Telemark11:32 New York øker aldersgrensen for røyking til 21 år11:19 Etterlyst kvinne stakk av fra politiet i Oslo11:11 Mann drept i forbindelse med knivran i Göteborg11:09 Italia har fortsatt ikke bedt om utlevering av terrordømte11:06 Arsenal-manageren varsler store signeringer11:03 100 kameraer skal forebygge overfall i rekordlang sykkeltunnel i Bergen11:01 Sp-nestlederens oljeselskap med milliardomsetning10:50 Flere tilfeller av harepest påvist i Sør-Norge10:48 Steve Bruce ny Newcastle-manager10:37 Clas Ohlson tilbakekaller vannkoker10:16 Joey Barton siktet for angrep på manager10:15 Hoffet ville ha lavere pensjonsalder for kongens sjåfører10:07 Uten flaks kunne Ingrid (86) blitt borte for alltid10:01 Politiet undersøker sak om kvinne som var strandet på holme09:38 – Det blir ikke pumpet dritt ut i fjorden!09:28 Canada etterforsker tyveri ved militært forskningssenter08:53 Ingen vet hva Krekar har kostet Norge08:53 Mullaen norske myndigheter aldri blir kvitt08:38 Salvini sier trusler mot ham førte til stort våpenbeslag08:36 Bondevik advarer Solberg mot koalisjon i Persiabukta08:13 Elvestuen hyller Von der Leyens klimaambisjoner08:09 Russland stenger døren for flere opposisjonskandidater i forbindelse med Moska-valget08:00 Falla vil bli mer kynisk07:54 Solskjær vil bygge laget rundt Pogba: – Paul er en fantastisk spiller07:41 Puerto Ricos guvernør nekter å gå av etter skandale07:33 Omsetningsvekst for Aker Solutions07:15 Zucca: – Det blir Vålerenga eller Frisk Asker06:27 Barnesoldater på begge sider i Jemen06:15 Dette skjer i dag06:00 Mørk på plass i Romania: Måtte si nei til landslaget05:30 Ueland-familien håper på dom i Marokko05:29 Dette skjedde i natt05:15 Partiene ruster seg til valgkampinnspurt05:12 Hundrevis av migranter håper å slippe inn i USA før nye forskrifter04:22 Hetebølge i verdens nordligste bosetning04:15 Bitcoins Norge varsler kundeutbetalinger03:43 Tidligere høyesterettsdommer i USA død03:42 Nordmenn kjøper mindre rødt kjøtt03:26 Tidligere guvernør vurderer å stille mot Trump03:06 Representantenes hus fordømmer Trumps rasistiske tvitring03:02 Mann fløyet til sykehus etter mopedulykke02:25 Tre biler i brann i Langesund01:39 Nordmenn flest kildesorterer gjerne for klimaet – få dropper kjøtt og fly01:26 USA nekter fire generaler fra Myanmar adgang00:49 Iran bistår savnet tankskip00:08 Facebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer23:49 Tre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19 Kramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10 Trollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43 – Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12 Instruktør omkom under dykking på Hitra21:27 Helse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25 Italia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23 Politiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21 Berlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17 – Perus ekspresident pågrepet i USA21:15 Kvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07 von der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41 Kallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36 «Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11 Sommerværet snur over hele landet17:45 Økende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43 Redningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35 Mann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33 Krekar har uendelige ankemuligheter16:58 Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56 Medieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37 Slik blir de nye Oslo-trikkene16:20 Terrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08 Dyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05 Helseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38 Mann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23 Stadig flere melder seg ut av kirken15:02 Trump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01 Apollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56 Tørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54 Ruud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38 Thailands nye regjering tatt i ed14:34 Tyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42 Meling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40 Zabaleta gir seg i England etter sesongen13:39 Molde-back klar for belgisk fotball13:16 Politiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16 Per-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06 Ektepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05 Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46 Nesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26 PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte
Siste nytt
14:22VerdenFem år siden MH17-styrten - nærmere et svar14:12PolitikkAp lei av luftambulansekrisen – forlanger at Høie tar grep13:48NorgeSyklist døde etter ulykke i Nordland13:44SportTreneren mener Kristoff har tre vinnersjanser igjen i Tour de France13:40VerdenKilde: Fransk påtalemyndighet går inn for tiltale mot Air France13:25NorgeNå kommer sommeren til Nord-Norge13:15VerdenRundt 2.000 eldre demonstrerer i Hongkong13:07NorgeKrekar varsler videre kamp13:06NorgeVoldssiktet far vil ha opphevet besøksforbud mot baby12:49NorgeKrekar varsler videre kamp: – Dette er en falsk sak12:44VerdenBrasil varsler ny gransking av Amazonasfondet11:46NorgeSiktet mann i 40-årene kan trolig avhøres denne uken etter dødsfall i Telemark11:32VerdenNew York øker aldersgrensen for røyking til 21 år11:19NorgeEtterlyst kvinne stakk av fra politiet i Oslo11:11VerdenMann drept i forbindelse med knivran i Göteborg11:09NorgeItalia har fortsatt ikke bedt om utlevering av terrordømte11:06SportArsenal-manageren varsler store signeringer11:03Norge100 kameraer skal forebygge overfall i rekordlang sykkeltunnel i Bergen11:01PengerSp-nestlederens oljeselskap med milliardomsetning10:50NorgeFlere tilfeller av harepest påvist i Sør-Norge10:48SportSteve Bruce ny Newcastle-manager10:37PengerClas Ohlson tilbakekaller vannkoker10:16SportJoey Barton siktet for angrep på manager10:15PengerHoffet ville ha lavere pensjonsalder for kongens sjåfører10:07Helse og livsstilUten flaks kunne Ingrid (86) blitt borte for alltid10:01NorgePolitiet undersøker sak om kvinne som var strandet på holme09:38Norge– Det blir ikke pumpet dritt ut i fjorden!09:28NorgeCanada etterforsker tyveri ved militært forskningssenter08:53NorgeIngen vet hva Krekar har kostet Norge08:53NorgeMullaen norske myndigheter aldri blir kvitt08:38VerdenSalvini sier trusler mot ham førte til stort våpenbeslag08:36NorgeBondevik advarer Solberg mot koalisjon i Persiabukta08:13NorgeElvestuen hyller Von der Leyens klimaambisjoner08:09VerdenRussland stenger døren for flere opposisjonskandidater i forbindelse med Moska-valget08:00SportFalla vil bli mer kynisk07:54SportSolskjær vil bygge laget rundt Pogba: – Paul er en fantastisk spiller07:41VerdenPuerto Ricos guvernør nekter å gå av etter skandale07:33NorgeOmsetningsvekst for Aker Solutions07:15SportZucca: – Det blir Vålerenga eller Frisk Asker06:27VerdenBarnesoldater på begge sider i Jemen06:15NorgeDette skjer i dag06:00SportMørk på plass i Romania: Måtte si nei til landslaget05:30NorgeUeland-familien håper på dom i Marokko05:29NorgeDette skjedde i natt05:15NorgePartiene ruster seg til valgkampinnspurt05:12VerdenHundrevis av migranter håper å slippe inn i USA før nye forskrifter04:22VerdenHetebølge i verdens nordligste bosetning04:15NorgeBitcoins Norge varsler kundeutbetalinger03:43VerdenTidligere høyesterettsdommer i USA død03:42NorgeNordmenn kjøper mindre rødt kjøtt03:26VerdenTidligere guvernør vurderer å stille mot Trump03:06VerdenRepresentantenes hus fordømmer Trumps rasistiske tvitring03:02NorgeMann fløyet til sykehus etter mopedulykke02:25NorgeTre biler i brann i Langesund01:39NorgeNordmenn flest kildesorterer gjerne for klimaet – få dropper kjøtt og fly01:26VerdenUSA nekter fire generaler fra Myanmar adgang00:49VerdenIran bistår savnet tankskip00:08NorgeFacebook: – Vi fjerner innlegg som støtter farlige personer23:49VerdenTre tiltalt for journalistdrap på Malta i 201723:19VerdenKramp-Karrenbauer blir ny forsvarsminister i Tyskland23:10NorgeTrollpikken blir nasjonal maskot for prostatasaken22:43Norge– Ettåringene var ute i det grå markedet, med dagmammaer vi ikke hadde kontroll over22:12NorgeInstruktør omkom under dykking på Hitra21:27NorgeHelse Nord ber om forlengelse av kriseplanen for ambulansefly21:25NorgeItalia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning21:23NorgePolitiet vil ha helikopter i nord – lyser ut konkurranse til 250 millioner21:21PengerBerlin kjøper nesten 700 leiligheter21:17Verden– Perus ekspresident pågrepet i USA21:15NorgeKvinne var strandet på holme i Østfold i tre dager – uten vann19:07Verdenvon der Leyen ny president for EU-kommisjonen18:41NorgeKallmyr: Mulla Krekar er uønsket i Norge18:36Kultur«Game of Thrones» kapret 32 Emmy-nominasjoner18:11NorgeSommerværet snur over hele landet17:45VerdenØkende uro over oljetanker som er forsvunnet i Hormuzstredet17:43NorgeRedningsskøyte kom til unnsetning for fiskebåt i trøbbel17:35NorgeMann i 80-årene omkom i brann i Harstad17:33NorgeKrekar har uendelige ankemuligheter16:58PolitikkTrump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen16:56PolitikkMedieeksperter om Amundsen-sensur: – Veldig overraskende16:37NorgeSlik blir de nye Oslo-trikkene16:20NorgeTerrorforsker stiller spørsmål ved Krekar-dom16:08PolitikkDyr vin og for mye hummer tvinger fransk miljøvernminister til å gå16:05NorgeHelseforetak får kritikk etter at levende kvinne ble erklært død15:38VerdenMann tatt i Barcelona med en halv kilo kokain under parykken15:23NorgeStadig flere melder seg ut av kirken15:02PolitikkTrump gir seg ikke: – Er du ikke lykkelig her, kan du bare reise!15:01VerdenApollo 11-astronautene gjenforenes - se livesending fra møtet14:56PengerTørkesommer i fjor – nå gror det frodig og grønt14:54SportRuud sjanseløs i Sverige – tapte i første runde14:38VerdenThailands nye regjering tatt i ed14:34VerdenTyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42NorgeMeling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40SportZabaleta gir seg i England etter sesongen13:39SportMolde-back klar for belgisk fotball13:16NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16PolitikkPer-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06NorgeEktepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05NorgeHiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46SportNesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26NorgePST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus