Meny

XC90: Du bør tenke deg godt om før du kjøper denne

Volvo XC90 begynner virkelig å trekke på årene - nå er det like før den blir erstattet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har fått tilbud om firmabil – og vil realisere en gammel drøm ...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Er du klar for et lite nybildilemma? Det har seg slik at jeg har blitt tilbudt en ny jobb som inneholder firmabil i "pakken". Det har jeg ikke hatt før, og det er klart det frister for en bilinteressert kar. Vi kjører i dag Ford Galaxy, har fire unger og trenger sårt plassen.

Det har jeg forklart den nye arbeidsgiveren også, at det ikke holder for oss med noen vanlig stasjonsvogn, og har møtt velvilje for det. De er romslige på det som gjelder ramme for firmabilkjøpet og i praksis har jeg nå muligheten til å kjøpe en ny Volvo XC90.

Jeg vet at den er gammel og snart blir erstattet og at kvaliteten heller ikke har vært på topp, men jeg har hatt sans for den bilen helt siden den kom, men ikke kunnet ta meg råd til å kjøpe den selv. Hva tror du om å kjøpe den som firmabil, anbefaler eller fraråder du? Hilsen Vebjørn.

Benny svarer:

Hei Vebjørn! Gratulerer med det som høres ut som et veldig godt jobbtilbud! Tipper det ikke frister mindre når de tilbyr firmabil med et sånt budsjett, da hadde jeg også blitt gira!

Det høres ut som du vet en god del om XC90 i utgangspunktet, så da skal jeg ikke brodere altfor mye om det. Kvaliteten har som du skriver ikke akkurat vært på topp for denne modellen, og merkelig nok har Volvo kke klart å rydde skikkelig opp i dette underveis heller.

Men når du skal ha den som firmabil, er vel ikke det noe som trenger å bekymre deg nevneverdig.

Det er også mye bra med XC90 og jeg forstår at mange har hatt sans for modellen. Dette er en rommelig og ikke minst praktisk bil. I mange år hadde den også få konkurrenter med kombinasjonen sju seter og 4x4. Dessuten har designet holdt seg godt. Med R-design og "riktig" farge, synes ikke jeg en ny XC90 ser gammel ut i dag heller.

Derfor er jeg i utgangspunktet ikke negativ til å gå for denne bilen i ditt tilfelle, i alle så lenge du har kartlagt litt i forhold til konkurrentene først.

Han forsvarer XC90: – Ikke mobb bilen min!

Ville heller ventet

For det kan nok komme til å gi deg noen overraskelser. Listepris på XC90 i dag, ligger på 875.900 kroner. Da snakker vi solid prisklasse – og det begynner å bli mye annet å velge mellom også.

Jeg tok et kjapt søk og fant ut at du i dag får helt ny Audi Q7 fra 896.400 kroner. Du får også BMW X5 fra 774. 600 kroner. Da må du riktignok betale et pristillegg for å få to ekstra seter, men du har fortsatt god margin.

Det blir fort mye penger for "ekstrautstyr" på de to tyske, men likevel: Jeg ville tatt dette med i betraktningen.

En bil som VW Sharan gir deg også mulighet for sju seter og mye plass – i kombinasjon med firehjulstrekk. Den ser kanskje ikke veldig spennende ut, men det er en vesentlig mer moderne bil enn XC90.

Det leder meg fram til siste punkt her: Har du testet XC90 i det siste? Det er nok ikke til å komme fra at den begynner å føles frakjørt også når det gjelder kjøreegenskaper og komfort. Dette er jo en veldig gammel konstruksjon, og selv om Volvo har oppgradert en god del underveis, er den i dag langt unna de beste konkurrentene.

Som sagt: Du gjør ikke nødvendigvis noe veldig dumt ved å velge XC90 som firmabil, men etter min mening finnes den en rekke bedre alternativer der ute. Dessuten er det nå ikke veldig lenge til det kommer en helt ny XC90 på markedet. Hvis du har muligheten til det, ville jeg helt klart heller ventet på den.

Lykke til med valget.

Gigantisk steg oppover: Les om nye XC90 her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Rett på sak: Dette er verdens dårligste bil

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus