Bilen du aldri skal behøve å vaske

Bilprodusenten Nissan tester ut helt ny teknologi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å vaske bilen kan være et ork for mange av oss – ikke minst på vinteren, når kulda gjør det ekstra utrivelig å drive med bilvask.

Men ikke desto mindre viktig er det å holde bilen ren. Det bevarer lakken og gjør at bilen holder verdien lenger. Og ikke minst forebygger det rustskader.

Bare preller av

Nå har bilprodusenten Nissan akkurat avslørt at de jobber med et prosjekt som virkelig kan komme til å bli populært blant de som ikke synes det er stas å vaske bilen.

De tester nemlig ut en helt ny, innovativ lakkteknologi som skal gjøre at vann, søle og annen skitt bare preller av lakken – og ikke fester seg til bilen.

For godt til å være sant? Nissan hevder at det ikke er det!

Ingen tvil om hvilken del som har fått behandling med den nye lakkteknologien. Dette kan i framtiden spare oss for veldig mange timer med bilvask.

Ingen tvil om hvilken del som har fått behandling med den nye lakkteknologien. Dette kan i framtiden spare oss for veldig mange timer med bilvask.

Derfor skal du ikke vaske bilen med Zalo

Gode resultater

Den spesielle lakken skal støte fra seg både vann og oljer. Nissan sier foreløpig ikke veldig mye om selve lakkteknologien, men det handler blant annet om å bruke nanoteknologi til å forsegle lakken og lage stoppsjikt av luft – som skal ta seg av skitt og svineri.

Nissan forteller at de så langt har svært gode resultater også mot kulde/nedising og sludd. Å kjøre gjennom høyt vann skal heller ikke gi problemer – eller skitne til lakken.

Bilselgerne vasker bil – i underbuksa!

Ikke standard

Merkenavnet er Ultra-Ever Dry, og så langt ser Nissan for seg at det mest interessante er å tilby kjøperne dette som tilvalg, det skal ikke være aktuelt å gjøre lakkteknologien til standard på noen av bilene deres i overskuelig framtid.

På nåværende tidspunkt sier de heller ikke noe om hva dette eventuelt skal koste. Men her vil det nok også i stor grad handle om volumer, slik at prisen vil falle hvis dette for alvor tar av.

Utrolig, men sant: Høytrykksspyler bilen innvendig!

Personvernpolicy