Meny

Mange bileiere får bedre garanti

Mercedes endrer på garantivilkårene sine - og krever ikke lenger at eierne må bruke merkeverksted for at rustgarantien skal gjelde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes endrer vilkårene sine – med tilbakevirkende kraft.

Rust har vært en stadig tilbakevendende problem så lenge det har blitt produsert biler.

Det har vi som kjent gjort i noen år etter hvert, men problemet med rust har ikke verdens bilprodusenter klart å rydde av banen.

Etter hvert har det imidlertid kommet stadig bedre garantiordninger. Det har gjort det litt tryggere og mer forutsigbart for bileierne – og nå kommer Mercedes med en nyhet som helt sikkert kommer til å bli godt mottatt blant deres eiere.

Måtte bruke merkeverksted

De endrer nemlig et viktig vilkår i sin garantiordning mot rust.

Tidligere har de forlangt at bilen skal følge bilens serviceprogram hos merkeverksted for at garantien skal gjelde. Kunder som har hatt lang vei til nærmeste Mercedes-verksted, eller av andre grunner har ønsket å bruke et uavhengig verksted, har dermed falt utenfor garantien.

Det har Mercedes fått kritikk for blant annet av Forbrukerrådet. Men nå endrer de praksis.

NAF: – Hver tredje bruktbil i Tyskland tilbakestilt

Tilbakevirkende kraft

Den norske Mercedes-importøren har akkurat gått ut med nyheten om at vilkåret nå er forandret til å gjelde alle offentlig autoriserte verksteder. Dette skjer også med tilbakevirkende kraft.

Det forutsettes at produsentens rutiner for kontroll av lakk og karosseri blir fulgt.

Dermed rykker også Forbrukerrådet Mercedes-Benz opp i gruppen «De mest forbrukervennlige vilkårene».

Oslo-kvinne svindlet til seg 29 biler

30 års garanti

– [Denne endringen] i kombinasjon med at gjennomrustingsgarantien til Mercedes-Benz løper i hele 30 år og dermed er den overlegent mest langvarige garantien – sørger for at Mercedes-Benz rykker opp i gruppen «De mest forbrukervennlige vilkårene», skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

– Vårt mål er at Mercedes-Benz kunden skal oppleve «Das Beste» i alle ledd av eierskapet. Det gjelder også på garantisiden. Derfor gjør vi nå denne endringen, og vi lar den ha tilbakevirkende kraft, sier direktør for servicemarkedet i Mercedes-Benz Personbil, Reidar Holtedahl, i en pressemelding.

Mange tvilstilfeller

Mercedes hadde til dels store rustproblemer på sine biler for en del år tilbake. Da ble en rekke karosserideler byttet ut, på garanti,

Men det dukket også opp en rekke tvilstilfeller her, blant annet i forbindelse med bruktimporterte biler. Alt dette ga Mercedes mye negativ PR, og selskapet har jobbet hardt og langsiktig med å rydde opp i dette i etterkant.

Mercedes er det femte største bilmerker på norske veier. Dette henger nøye sammen med at Mercedeser generelt lever svært lenge. I så måte er naturligvis også en god rustgaranti viktig. Rust er ofte det som til slutt gjør at biler ikke går gjennom EU-kontrollen, og dermed må vrakes.

De tok rusten Mercedes til Høyesterett

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus