Volvo 340: 27 år gammel Volvo er helt som ny

Etter 27 år har denne kommet ut fra garansjen - og skal være god som ny! Nå går Volvo 340-en snart på auksjon. Foto: Newspress
Etter 27 år har denne kommet ut fra garansjen - og skal være god som ny! Nå går Volvo 340-en snart på auksjon. Foto: Newspress

Den har rullet bare 21 mil, nå går den på auksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke så ofte det skjer, men av og til dukker det opp gamle biler som nesten ikke er kjørt – og som framstår som helt nye.

I de aller fleste tilfellene snakker vi da biler som det er noe spesielt med i utgangspunktet.

Gjerne at de er så dyre og eksklusive at første eier har ment det beste var å parkere dem tørt og trygt. Og slik har de blitt stående.

Glemt bilmodell

Volvoen som nå har dukket opp hos Anglia Car Auctions i England har imidlertid ikke noen slik bakgrunn. Ikke i det hele tatt.

Dette var en utpreget folkelig og fornuftig bil da den var ny. En liten kompakt Volvo som appellerte til dem som var opptatt av helt andre ting enn å vise seg fram.

Dette har nok blitt en litt glemt bilmodell hos de fleste – men de finnes altså fortsatt.

Jo visst – gammel Volvo kan bli sprekere. Se bare her:

Oppskaket eieren

Historien til bilen er som følger: 340-en ble kjøpt av en godt voksen person tilbake i 1987. Etter noen uker hadde den et litt ublidt møte med en mindre hindring på et hagesenter.

Det oppskaket eieren såpass mye at bilen ble pent parkert i garasjen – og der ble den stående.

Faktisk helt til i mars i år. Da fant noen tydeligvis ut at det var på tide å få den ut. På kilometertelleren sto det 132 miles, eller 212 kilometer.

240 Turbo er veteran – noe å tenke på?

Som en tidsmaskin

Nå går den altså på auksjon og det skal bli spennende å se hva en hverdagsbil som dette til slutt vil oppnå. Vårt tips er at den neppe blir veldig kostbar.

Til tross for 27 år i en garasje, starter Volvoen og er høyst kjørbar. Men det anbefales at man ser over en del komponenter, blant dem bremsene.

Ellers forsikrer Anglia Car Auctions at den virkelig framstår som en tidsmaskin. Bilen er rustfri og innvendig skal også nybil-lukten være intakt. Ja, papirmattene fra Volvo ligger fortsatt på plass.

To i Norge

Denne Volvoen var en vanlig bil på norske veier for noen tiår siden, selv om den aldri ble noen stor salgssuksess.

I dag ligger det to eksemplarer av 360-utgaven til salgs i bruktmarkedet. Den nyeste er en 1988-modell som har rullet beskjedne 159.000 kilometer, her er prisantydningen 19.535 kroner. Eldste en 1986-modell som har gått 252.100 kilometer, her forlanger selgeren forsiktige 9535 kroner.

Men da snakker vi altså godt brukte biler, ikke en som har stått i garasjen siden den var ny!

Det er en grunn til at denne gamle Volvoen koster 200.000,-

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus