Hurtiglad på Kiwi

FÅR KONTAKT: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) plugger en Nissan Leaf til elnettet.(Foto: Øivind Skar)
FÅR KONTAKT: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) plugger en Nissan Leaf til elnettet.(Foto: Øivind Skar)

Snart kan du hurtiglade elbilen din samtidig som du shopper dagligvarene på Kiwi. Begge deler tar 20 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et konkret eksempel på hvordan man kan gjøre elbilen enklere å bruke, sa klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) før hun plugget i stikkontakten til den første elbilen som hurtiglades hos butikkjeden Kiwi.

Flere aktører

– En helelektrisk fest, sa Norsk elbilforenings leder Snorre Sletvold, men la samtidig til at 50 til 75 ladere hos Kiwi ikke er nok for å dekke behovet, selv om Kiwi-avtalen medfører nær en dobling av antall hurtigladere i Norge.

– Regjeringen må bidra til flere hurtigladere og flere vanlige ladestasjoner, fortsatte Sletvold med klar adresse til klima- og miljøministeren.

Les også: Du skjønner kanskje hvorfor Alexandra selger bilen sin ...

Først gratis, så betalt

– Vi er opptatt av miljøet, så ladestasjonene passer til vår grønne profil, mente Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Han opplyste at ladestasjonene vil være gratis å bruke ut året, og at de vil bli plassert ved større trafikkårer og knutepunkt.

Bak mulithurtigladestasjonsprosjektet står Nissan med støtte fra Renault og Volkswagen. I prinsippet kan alle elbiler som selges i Norge, hurtiglade hos Kiwi. Dagligvarekjeden stiller med tomt, strøm og vedlikehold.

Les også: Én ukedag er verre enn de andre

Vil betale

Snorre Sletvold i Elbilforeningen er ikke så opptatt av at det skal være gratis å lade.

– Vi har behov for et bærekraftig marked for hurtiglading som vokser i takt med elbilsalget. Der er vi elbilister klare til å bidra, men selvfølgelig til en fornuftig pris. En betalingsløsning vil også bidra til å regulere bruken, slik at det ikke blir unødvendig kø på hurtigladestasjonene, sa Snorre Sletvold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus