Opel Astra:

Utfordrer Norge mest solgte med mer utstyr og lavere pris

Slik ser det ut inne i Astra. Opel har gjennomført en liten revolusjon på interiørdesignet sitt de siste årene - og nå har ny motor at den også blir billigere.
Slik ser det ut inne i Astra. Opel har gjennomført en liten revolusjon på interiørdesignet sitt de siste årene - og nå har ny motor at den også blir billigere.

Ny modell skal sette Opel tilbake på kartet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynner å bli noen år siden Opel Astra var inne blant det mest solgte bilene her hjemme.

Opels kandidat i kompakt-segmentet har i flere år levd i skyggen av biler som Ford Focus, Toyota Auris/Corolla og ikke minst bestselgeren Golf.

Men med siste generasjon har Opel en modell som helt klart har større potensial enn det vi ser på registreringsstatistikkene.

Etterlengtet motor

Mot slutten av 2013 gjennomførte Opel en større produktomlegging her hjemme. Her fikk bilene gjennomgående mer utstyr standard, samtidig som flere av modellene gikk kraftig ned i pris.

Nå er det også klart for en ny og etterlengtet dieselmotor i Astra – og med det er det klart for et nytt priskutt.

Les også: Ascona V8 cabriolet: Denne er vel 20 år forsinket?

Saken fortsetter under bildetOpel Astra har fått mye skryt, men sliter likevel med å hevde seg mot bestselgerne i klassen. Nå gjør ny motor at Opel kan kutte prisene her hjemme.Opel Astra har fått mye skryt, men sliter likevel med å hevde seg mot bestselgerne i klassen. Nå gjør ny motor at Opel kan kutte prisene her hjemme.

Les også: Vectra OPC – her kan du gjøre et brukt-kupp

11.000 kroner billigere

Forbruk (gjennomsnitt på 0,37 liter/mil) og ikke minst C02-utslipp har gått ned, dermed blir det også mindre avgift. Prisen på Opel Astra med dieselmotor synker med 11.000 kroner – det betyr at du nå får rimeligste variant fra 219.900 kroner.

Da snakker vi femdørs kombi, med 1,6-liters CDTi på 110 hestekrefter, koblet til en sekstrinns manuell girkasse.

Rimeligste stasjonsvogn starter på på 236.900 kroner. Det gjelder for begge utstyrsnivå Edition.

Bensin og automat

I alle fall foreløpig får du denne dieselmotoren bare i kombinasjon med manuell girkasse. Vil du ha Astra med automatgir, må du derfor velge 1,4-liters bensin.

Mest sannsynligvis kommer det en helt ny Astra til neste år, da tipper vi også at kombinasjonen diesel og automat er på plass.

Dyreste Astra etter prisomleggingen er da stasjonsvognen Sports Tourer med 1,4-liters bensinmotor på 140 hestekrefter. I velutstyrt Premium-versjon, kommer den på 334.900 kroner.

Les også: Manta – drømmebilen som bare var «helt feil»

Saken fortsetter under bildetAstra finnes også i en heftig OPC-versjon, da snakker vi helt andre ytelser og priser enn for standard Astra.Astra finnes også i en heftig OPC-versjon, da snakker vi helt andre ytelser og priser enn for standard Astra.

Les også: Her er OPC-versjonen under testing

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus