Bentley lanserer SUV

Med Renegade skal Jeep vokse i Norge. Foto: Øivind Skar
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store planer for Jeep, Hondas superbil og Bentley lanserer SUV. Her er ukas bilnotiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeep går fra å være biler for spesielt interesserte til biler for de fleste. Det betyr at merket girer opp også i Norge. Fra å ha solgt 233 biler i fjor er målet 700 i år, 1250 neste år og 1750 i 2016, melder bransjenettstedet BilNytt.no.

En av forklaringene på anslått vekst ligger i Jeeps samkjøring med Fiat. Deres første felles modell, Renegade, hadde premiere på vårmessen i Genève og er ventet til Norge mot slutten av året.

Vekst betyr at Jeep-importøren er på forhandlerjakt. De ønsker å utvide med 12 nye fra dagens 40. Så langt har importør og forhandlere i hovedsak levd av å betjene de rundt 30.000 Jeep-eierne med vedlikehold og deler.

Les også: Mange bilnyheter å glede seg til i 2014

Hondas superbil

Det har lenge vært kjent at Honda arbeider med en ny superbil. Navnet blir NSX, akkurat som på forgjengeren som Honda lanserte i 1990. Prototypen på den nye bilen blir første gang å se på Goodwood Festival of Speed sør i England siste helgen i juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også klart at nye NSX vil trekke på alle hjulene, og at den midtmotoriserte kraftpakken blir hybrid med hele tre motorer. V6 twinturbo bensinmotoren kobles til en toclutch girkasse og trekker bakhjulene mens de to elmotorene fordeler resten av tilgjengelig kraft til hvert av forhjulene.

Hondas nye superbil settes i produksjon neste år.

Les også: De heteste bilnyhetene i 2014

Bentley SUV kommer

Bentley kommer til å lansere sin første SUV på Frankfurt-utstillingen høsten 2015. Bentley-sjef Wolfgang Schreibler sa på en pressekonferanse nylig at det kritiserte designet er justert sammenlignet med konseptet vist i Genève 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen skal bygges på den samme storbilplattformen som neste generasjon Audi Q7, og inneholde motorer til og med 12 sylindere. Fra 2017 kommer også en ladbar hybridversjon.

Prisen er ikke klar, men vil ifølge Bentleys salgssjef Kevin Rose starte over dyreste Range Rover (1,4 millioner kroner i England). Bentley håper årlig å selge 3500 SUV-er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bilnyheter med god plass i Genève

Venstrefilskupe fra AMG

Mercedes S 63 AMG Coupe må være noe av det grommeste fra tysk bilindustri. Med S-klasse kupe i bunnen har AMG tunet bilen til å bli en enda bedre kjøremaskin. Motoren er dernest byttet ut med AMGs egen V8 biturbo med 585 hk, signert av medarbeideren som satte motoren sammen.

S 63 AMG Coupe har premiere på bilutstillingen i New York i påsken, og blir en konkurrent til Bentley Continental GT.