Meny

Opel Adam rocker i Genéve

Opel Adam Rocks presenteres på Genéve Motor Show. Foto: Produsent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med store hjul, foldbart stofftak og nye motorer skal Opel Adam Rocks sørge for rock & roll i Genéve.

(ABC Nyheter) Vi så bilen som konsept under fjorårets motorshow i Genéve. Da hadde bilen boomerangformede kjørelys. Dét har ikke produksjonsmodellen, men ellers er den bilen som nå skal vises på årets Genéve Motor Show stort sett som den utstilte konseptbilen.

Les også: Så skapte Opel Adam

Ifølge en pressemelding vil det elektrisk betjente «Swing Top» foldbare stofftaket blir standardutstyr. Det kan sendes bak til C-stolpene på bare fem sekunder, uten at det får noen negativ innvirkning på bilens vridningsstivhet eller funksjonalitet.

Fortsatt kan bagasjerommet åpnes som vanlig, og lastevolumet er uforandret. Opel ruller dermed taket bakover og skaper en ny nisje for små, tøffe og urbane crossovere, og fyller den med teknologiske løsninger du ikke forventer å finne i en småbil.

Som for alle biler i Adam-familien er valgmulighetene nesten uendelige. Adam Rocks kan kjøpes i 18 ulike karosserifarger, samt seks ulike farger for taket, i tillegg til en rekke valg for individuell tilpassing både ut- og innvendig.

Les også: Med Adam i Paris

En tøff Adam

Det er ikke bare utvendig Adam er oppgradert, deler av chassiset er også optimalisert og tilpasset, noe som inkluderer dempere, fjærer, geometrien i bakhjulsopphenget og en mer direkte styring. Adam Rocks har en viss offroadfaktor, med en bakkeklaring som er 15 millimeter høyere enn resten av familien Adam.

Adam Rocks leveres standard med 17-tommers hjul, men det finnes også 18-tommers varianter for den som ønsker å gjøre bilen enda tøffere.

Les også: Bilen du skaper selv

Nye motorer

Adam Rocks får den helt nye tresylindrede enliters bensinturboen som kommer i to utgaver. De yter henholdsvis 90 hestekrefter (66 kW) og 115 (85 kW) hestekrefter, mens begge leverer 166 Newtonmeter med dreiemoment fra 1800 omdreininger og oppover.

Vi har fått oppgitt at versjonen med 90 hk har et forbruk på kun 0,43 liter per mil (foreløpige tall), noe som gir et CO2-utslipp på 99 g/km. Grunnlaget for det lave forbruket skal være en motor bygget i aluminium med direkteinnsprøytning, variable ventiltider og intelligent styring av vannpumpen.

Les også: Liten og avansert

Opel Adam Rocks skal komme på det norske markedet mot slutten av sommeren, og leveres med DAB+ som standard.

Les også: Ny Peugeot 308 overrasker
Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus