Åpen for alle - alltid

GENÈVE MOTOR SHOW:Ny koseklump fra Citroën i Genève

Citroën C1. Foto: Produsent
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye småbilen Citroën C1 kommer til Norge i andre halvår 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

GENÈVE (ABC NYHETER): Den nye bilen kommer både i tre- og femdørs versjoner, og for de som liker luft i håret finnes det også en kabriolet-versjon med navnet Airscape.

I god Citroën-tradisjon er bilen utført i en sjarmerende og lekker design som nok vil tiltrekke seg interesserte blikk.

Les også: Tilbake til røttene for Citroën

Bilen blir lansert under den internasjonale bilmessen i Genève, og Citroën lover mer komfort i den 3,46 meter lange bilen med en snudiameter på utrolige 4,8 meter.

Teknologisk ligger den ikke mye tilbake for sine større søsken, og vil bli utstyrt med en syvtommers berøringsskjerm med Mirror Screen, en teknologi som gjør at smarttelefonen kan vises og betjenes på skjermen.

Les også: Ny og særegen Citroën C4 Picasso

Citroën lover lave utslipp av CO2, og bilen blir sikkert svært drivstofføkonomisk også. Motoren vil bli en e-VTi 68 Airdream med tre sylindre og 82 hk koblet til en femtrinns girkasse. Bilen kan alternativt leveres med en ETG-girkasse som skifter gir automatisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Man kan sette sitt helt personlige preg på bilen, som har mange friske farger, og bilen kan leveres i tofargede versjoner.

Les også: Setter en pikant spiss på hverdagen

Bagasjerommet tar 196 liter, med bakseteryggene slått ned svelger den unna hele 780 liter. Prisen på bilen er foreløpig ikke klar.

Les også: Bilen du skaper selv