Meny

Nå får denne SUV'en forhjulstrekk!

NY NORGESBIL?Nye BMW X1 kommer i 2015. Den vil bli basert på den nye plattformen med forhjulsdrift eller 4x4, som nye Mini og 2-serie Active Tourer. (Foto: AUTOMEDIA).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er BMWs nye X1. Se bildene!

I 2015 bytter BMW ut den svært populære små-SUV-en X1 med en helt ny bil. Andre generasjon X1, som vil få kodenavnet F48, er nå på en tøff vintertest hvor våre spionfotografer greide å fange den.

Helt ny plattform

Den vil bli litt lengre og noe lavere enn dagens X1, som var den mestselgende premium-SUVen på det europeiske markedet i 2010. Men ellers blir det store forandringer. Neste X1 får nemlig en helt ny plattform.

Bakhjulsdrift byttes ut til fordel for den nye BMW UKL-plattformen, som også deles med nye Mini.

Saken fortsetter under bildetFORHJULSTREKK: Neste generasjon BMW X1 er nå på vintertest under tøffe forhold. (Foto: AUTOMEDIA)FORHJULSTREKK: Neste generasjon BMW X1 er nå på vintertest under tøffe forhold. (Foto: AUTOMEDIA)

Det betyr i utgangspunktet forhjulstrekk, men selvsagt vil xDrive bli tilgjengelig for alle som ønsker firehjulstrekk i form av et Haldex-system.

Den nye plattformen vil også bety at det frigjøres mer plass innvendig, og akkurat det er noe X1-folket vil sette pris på.

Les også: Det ble BMW 2-serie Active Tourer

Nye motorer

Interiøret vil bli betydelig oppgradert, og den vil dele mye av de samme delene som den nye BMW 2-Serie Active Tourer og nye Mini Countryman. Under panseret blir det motorer med tre- eller fire sylindre - både i form av bensin og diesel.

En helt ny tresylindret 1,5-liter Twinpower-motor kan gi krefter fra 122 til 224 hester.

BMW vil etter alt å dømmme ikke tilby sekssylindret motor i sin minste SUV - eller "SAV" (Sport Activity vehicle) som BMW selv ynder å kalle det). Litt synd, for da forrige generasjon X1 kom i 2009 med 28i-motor og 204 hester, kalte vi den "Mikroverstingen".

Les også: Premium kjøreglede

Saken fortsetter under bildetMINI-SUV: Selv under mye kamuflasje er det lett å kjenne igjen de nye BMW-linjene. (Foto: AUTOMEDIA)MINI-SUV: Selv under mye kamuflasje er det lett å kjenne igjen de nye BMW-linjene. (Foto: AUTOMEDIA)

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus