Meny

– Barn sikres for dårlig i bil

Fra 1999 til i fjor ble 136 barn drept eller hardt skadd i trafikken, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av ti sjuåringer sikres for dårlig i bil. Det skyldes uvitenhet, mener ulykkesgransker.

De siste årene har foreldre blitt flinke til å sikre de aller yngste barna, men tall fra Trygg Trafikk viser at 70 prosent av alle sjuåringer sikres for dårlig når de sitter i bilen.

– Det vi gjør feil er at mange av oss tillater barna å sitte med beltet under armen istedenfor over skulderen. Det er en gjenganger, sier ulykkesgransker Trond Boye Hansen til NRK.

Boye Hansen har forsket på ulykker der barn er involvert. Fra 1999 til i fjor ble 136 barn drept eller hardt skadd i trafikken, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Les også: – Barn under fire år bør sitte bakovervendt også i taxi

Boye Hansen, som til daglig arbeider i ambulansetjenesten i Oslo, ser stadig hvilke konsekvenser det får når barn ikke er godt nok sikret.

– De får skader i mage, tarm, og magesekk fordi beltet ligger under armen, eller over armlenet på barnesetet, og over magen, forteller han.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus