Verdens billigste bil strøk på sikkerhetstest

Indiske Tata Nano ofret alt for å bli billigst, også sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig ble den indiske bilen testet hos NCAP (Global New Car Assessment Programme), de ble ikke overbevist og ga bilen stryk for sikkerheten. Av fem mulige stjerner fikk Tata ingen.

Se video fra testen og reaksjoner fra NCAP i videoen øverst i artikkelen.

Appellerer til fattige

Tata Nano skulle bli bilen som motoriserte den fattige mannen i India. Til en relativt beskjeden pris på tilsvarende cirka 13.000 norske kroner burde potensialet være der for å lokke Indias mange fattige ut på veien.

Les også: Verdens billigste bil lanseres i India

Med 0,6 liters motor, 32 hestekrefter og en toppfart på 105 kilomter i timen skulle den lokke bilister med en heller slank lommebok. Bilen har ingen airbag og komponenter som koppholder, trippteller og mønster i setene regnes som ekstrautstyr.

Tok fyr

Men siden lanseringen i 2009 har bilen ikke slått veldig godt an. Det at det kom flere meldinger om biler som mer eller mindre plutselig tok fyr uten grunn, hjalp heller ikke på salget. Produsenten nektet også å trekke tilbake modellene, da de skyldte på utenlandske komponenter.

Produsentene ved Tata Motors har enn så lenge ikke kommentert resultatet av NCAP-testen.

Sjekk også den nye kvinnelige versjonen av crash-test-dummien, som skal redusere nakkeplager hos kvinner etter påkjørsler:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus